Double Wood/PHOSPHATIDYLCHOLINE/ФОСФАТИДИЛХОЛИН/1200 mg/210 капсули

Double Wood/PHOSPHATIDYLCHOLINE/ФОСФАТИДИЛХОЛИН/1200 mg/210 капсули

84.66 лв.
ОНЛАЙН ЦЕНА
Производител:
Код на продукта: 2000990
Наличност: В наличност
Прегледан 779 пъти
Обявените цени са валидни само при покупка онлайн
и може да се различават от цените във физическите ни обекти!

Описание на продукта

PHOSPHATIDYLCHOLINE / ФОСФАТИДИЛХОЛИН на американската компания Double Wood Supplements е хранителна добавка, която предлага ежедневна грижа за поддържането на когнитивното здраве.

С оглед на своята химическа структура, фосфатидилхолинът представлява фосфолипид, прикрепен към холинова частица. Фосфолипидите съдържат мастни киселини, глицерол и фосфор.

Фосфорната част на фосфолипидното вещество лецитин се състои именно от фосфатидилхолин. По тази причина термините фосфатидилхолин и лецитин често се използват като синоними, въпреки че са различни съединения. Храните, които съдържат лецитин, са най-добрите хранителни източници на фосфатидилхолин - яйца, соя, слънчоглед и други.

Въпреки че фосфатидилхолинът традиционно се използва за поддържане на нормалното функциониране на нервната система, той също така подпомага чернодробната функция и поддържа нивата на холестерола под контрол.

Здравословни ползи от приема на тази хранителна добавка

       Подобрява когнитивните функции

Фосфатидилхолинът повишава нивата на невротрансмитера ацетилхолин в мозъка. Това води до подобряване на паметта при хора, които страдат от деменция. Нивата на фосфатидилхолин са пряко свързани и с развитието на болест на Алцхаймер.

       Помага за възстановяване на черния дроб

Известно е, че диетата с високо съдържание на мазнини влияе негативно върху черния дроб. Фосфатидилхолинът спомага за намаляването на липидите, които могат да доведат до допълнителното омазняване на черния дроб и затрудняването на изпълнението на неговите функции.

       Може да помогне за предпазване от страничните ефекти на някои лекарства

Някои лекарства като нестероидните противовъзпалителни средства (НСПВС) могат да причинят тежки стомашно-чревни странични ефекти при продължителна употреба. Това включва стомашна болка, кървене от горен гастроинтестинален тракт, и дори чревна перфорация.

Проучванията показват, че фосфатидилхолинът може да помогне за предотвратяване на стомашно-чревни увреждания, свързани с приема на НСПВС.

       Облекчава симптомите на улцерозен колит

Улцерозният колит представлява хронично възпаление на дебелото черво. Хората, които страдат от това заболяване, често имат намалени нива на фосфатидилхолин в чревното съдържимо. Приемът на хранителната добавка може да помогне за предпазване на лигавицата на храносмилателния тракт и намалява на възпалението, като това се наблюдава най-вече в областта на колона.

       Насърчава липолизата

Липолизата е процесът на разграждане на мазнините в тялото. Голямото количество мазнини може да доведе до образуване на липоми - това са болезнени, доброкачествени мастни тумори. Повечето се отстраняват хирургично. Инжектирането на фосфатидилхолин в липома може да спомогне за разграждането на мастните му клетки и намаляването на размера му.

       Може да помогне за разтварянето на камъни в жлъчния мехур

Жлъчните камъни представляват твърди отлагания в жлъчния мехур. Ако не се лекуват, те могат да се задържат в жлъчния мехур или жлъчните пътища и да причинят силна болка или дори панкреатит. Приемът на фосфатидилхолин доказано намалява образуването на камъни в жлъчката, особено при пациенти, които са предразположени към това.

Double Wood Supplements е американска компания, която предлага чисти хранителни добавки и ноотропни средства с най-високо качество.

Компанията е основана от братята Рийз и Евън Ууд през 2014 година със седалище във Филаделфия, САЩ. Всеки продукт с марката Double Wood се подлага на безкомпромисен контрол на качеството, за да се гарантира ангажимента на компанията към крайния потребител. Марката предлага богат асортимент от добавки, съчетаващи най-новите научни открития с грижата за здравето.

Днес Double Wood Supplements е включена в списъка на 500-те най-бързо развиващи се частни компании в Америка. Тя произвежда широк спектър от хранителни добавки, много от които са иновативни и са патент на компанията. Продуктите не съдържат ГМО и глутен.

Съставки:                                                ( в 1 капс.)      ( в дн.доза)

Фосфатидил-холин комплекс              1200 mg             1200 mg

Осигуряващ фосфатидил холин          420 mg              420 mg

Желатинова капсула, глицерин, пречистена вода.

Съдържа: Соя.

Не съдържа: Глутен, ГМО.

Приложение: Допринася за поддържане на нормално когнитивно здраве.

Забележка: Да не се използва от бременни и кърмещи жени, както и от лица под 18 годишна възраст. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене.

Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: По 1 софтгел капсула  дневно, за предпочитане по време на хранене.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина!

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: Double Wood® Supplements, USA