БИО КУЛТ / BIO КULT КАНДЕА КАПСУЛИ Х 60

БИО КУЛТ / BIO КULT КАНДЕА КАПСУЛИ Х 60

31.29 лв. 34.56 лв. -9%
Производител:
Код на продукта: 69346
Наличност: В наличност
Прегледан 71 пъти

Описание на продукта

БИО КУЛТ / BIO КULT КАНДЕА КАПСУЛИ Х 60

Био-Култ Кандеа е научно разработен пробиотик, съдържащ 7 щама полезни бактерии, с добавен екстракт от семки на грейпфрут и чесън, които помагат да се поддържат естествените защитни сили на организма срещу Candida.
Candida естествено се среща в човешкото тяло, но обикновено растежът й се контролира от полезните бактерии в червата. Промени в начина на живот и хранене, стрес, пътуване, прием на лекарства като антибиотици напр., както и редица заболявания могат да доведат до нарушаване баланса на чревната флора и свръхрастеж на Candida, което предизвиква гъбични инфекции.
Био-Култ Кандеа доставя на организма полезни бактерии, с което помага да се възстанови баланса на чревната флора, както и екстракт от семки на грейпфрут и чесън, които са познати с естествените си свойства да потискат развитието на болестотворни микроорганизми.
Антимикробната активност на чесъна към редица патогенни микроорганизми, включително Proteus spp., Escherichia coli, Salmonella spp. и Staphylococcus aureus е широко проучена, както и противогъбичната му активност по отношение особено на Candida albicans. Активната съставка в чесъна, която проявява тази активност, се нарича алицин. Един от механизмите на действие на алицина е спиране растежа на Candida albicans чрез потискане синтеза на липиди.
Редица проучвания показват антимикробните свойства на екстракта от семки на грейпфрут. Механизмът, по който действа екстрактът, е като нарушава целостта на бактериалната мембрана и пречи на прикрепянето на болестотворните микроорганизми към чревната стена.

Всяка капсула съдържа:

 • Екстрат от семки на грейпфрут - 130 mg;
 • Чесън - 60 mg;
 • Не по-малко от 1 х 109 /един билион/ пробиотични микроорганизми от 7 щама:
  • Lactobacillus casei /Лактобацилус казеи/;
  • Lactobacillus rhamnosus /Лактобацилус рамнозус/;
  • Lactobacillus acidophilus /Лактобацилус ацидофилус/;
  • Lactobacillus delbrueckii ssp. Bulgaricus /Лактобацилус делбруекии спец. Булгарикус/;
  • Streptococcus thermophilus /Стрептококус термофилус/;
  • Bifidobacterium breve /Бифидобактериум бреве/;
  • Bifidobacterium longum /Бифидобактериум лонгум/.

Помощни вещества: Емулгатор: целулоза – E460; Свързващ агент: хидроксипропилметил целулоза – Е464.

Начин на употреба:
Препоръчителната доза за възрастни и деца над 12 години – 2 капсули дневно, като капсулите могат да се отворят и съдържанието да се смеси с храна или вода или да се приемат цели с течност по време на хранене.

Съхранение: На проветриво и сухо място, при стайна температура. Да се пази от достъп на малки деца.

Опаковка: 60 капсули.