Double Wood/BLUE SPIRULINA/СИНЯ СПИРУЛИНА/прах,/30 g

Double Wood/BLUE SPIRULINA/СИНЯ СПИРУЛИНА/прах,/30 g

74.80 лв.
ОНЛАЙН ЦЕНА
Производител:
Код на продукта: 2000946
Наличност: В наличност
Прегледан 572 пъти
Обявените цени са валидни само при покупка онлайн
и може да се различават от цените във физическите ни обекти!

Описание на продукта

BLUE SPIRULINA / СИНЯ СПИРУЛИНА на американската компания Double Wood Supplements е мощен антиоксидант, който допринася за защита на клетките от оксидативния стрес.

 

Синята спирулина е водорасло, което се среща естествено във водоеми по целия свят. Тя е мощен източник на хранителни вещества. Притежава невероятно високо съдържание на протеини и е един от най-добрите източници на антиоксиданти и витамини B1, B2, B3, B6 и B9, както и витамини C, A, D и E. Изследванията показват, че има силни антиоксидантни, болкоуспокояващи и противовъзпалителни свойства.

 

Здравословни ползи:

 

       Антиоксидантни свойства

Основният активен компонент на спирулината се нарича фикоцианин. Този пигмент прави много повече от това да придава на спирулината уникалния синьо-зелен цвят. Фикоцианинът е антиоксидантно вещество, което може да се бори със свободните радикали и да инхибира производството на възпалителни сигнални молекули, наречени още цитокини. Спирулината има 280% по-голяма антиоксидантна сила в сравнение с боровинките.

 

       Понижава артериалното кръвно налягане

Учените са открили, че спирулината притежава антихипертензивни свойства. Наличието на един конкретен пептид, наречен SP6, е идентифициран като отговорник за този ефект.

Смята се, че SP6 стимулира процес в тялото, който освобождава азотен оксид - сигнална молекула, която помага на стената на кръвоносните ви съдове да се релаксира и разшири.

 

       Регулира нивата на кръвната захар

Синята спирулина помага за дългосрочното регулиране на нивата на кръвната глюкоза. Този ефект е изключително ценен, тъй като потенциално може да намали смъртните случаи, свързани със захарен диабет.

 

       Помага за изгарянето на излишните мазнини, стимулира изграждането на мускулна маса и осигурява по-голяма издръжливост

Синята спирулина е чудесен източник на протеин и често се използва като добавка за отслабване. Високото съдържание на протеин може да помогне по два начина - ограничава апетита и стимулира изгарянето на мазнини.

Изследванията също така показват, че спирулината може да повиши изометричната мускулна сила и издръжливост поради съдържанието на есенциални аминокиселини и високо съдържание на протеини, които са важни за мускулния растеж.

Синята спирулина осигурява повишаване на нивата на азотния оксид в тялото, което може да подобри цялостното атлетично представяне, но също така е и отличен източник на желязо, което е необходимо за производството на енергия

 

       Помага за отстраняването на тежки метали

Синята спирулина може да се свърже с тежките метали в тялото и да помогне за отстраняването им.

 

Double Wood Supplements е американска компания, която предлага чисти хранителни добавки и ноотропни средства с най-високо качество.

Компанията е основана от братята Рийз и Евън Ууд през 2014 година със седалище във Филаделфия, САЩ. Всеки продукт с марката Double Wood се подлага на безкомпромисен контрол на качеството, за да се гарантира ангажимента на компанията към крайния потребител. Марката предлага богат асортимент от добавки, съчетаващи най-новите научни открития с грижата за здравето.

Днес Double Wood Supplements е включена в списъка на 500-те най-бързо развиващи се частни компании в Америка. Тя произвежда широк спектър от хранителни добавки, много от които са иновативни и са патент на компанията. Продуктите не съдържат ГМО и глутен.

Съставки:                                           ( в 1 грам / 1 мер.лъжичка)      ( в дн.доза)

Синя спирулина екстракт                         1 g                                                        1 g

/Arthospira Platensis/  

Осигуряващ 350 mg фикоцианин

Не съдържа: Глутен, ГМО.

Приложение: Антиоксидант. Допринася за защита на клетките от оксидативен стрес.

Забележка: Да не се използва от бременни и кърмещи жени, както и от лица под 18 годишна възраст. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене.

Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: По 1 мерителна лъжичка / 1 g дневно, разтворени във вода.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина!

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: Double Wood® Supplements, USA