CHLORELLA 90 ТАБЛЕТКИ, 45 ДОЗИ

CHLORELLA 90 ТАБЛЕТКИ, 45 ДОЗИ

11.16 лв. 13.95 лв. -20%
Производител:
Код на продукта: 2000112
Наличност: В наличност
Прегледан 380 пъти

Описание на продукта

CHLORELLA 90 ТАБЛЕТКИ, 45 ДОЗИ


Хранителна добавка, съдържаща хлорела - вид едноклетъчно сладководно микроводорасло от зеления клъстер. Наскоро продуктът е класифициран като суперхрана, заради своя плейотропен ефект върху човешкото тяло.

Водораслото хлорела съдържа невероятно разнообразие от витамини, минерали, макронутриенти и фитохимикали. Всички те оказват благоприятен ефект върху човешкото здраве. Много богат източник е на протеини. Включва значителни количества желязо (минерал, срещащ се основно в месото) и витамин В12 - две важни хранителни вещества, които трябва да се приемат допълнително от веганите и вегетарианците. Документирано е, че хората, които консумират микроводорасли, имат по-високи нива на витамин В12, отколкото веганите. Хлорелата е идеален източник на хлорофил. На съединението се падат цели 5% от състава, което е наистина доста по-голямо количество в сравнение с другите растения, не само водни, но и сухоземни.

Защо хлорелата се нарича суперхрана? Основната причина е нейното богатство от компоненти и плейотропното й (многопосочно) действие. Тя ни осигурява необходимите витамини (A, C, E и от група B). Струва си да добавим, че в състава й влизат цели 19 незаменими аминокиселини, а съдържанието на протеини е около 60%! Освен един от най-важните минерали, а именно желязото, хлорела съдържа и фолиева киселина, лутеин и бета каротин, който всъщност е провитамин А.

Акценти:

  • Безкомпромисна суперхрана;
  • Богатство от фитохимикали, протеини, минерали и витамини;
  • Допринася за подобряване липидния профил на организма;
  • Проявява антиоксидантна активност;
  • Регулира нивата на глюкоза;
  • Влияе благоприятно върху имунитета.

Състав:

Съдържание  за 2 таблетки  за 4 таблетки
Водорасли хлорела (Chlorella vulgaris Beijerinck) на прах  1000 мг  2000 мг

Състав: Водорасли хлорела (Chlorella vulgaris Beijerinck) на прах.

Продуктът може да съдържа мляко (включително лактоза), соя, фъстъци, други ядки, сусам, овес, яйца, ракообразни и риба.

Начин на употреба: Приемайте по 2 таблетки 2 пъти дневно.

Важно: Не превишавайте препоръчителния дневен прием. Хранителната добавка не може да се използва като заместител на разнообразното хранене. Водете здравословен начин на живот и спазвайте балансирана хранителна диета. Ако сте алергични към някоя от съставките на продукта, не го приемайте. Добавката не трябва да се взема от деца, бременни жени и кърмачки. Съхранявайте я на място, недостъпно за малки деца.

Опаковка: 90 таблетки.

Производител: Ostrovit, Полша.