БИО КУЛТ / BIO KULT КАПСУЛИ Х 120

БИО КУЛТ / BIO KULT КАПСУЛИ Х 120

60.59 лв. 64.79 лв. -6%
Код на продукта: 64117
Наличност: В наличност
Прегледан 95 пъти

Описание на продукта

БИО КУЛТ / BIO KULT КАПСУЛИ Х 120

При създаването на  Био-Култ са използвани научните познания в областта на пробиотиците и тяхното приложение и е направен най-добрият подбор на пробиотични бактерии, осигуряващ максимална полза за човешкото здраве.

Био-Култ обединява естествената сила на 14 добри бактерии в един уникален по съдържанието си пробиотик. Качеството на Био-Култ се гарантира от високата концентрация на полезни бактерии във всяка капсула, от стабилността на продукта спрямо киселата среда в стомаха, както и от голямото разнообразие на полезни бактерии, включени в състава му. Био-Култ е единственият пробиотик, който обединява действието на 14 полезни бактерии.

Добрите бактерии в Био-Култ са микрокапсулирани по време на процеса на лиофилизация ( изсушаване при ниски температури ), като по този начин са защитени от неблагоприятната кисела среда в стомаха. Тези бактерии са способни да колонизират храносмилателния тракт по цялата му дължина и това, че Био-Култ съдържа толкова много добри бактерии – 14 различни вида, означава, че се достигат и колонизират повече участъци от тънките и дебелите черва. Значението на високия брой и разнообразието от полезни бактерии в състава на Био-Култ е, че се гарантира по-добър ефект на пробиотика в сравнение с останалите, предлагани на пазара, тъй като те са с по-малък брой и разнообразие от полезни бактерии. Био-Култ със своите 14 полезни бактерии предлага най-пълно покриване на нуждите на организма, както и по-голяма вероятност за поддържане на здрава храносмилателна и имунна система.

Състав: Всяка капсула съдържа:
не по-малко от 2 х 109/ два билиона / пробиотични микроорганизми от 14 щама:

Lactobacillus spp. / Лактобацилус специес – 7 щама
Lactobacillus acidophilus / Лактобацилус ацидофилус
Lactobacillus delbrueckii spp. bulgaricus / Лактобацилус делбруекии спец. булгарикус
Lactobacillus casei / Лактобацилус казеи
Lactobacillus plantarum / Лактобацилус плантарум
Lactobacillus rhamnosus / Лактобацилус рамнозус
Lactobacillus helveticus / Лактобацилус хелветикус
Lactobacillus salivarius / Лактобацилус саливариус 

Полезните бактерии от групата Лактобацилус ефективно конкурентно потискат растежа на патогенните бактерии като Ешерихия коли, Салмонела, Стафилококус ауреус, Кандида и др. и подобряват естествената имунна система на организма.

Лактококус специес(Lactococcus spp.) и Лактококус лактис(Lactococcus lactis spp. lactis) -  подпомага подобряването на чревния имунитет и също потиска растежа на патогенните бактерии

Стрептококус специес(Streptococcus spp.) и Стрептококус термофилус(Streptococcus thermophilus) - работи съвместно с Лактобацилус булгарикус за производството на лактаза – помощ за страдащите от лактозна непоносимост, както и подобрява имунната система

Бактериите от групата Бифидум подпомагат храносмилателната моторика и произвеждат витамини от групата В.

Bifidobacterium spp. / Бифидобактериум специес- 4 щама
Bifidobacterium bifidum / Бифидобактериум бифидум
Bifidobacterium breve / Бифидобактериум бреве
Bifidobacterium infantis / Бифидобактериум инфантис
Bifidobacterium longum / Бифидобактериум лонгум

Бацилус специес(Bacillus spp.) и Бацилус субтилис (Bacillus subtilis) - е естествен обитател на човешката чревна флора и оказва стимулиращо действие върху имунната система, както и върху растежа на бактериите от групата Лактобацилус, проявява конкурентно изключване и антимикробно действие.

Често се случва да се чувствате отпаднали, когато взимате антибиотици, както са чести и случаите на диария в резултат на антибиотичното лечение. Био-Култ помага да се възстановят добрите бактерии в червата, които антибиотиците са унищожили, и по този начин да се намалят страничните действия от приема на антибиотика и да се чувствате по-добре.

Био-Култ помага стомахът Ви да се чувства спокоен, когато сте на път, така че е добре да е част от багажа Ви.

Есента и зимата неизменно са свързани с настинки и грип. Приемането на пробиотик като Био-Култ може да помогне за поддържането на здрава имунна система и избягването на патогените, които са около нас.

Добрите бактерии в Био-Култ могат да помогнат при различни храносмилателни разстройства, свързани с нарушен баланс на чревната флора:

 • храносмилателен дискомфорт;
 • вирусни и бактериални стомашно - чревни инфекции;
 • подуване на корема и газове;
 • колики;
 • храносмилателни смущения по време на пътуване;
 • диария по време и след лечение с антибиотици и химиотерапевтици;
 • при “лениви черва“;
 • синдром на раздразненото черво;
 • улцерозен колит;
 • болест на Крон;
 • ентерит;
 • атопичен дерматит;
 • алергии;
 • синдром на пропускливите черва;
 • лактозна непоносимост.

Препоръчителен прием и дозировка:

 • За бебета: 1/2 капсула дневно, като капсулата се отваря и съдържанието се смесва с вода или мляко.
 • За деца до 12 г. - 1-2 капсули дневно
 • За деца над 12 г. и възрастни - 2 - 4 капсули дневно.

Ако взимате антибиотик - 4 капсули Био-Култ дневно по различно време от приема на антибиотик с разлика от поне 2 часа. Продължете приема на Био-Култ поне две седмици след завършване курса на антибиотика.
При пътуване - една седмица преди пътуването 1 - 2 капсули един или два пъти на ден. По време на самото пътуване - 4 капсули дневно. Продължете приема поне една седмица след края на пътуването.

Съхранение: На стайна температура без нужда да бъде в хладилник.

Опаковка: 120 капсули.

Производител: Пробиотикс Интернешънъл Лимитид (Протексин), Великобритания.