DOUBLE WOOD / SAFFRON EXTRACT / ЕКСТРАКТ ОТ ШАФРАН / 210 КАПСУЛИ

DOUBLE WOOD / SAFFRON EXTRACT / ЕКСТРАКТ ОТ ШАФРАН / 210 КАПСУЛИ

91.08 лв.
ОНЛАЙН ЦЕНА
Производител:
Код на продукта: 2000999
Наличност: В наличност
Прегледан 741 пъти
Обявените цени са валидни само при покупка онлайн
и може да се различават от цените във физическите ни обекти!

Описание на продукта

SAFFRON EXTRACT / ЕКСТРАКТ ОТ ШАФРАН на американската компания Double Wood Supplements е хранителна добавка, подпомагаща нормалното функциониране на нервната система.

Шафранът е древна билка, която съдържа ценни антиоксидантни съединения, които имат много ползи за здравето. Той се добива от стигмата на изсушен шафранов минзухар (Crocus sativus). Екстрактът от шафран съдържа повече от 150 полезни за здравето съединения: витамини, сред които фолиева киселина, В1, В3, С, богата гама от минерали и антиоксиданти като кроцин, кроцетин, шафранал, каемпферол.

Екстрактът от това растение помага за намаляване на риска от развитието на определени хронични състояния, които са свързани с оксидативния стрес. Освен това, той подобрява настроението, засилва сексуалната функция и намалява симптомите на предменструален синдром при някои хора.

Какви са ползите от приема на екстракт от шафран?

       Има антиоксидантни свойства

По-голямата част от здравните ползи на шафрана са свързани с високите му нива на специфични антиоксиданти.

Неговите основни активни антиоксиданти включват:

-          Кроцин;

-          Пикрокроцин;

-          Сафранал.

Тези антиоксиданти помагат в борбата срещу оксидативния стрес и свободните радикали в тялото.

       Предотвратяване на развитието на нарушения на нервната система

Антиоксидантите в шафрана могат да играят роля в защитата на тялото от нарушения, засягащи нервната система. Изследванията показват, че той подобрява паметта и има противовъзпалителни свойства.

       Подобряване на настроението

Съществуват все повече доказателства, че шафранът може да спомогне за подобряването на настроението, което означава, че ще бъде полезно допълнение към лечението на депресия.

Екстракт от шафран повишава нивата на допамин в мозъка, без да променя нивата на други мозъчни хормони, например серотонин.

       Повишаване на либидото

Шафранът може да увеличи либидото и сексуалната функция както при мъжете, така и при жените. Екстрактът има положителен ефект върху еректилната дисфункция и цялостното сексуално желание.

       Намаляване на симптомите на предменструален синдром (ПМС)

Шафранът може също да действа за намаляване на симптомите на предменструалния синдром (ПМС).

       Отслабване

Шафранът може да спомогне за намаляването на теглото, както и потискането на апетита. Изследванията установяват, че приемането на екстракт от шафран може да доведе до намаляване на индекса на телесна маса (ИТМ) и обиколката на талията.

Double Wood Supplements е американска компания, която предлага чисти хранителни добавки и ноотропни средства с най-високо качество.

Компанията е основана от братята Рийз и Евън Ууд през 2014 година със седалище във Филаделфия, САЩ. Всеки продукт с марката Double Wood се подлага на безкомпромисен контрол на качеството, за да се гарантира ангажимента на компанията към крайния потребител. Марката предлага богат асортимент от добавки, съчетаващи най-новите научни открития с грижата за здравето.

Днес Double Wood Supplements е включена в списъка на 500-те най-бързо развиващи се частни компании в Америка. Тя произвежда широк спектър от хранителни добавки, много от които са иновативни и са патент на компанията. Продуктите не съдържат ГМО и глутен.

Съставки:                    ( в 1 капс.)      ( дн.доза)

Екстракт от шафран         88.5 mg             88.5 mg

(стандартизиран до 0.3% шафранал)

Капсула (хипромелоза), оризово брашно, целулоза.

Не съдържа: Глутен, ГМО.

Приложение: Допринася за нормалното функциониране на нервната система.

Забележка: Да не се използва от бременни и кърмещи жени, както и от лица под 18 годишна възраст. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене.

Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни над 18 г: По 1 капсула дневно.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина!

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: Double Wood® Supplements, USA