ОКУХИЛ / OCUHYL КОЛИР 1.2МГ/МЛ 10МЛ

ОКУХИЛ / OCUHYL КОЛИР 1.2МГ/МЛ 10МЛ

16.59 лв. 19.90 лв. -17%
Производител:
Код на продукта: 64969
Наличност: В наличност
Прегледан 175 пъти

Описание на продукта

ОКУХИЛ / OCUHYL КОЛИР 1.2МГ./МЛ. 10МЛ. 


OCUhyl C са стерилни капки за очи с успокояващ и овлажняващ ефект, особено при чувствителни очи. Тъй като съдържат Хиалуронова киселина - вещество, което естествено се среща в човешкия организъм, капките за очи осигуряват ефективно облекчаване и дълготраен успокояващ ефект при чувство за сухота и парене или при умора на очите. В допълнение, OCUhyl C капки за очи са обогатени с екстракт от Невен, който действа противовъзпалително и повлиява регенерацията на очния епител.
OCUhyl C не съдържа никакви антимикробни добавки и консерванти и са подходящи за хора с чувствителни очи или такива, които носят контактни лещи. OCUhyl C може да се използва от възрастни, деца и юноши.

OCUhyl C е предназначен единствено за външна употреба. Използва се като допълваща терапия в случаи на усещане за наличие на чуждо тяло в окото, при понижено производство на сълзи, дразнене или умора, както и за подпомагане на защитния слъзен филм върху роговицата и конюнктивата на окото.

OCUhyl C не трябва да се използва:

  • При наличие на свръхчувствителност към активното вещество или към някоя от другите съставки.
  • В случай на успоредна употреба на други очни капки, използвайте OCUhyl C най-малко 5 минути, след като сте използвали предходните капки. Вашият лекар трябва да бъде информиран за всички лекарства, които приемате в момента, които наскоро сте приемали или ще приемате, с или без лекарско предписание. Ако използвате други препарати за очи, е необходимо да обсъдите с офталмолог дали е подходящо да продължите употребата им.

Как да използвате OCUhyl C:

  • Продуктът се прилага обикновено в конюнктивалния сак по 1 капка 1-3 пъти дневно, но може да се ползва и по-често или както е препоръчал Вашият лекар. При деца дозата се определя индивидуално от специалист.
  • Продуктът може да се използва от възрастни, юноши и деца.

Начин на приложение:

Предупреждение при употреба:

При първа употреба се препоръчва да се остави една капка да падне извън окото. Много внимателно стиснете флакона, тъй като рязкото и силно стискане може да предизвика изтичане на силна струя разтвор.

За следващата капка, оставете въздуха да се върне в пластмасовия флакон, така че той да възвърне първоначалното си състояние и след това продължете с препоръчаното приложение.

Непосредствено след прилагането на продукта е възможно пациентът да има замъглено виждане. Затова не се препоръчва да се шофиране, работа с машини и работа на голяма височина, в продължение на 20 минути след приложението на капките.

При случайно поглъщане на продукта от дете, незабавно се свържете с Вашия лекар.

Възможни нежелани реакции:

В редки случаи пациентът може да изпита леко преходно усещане за парене, непосредствено след приложението. Възможно е също така да възникне алергична реакция.
В случай на поява на тези или други нежелани реакции, съобщете на Вашия лекар.

Какво съдържа OCUhyl C:

Натриев хиалуронат 1.2 мг / мл

Помощни вещества:

екстракт от невен, калиев хлорид, натриев хлорид, калциев хлорид дихидрат, магнезиев хлорид хексахидрат, натриев ацетат трихидрат, натриев цитрат, вода за инжекции.

Как да съхранявате OCUhyl C и допълнителна информация:

Да се съхранява при температура под 25 градуса. Да не се охлажда или замразява
Да се съхранява на място, недостъпно за деца.
Да не се използва след срока на годност, отбелязан на опаковката.