Myconatur/Био алкализирано какао на прах/200g

Myconatur/Био алкализирано какао на прах/200g

9.74 лв.
ОНЛАЙН ЦЕНА
Производител:
Код на продукта: 2001198
Наличност: В наличност
Прегледан 975 пъти
Обявените цени са валидни само при покупка онлайн
и може да се различават от цените във физическите ни обекти!

Описание на продукта

Натуралното какао има светъл, червеникав цвят и естествено тръпчив вкус, дължащ се на съдържащите се в какаото киселини. Естествената му киселинност е между 5 и 6.

През 1828 г. холандският химик и майстор на шоколада Конрад Йоханес Ван Хутен открива, че обработката с алкален разтвор (калиев карбонатK2CO3) прави какаото по-лесно разтворимо, по-тъмно и омекотява неговия вкус.

Киселинността на така обработеното какао е 7 (неутрално). По този начин алкализираното какао е с по-мек вкус. Постепенно любителите на какао започнали да предпочитат този вариант, защото с него по-лесно приготвяли напитки и сладкиши.

Алкализираното какао съдържа много флаваноиди, които са полезни за функционирането на сърцето, укрепването на кръвоносните съдове, по-добрата мозъчна дейност и избистрянето на паметта. Продуктът съдържа и важни витамини, протеини и минерали, които повишават естествено имунитета.

Приема на продукта спомага и за здравината на костите чрез съдържащите се в него магнезий, цинк и желязо.

Какво представлява Био алкализирано какао на прах?

·       Има червеникаво-кафяв цвят;

·       Деликатен вкус, който е по-малко горчив от натуралното какао;

·       С много добра разтворимост;

·       Алкализиран, с 10-12% масленост;

·       Продуктът е богат на фибри;

·       Има ниско съдържание на сол, така че помага за поддържането на нормално артериално кръвно налягане;

·       Алкалното pH на продукта е идеално за разреждане в топли и студени напитки;

·       Ниско съдържание на захар.

Bio Cacao alcalinizado на компания Myconatur е вид натурално какао на прах, което преминава през процес на алкализиране (холандски процес), с който определени какаови зърна се избират и обработват, за да се намали тяхната горчивина и киселинност.

Гликемичният индекс на био алкализираното какао е нисък (20), което го прави подходящ продукт за консумация и от диабетици.

Био алкализираното какао на Myconatur е идеално за добавяне към вашата закуска в чаша мляко или зеленчукова напитка. Също така, може да го използвате в приготвянето на десерти и сладкиши с шоколадов вкус.Съставки: Какао алкализирано*

*от биологично земеделие

Хранителни стойности:                 в 100 g

Енергийна стойност        1455.87 kJ /347.73 kcal

Мазнини                                                11 g

    от които наситени                             6.6 g

Въглехидрати                                         14 g

Захари                                                     0 g

Диетични фибри                                     42 g

Протеин                                                  25 g

Сол                                                      0.23 g

Не съдържа глутен. Не съдържа Бисфенол А (BPA Free). Подходящо за вегани.

Препоръки за употреба: Супена лъжица от продукта може да бъде добавена към мляко, зеленчуков сок, или да се използва за приготвяне на десерти и сладкиши с шоколадов вкус.

Съхранение: На хладно и сухо място, далеч от пряка слънчева светлина.

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: Myconatur, Испания.