FORTEX / ФОРТЕКС ФЕМИФЛОРА  Х10 ВАГИНАЛНИ СУПОЗИТОРИИ

FORTEX / ФОРТЕКС ФЕМИФЛОРА Х10 ВАГИНАЛНИ СУПОЗИТОРИИ

20.86 лв.
ОНЛАЙН ЦЕНА
Производител:
Код на продукта: 87023
Наличност: В наличност
Прегледан 1958 пъти
Обявените цени са валидни само при покупка онлайн
и може да се различават от цените във физическите ни обекти!

Описание на продукта

FORTEX / ФОРТЕКС ФЕМИФЛОРА  х10 вагинални супозитории

Основна съставка на Фемифлора е хиалуроновата киселина. Тя е естествен градивен елемент на нашето тяло. Хиалуроновата киселина свързва водата, за да образува високоеластична мембрана - матрица в повърхността на вагиналната лигавица. Образува защитна матрица върху лигавицата и съдейства за възстановяването на естествената влага. Така може в голяма степен да повлияе на еластичността на тъканите и да подпомогне естествения процес на оздравяване.

Показания:

Вагиналните супозитории с хиалуронова киселина се използват за подобряване на вагиналната сухота:

  • при жени в предменопауза след скорошна операция в областта на гениталиите, предразполагаща към диспареуния,
  • при жени в постменопауза с установена вагинална атрофия и симптоми на сърбеж, дразнене и болка по време на полов акт (диспареуния),
  • при жени с дистрофия на вагиналната лигавица поради химиотерапия, йонизиращо лъчение, криоаблация, кортикостероиди, орални контрацептиви или друга медицинска интервенция.
  • Вагиналните супозитории с хиалуронова киселина се употребяват като поддържащ фактор за възстановителните процедури на атрофични и дистрофични състояния на вагиналната лигавица. Те улесняват грижата при хирургични операции на влагалището, при рани след раждането, след криоаблация, при дистрофии след химиотерапия с йонизиращо лъчение - лазер, при сенилна сухота, при естрогенова недостатъчност поради естествена менопауза, но и поради менопауза, причинена от медицински причини като хистеректомия, овариектомия, както и дългосрочно приложение на кортикостероиди и орални контрацептиви.

Състав:

Всяка вагинална супозитория (2 g) съдържа: Хиалуронова киселина 5 mg (като натриева сол), Етерично масло от чаено дърво, Маслен екстракт от азиатска центела, Маслен екстракт от невен, Липоразтворим екстракт от алое вера,  Твърда мазнина (полусинтетични глицериди), Бутилхидрокситолуен (BHT), Пропил парахидроксибензоат, Изобутил парахидроксибензоат, Бутил парахидроксибензоат.

Начин на употреба:

Продължителността на употребата обикновено е 30 дни. Може да се удължи в зависимост от състоянието и инструкциите на лекаря или фармацевта.

Хиалуронатните супозитории са предназначени за локално приложение на вагината, когато е необходимо. Продължителността на употреба не може да бъде лесно определена. При пациенти, подложени на радиация, приложението ще продължи паралелно с лъчетерапията, обикновено не дълго.
При жени в постменопауза с вагинална атрофия и сухота, поради ниските нива на ендогенни естрогени, са по-склонни да прилагат медицинското изделие систематично, въпреки че дори в тези случаи, употребата може да бъде периодична, в зависимост от сексуалния им живот. И в двата случая хиалуроновата киселина е физиологична съставка на човешкия организъм, която не предизвиква сериозно безпокойство за токсичност.

При жени в предменопауза със скорошна операция в областта на гениталиите, употребата ще бъде временна, в зависимост от напредъка на оздравяването.

Инструкции за употреба:

Използвайте една вагинална супозитория всяка вечер, поставена дълбоко интравагинално или според инструкциите на Вашия лекар или фармацевт.

Вагиналните супозитории са опаковани в пластмасова опаковка за супозитории.
1. Преди да поставите вагиналната супозитория, отстранете двата капака на пластмасовия корпус, които вече са разделени.
2.Легнете и с пръст натиснете супозиторията дълбоко във влагалището. Ако вагиналната супозитория е доста мека, за да бъде поставена, охладете я в хладилника за няколко минути или я дръжте под студена вода, преди да я извадите от пластмасовата опаковка.

Противопоказания:

При известна алергия или свръхчувствителност към някоя от съставките.

Важно:

Продължителната употреба на продукти, предназначени за локално приложение, може да предизвика реакции на свръхчувствителност. В този случай трябва да спрете лечението и да се консултирате с Вашия лекар или фармацевт.
Не поглъщайте. Избягвайте контакт с очите.
Пазете продукта далеч от деца.

Нежелани реакции:

Сериозни нежелани реакции не са съобщени.

Съхранение:

Съхранявайте медицинското изделие добре затворено, далеч от светлина и топлина при температура ≤ 25 ° C.

Опаковката:

10 вагинални супозитории, поставени в пластмасови опаковки.

Производител:

HELP S.A., 10 Valaoritou Str., 144 52 Metamorphosis, Attica, Гърция

Дата на последно преразглеждане на инструкцията за употреба:

14-6-2019