Artesania Agricola/Никотинамид Аденин Динуклеотид/60 капсули

Artesania Agricola/Никотинамид Аденин Динуклеотид/60 капсули

51.45 лв.
ОНЛАЙН ЦЕНА
Производител:
Код на продукта: 1
Наличност: В наличност
Прегледан 545 пъти
Обявените цени са валидни само при покупка онлайн
и може да се различават от цените във физическите ни обекти!

Описание на продукта

Plantis® NADH Nicotinamide Adenine Dinucleotide / Никотинамид Аденин Динуклеотид, 60 капсули, е хранителна добавка на испанската компания Artesania Agricola. Формулата включва NADH /Никотинамид аденин динуклеотид/ и предлага многобройни здравословни ползи. Хранителната добавка има антиоксидантни и противовъзпалителни свойства и допринася за защитата на клетките от оксидативен стрес.

 

Никотинамид аденин динуклеотид (NADH) е основен коензим и метаболит във всяка човешка клетка. Нивата на NADH намаляват с 50% след 40-годишна възраст, което оказва отрицателно въздействие върху генерирането на здрави клетки, както и върху качеството на живот с напредване на възрастта.

 

Ниските нива на NADH пречат на тялото да се справя ефективно с клетъчния стрес и действието на свободните радикали.

Повишеният прием на NADH допринася за забавяне на процеса на стареене, намалява когнитивния спад, свързан с възрастта, и предотвратява увреждането на клетките, причинено от вредното въздействие на свободните радикали.

 

Приемът на NADH оказва благоприятен ефект върху:

  • Клетъчния метаболизъм и производството на енергия;
  • Митохондриалното функциониране;
  • Възстановяването на ДНК.

 

Здравословни свойства на хранителната добавка:

 

      Подобрява когнитивната дейност

С напредване на възрастта когнитивните функции претърпяват промени. Загуба на памет, мозъчна мъгла и затруднена концентрация са симптоми, свързани с когнитивната дегенерация. Приемът на NADH е един от ефективните начини за стимулиране на невралната пластичност, намаляване на невровъзпалението и насърчаване на умствената острота.

 

      Подпомага намаляването на телесна маса

Коензимът NADH е от съществено значение за метаболитните процеси в организма. С напредване на възрастта метаболизмът се забавя, което може да доведе до прекомерно наддаване на тегло. NADH помага на тялото да произвежда аденозин трифосфат (ATP) - молекула, пренасяща енергия, която преобразува химичната такава от хранителните вещества в гориво за други телесни функции.

 

      Подобрява енергийния баланс

NADH има съществената роля в производството на АТФ. Приемът на хранителната добавка може да повиши енергийните нива, да намали умората и да се бори с изтощението на организма.

 

      Подпомага развитието и възстановяването на мускулите

NADH може да спомогне за подобряване на състоянието на мускулите по време на тренировки, както и да подпомогне възстановяването им след физическо натоварване.

 

      Средство за управление на болката

Една от най-популярните употреби на NADH терапията е подпомагане овладяването на болката. NADH намалява възпалението, което е ключов фактор за развитието на болкова симптоматика.

 

      Подобрява настроението

Доказано е, че NADH повишава нивата на серотонина - химичното вещество в главния мозък, което ни кара да се чувстваме добре. Приемът на NADH може да повлияе положително върху различни психични състояния като депресия и тревожност.


Съставки:      (в 1 капс.)    (дн.доза)

NADH                  10 mg          10 mg

  Никотинамид аденин динуклеотид

Микрокристална целулоза, растителна капсула (хидроксипропил метил целулоза), оцветители (железни оксиди и хидроксиди), никотинамид аденин динуклеотид, магнезиеви соли на мастни киселини, силициев диоксид.

Приложение: Допринася за защита на клетките от оксидативен стрес.

Забележка: Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни: По 1 капсула дневно, преди хранене.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина! Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: Artesania Agricola, S.A, Испания