Double Wood/THEACRINE/ТЕАКРИН/60 капсули

Double Wood/THEACRINE/ТЕАКРИН/60 капсули

70.79 лв.
ОНЛАЙН ЦЕНА
Производител:
Код на продукта: 2001004
Наличност: В наличност
Прегледан 452 пъти
Обявените цени са валидни само при покупка онлайн
и може да се различават от цените във физическите ни обекти!

Описание на продукта

THEACRINE / ТЕАКРИН на американската компания Double Wood Supplements е хранителна добавка, която спомага за поддържането на нормалното състояние на мозъчната дейност и функционирането на нервната система.

Теакрин е естествено съединение, което се счита за потенциална алтернатива на кофеина. Проучванията показват, че теакринът може да подобри умствената яснота, да повиши енергията, както и да подобри настроението и мотивацията.

Какво представлява тази хранителна добавка?

Теакринът е пуринов алкалоид, открит в плодовете на различни растения. Химичната структура на теакрина е подобна на кофеина и молекулярните изследвания показват, че той активира подобни рецептори и сигнални пътища в човешкия мозък.

Това, което прави теакрина наистина уникален, са неговите характеристики, различаващи се от тези на молекулата на кофеина. Той има по-дълъг полуживот, но не оказва ефект върху стойностите на артериалното кръвно налягане. По-малко вероятно е да наруши съня в сравнение с кофеина и не предизвиква същата зависимост.

Проучванията показват, че теакринът и кофеинът могат да бъдат по-ефективни, когато се приемат заедно, тъй като кофеинът повишава бионаличността и положителните ефекти на теакрина.

Как работи?

Теакринът се свързва с аденозиновите рецептори и притежава различен ефект в зависимост от дозата. Високите дози блокират аденозиновите рецептори. Този механизъм противодейства на сънливостта, точно както кофеина. Високите дози теакрин също активират допаминовите рецептори, които са отговорни за мотивацията и будността.

По-ниските дози показват обратен ефект, като повишават нивата на аденозин в мозъка (хипокампа) и противодействат на стимулиращото свойство на кофеина.

В допълнение, проучванията показват, че теакринът има противовъзпалителни и антиоксидантни свойства.

Какви са ползите от приема на теакрин?

  • Увеличава енергията, фокуса и мотивацията
 • Теакринът е стимулант на главния мозък и нервната система като цяло. Тази хранителна добавка е популярна в хранителния режим на спортистите. Приема се преди тренировка за по-добър тонус и за ефективно изгаряне на мазнините. Теакринът осигурява дълготраен прилив на енергия без отрицателните странични ефекти (тревожност, безсъние), които обикновено са свързани с приема на кофеин.
 •  
  • Подобрява настроението
 • Теакринът активира допаминовите рецептори, а високите нива на допамин водят до усещане за добро настроение, повишен тонус и чувство за удоволствие.
 •  
  • Намалява холестерола
 • Действа подобно на полифенолите, които откриваме в чая - инхибира усвояването на “добрия” HDL-холестерол и намалява нивата на общия холестерол в кръвта.

Double Wood Supplements е американска компания, която предлага чисти хранителни добавки и ноотропни средства с най-високо качество.

Компанията е основана от братята Рийз и Евън Ууд през 2014 година със седалище във Филаделфия, САЩ. Всеки продукт с марката Double Wood се подлага на безкомпромисен контрол на качеството, за да се гарантира ангажимента на компанията към крайния потребител. Марката предлага богат асортимент от добавки, съчетаващи най-новите научни открития с грижата за здравето.

Днес Double Wood Supplements е включена в списъка на 500-те най-бързо развиващи се частни компании в Америка. Тя произвежда широк спектър от хранителни добавки, много от които са иновативни и са патент на компанията. Продуктите не съдържат ГМО и глутен.

Съставки:                                  ( в 1 капс.)      ( в дн.доза)

Теакрин (ТеаCrine®)                   100 mg             100 mg

Желатинова капсула, микрокристална целулоза.

Не съдържа: Глутен, ГМО.

Приложение: Допринася за нормалното състояние на мозъчната дейност и функция.

Забележка: Да не се използва от бременни и кърмещи жени, както и от лица под 18 годишна възраст. Избягвайте прекомерния прием на кофеинови напитки. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене.

Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: По 2 капсули дневно, на празен стомах.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина!

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: Double Wood® Supplements, USA