Double Wood/RESVERATROL/РЕСВЕРАТРОЛ/120 капсули

Double Wood/RESVERATROL/РЕСВЕРАТРОЛ/120 капсули

87.60 лв.
ОНЛАЙН ЦЕНА
Производител:
Код на продукта: 2000996
Наличност: В наличност
Прегледан 613 пъти
Обявените цени са валидни само при покупка онлайн
и може да се различават от цените във физическите ни обекти!

Описание на продукта

RESVERATROL / РЕСВЕРАТРОЛ на американската компания Double Wood Supplements е хранителна добавка, която действа като антиоксидант и защитава клетките от оксидативен стрес.

Ресвератрол е растително съединение, което действа като антиоксидант. Той принадлежи към определен клас полифенолни съединения, наречени стилбеноиди. Тези вещества се произвеждат в естествен вид от някои видове растения, когато те са атакувани от различни патогени.

Ресвератролът се концентрира най-вече в ципите и семките на гроздето и горските плодове. Тези части от гроздето са включени във ферментацията на червеното вино, а оттук идва и особено високата му концентрация на ресвератрол.

Здравословни ползи:

  • Добавките с ресвератрол могат да помогнат за понижаването на стойностите на артериалното кръвно налягане
 • Ресвератролът може да бъде обещаваща хранителна добавка за понижаване на стойностите на артериалното кръвно налягане. Той помага за производството на повече азотен оксид в организма, което кара кръвоносните съдове да се разширят (вазодилатация).
  • Има положителен ефект върху намаляването на липидите, отложени върху стената на артериите
 • Ресвератролът влияе върху нивата на холестерола, като намалява ефекта на ензим, който контролира неговото производство. Като антиоксидант, той също може да намали окисляването на "лошия" LDL-холестерол. Окислението допринася за натрупването на атеросклеротична плака в стените на артериите.
  • Предполага се, че има способността да удължава живота
 • Има доказателства, че ресвератролът активира определени гени, които предотвратяват стареенето и заболяванията, свързани с него.
  • Подобрява когнитивните функции
 • Проучванията показват, че ресвератролът може да помогне за забавяне на когнитивния спад, свързан с възрастта. Това се дължи на антиоксидантната и противовъзпалителната му активност.
  • Може да облекчи болките в ставите
 • Ресвератролът може да помогне за облекчаването на болките в ставите, като предотвратява разрушаването на хрущяла.
  • Може да повиши инсулиновата чувствителност
 • Доказано е, че ресвератролът има няколко ползи при лечението на захарен диабет:
 • -          Може да предпазва клетките от оксидативен стрес. Неговото антиоксидантно действие може да предотврати развитието на усложнения, получени в резултат на трайно повишените стойности на кръвната захар;
 • -          Помага за намаляване на възпалението. Смята се, че ресвератролът намалява възпалението, което е ключов фактор за развитието на хронични заболявания, включително захарен диабет;
 • -          Активира AMPK - това е протеин, който помага на тялото да метаболизира по-бързо глюкозата.

Double Wood Supplements е американска компания, която предлага чисти хранителни добавки и ноотропни средства с най-високо качество.

Компанията е основана от братята Рийз и Евън Ууд през 2014 година със седалище във Филаделфия, САЩ. Всеки продукт с марката Double Wood се подлага на безкомпромисен контрол на качеството, за да се гарантира ангажимента на компанията към крайния потребител. Марката предлага богат асортимент от добавки, съчетаващи най-новите научни открития с грижата за здравето.

Днес Double Wood Supplements е включена в списъка на 500-те най-бързо развиващи се частни компании в Америка. Тя произвежда широк спектър от хранителни добавки, много от които са иновативни и са патент на компанията. Продуктите не съдържат ГМО и глутен.Съставки:                                                 ( в 2 капс.)      ( в дн.доза)

Ресвератрол                                                                                                             500 mg              500 mg

/от Rolygonum Cuspidatum/ корен

Осигуряващ 50% транс-ресваратрол                                                                         250 mg              250 mg

Хипромелоза (капсула), оризово брашно, микрокристална целулоза.

Не съдържа: Глутен, ГМО.

Приложение: Антиоксидант. Допринася за защита на клетките от оксидативен стрес.

Забележка: Да не се използва от бременни и кърмещи жени, както и от лица под 18 годишна възраст. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене.

Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: По 2 капсули  дневно.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина!

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: Double Wood® Supplements, USA