NATURAL FACTORS/ Regener Life™/ Магнезий (Л-Треонат)/ 90 капсули

NATURAL FACTORS/ Regener Life™/ Магнезий (Л-Треонат)/ 90 капсули

102.10 лв.
ОНЛАЙН ЦЕНА
Производител:
Код на продукта: xxx
Наличност: В наличност
Прегледан 919 пъти
Обявените цени са валидни само при покупка онлайн
и може да се различават от цените във физическите ни обекти!

Описание на продукта

RegenerLife™ Magnesium L-Threonate

Магнезий (Л-Треонат)

Хранителна добавка, 90 V капсули

 

 

Магнезий (Л-Треонат) от серията RegenerLife на канадската марка Natural Factors е първокласен продукт с оптимално усвояване в подкрепа на когнитивните функции.

 

Основни ползи:

  • Подпомага когнитивните способности, като стимулира паметта, концентрацията и запомнянето на нова информация.
  • Допринася за дейността на невротрансмитерите, които изпращат съобщения до мозъка и нервната система, и успокоява ума и тялото.
  • Спомага за намаляването на мускулните болки и крампи.
  • Поддържа нормалното състояние на костите, зъбите и сърцето.
  • Подпомага метаболизма на въглехидратите, мазнините и протеините.

Магнезият е основно хранително вещество, необходимо за стотици биохимични процеси и над 600 ензимни реакции в организма. Играе ключова роля в мозъчната дейност, като влияе върху паметта, концентрацията и запаметяването на нова информация. Много от когнитивните промени, които възникват с напредването на възрастта, са свързани с ниските нива на магнезий в кръвта. Близо 30% от възрастните в световен мащаб страдат от дефицит на магнезий. Богатата на магнезий диета е важна стъпка за запазване на когнитивното здраве в напреднала възраст, но не винаги е достатъчна.  

Магнезият е необходим и за поддържане на добра мускулна функция, възтановяване на тъкани, кости и зъби, както и за метаболизма на въглехидрати, протеини и мазнини.

Магнезий (Л-Треонат) от серията RegenerLife на Natural Factors е формулиран специално за подобряване на когнитивните функции, които забавят своето функциониране с напредването на възрастта. Този висококачествен продукт се отличава от останалите форми на магнезий със своето уникално съдържание и значително по-високата си бионаличност. Съдържа магтейн  - силно усвоима форма на магнезиев Л-Треонат, за която е научно доказано, че значително повишава концентрациите на магнезий в мозъка. Л-Треонат притежава уникалната способност да преминава през кръвно-мозъчната бариера, като подобрява краткосрочната и дългосрочната памет при хора от всяка възраст. Клинични проучвания констатират, че намалява ефектите от стареенето на мозъка с девет години.

Магнезий (Л-Треонат) от серията RegenerLife осигурява 2000 mg магнезиев Л-треонат (еквивалентен на 144 mg силно усвоим магнезий), приеман в три лесни за прием вегетариански капсули на ден. Продуктът не съдържа изкуствени оцветители, консерванти, подсладители, нишесте, захар, пшеница, глутен, дрожди, соя, яйца, риба, черупчести, сол, ядки, ГМО и е чудесен избор за всеки, който желае да води здравословен начин на живот и активно да насърчава когнитивното си здраве.

 

 

 Съставки:       дн. доза        %NRV*

Магнезий          144 mg         38%

  (елементарен магнезий)

  От Магнезиев L-треонат  2000 mg **

Растителна капсула (въглехидратна гума, пречистена вода), оризово брашно, магнезиеви соли на мастни киселини, силициев диоксид.

*хранителни референтни стойности; ** няма определена хранителна референтна стойност;

Не съдържа : Изкуствени оцветители, консерванти, подсладители, нишесте, захар, пшеница, глутен, дрожди, соя, яйца, риба, черупчести, сол, ядки, ГМО. Подходящо за вегани/ вегетарианци.

Приложение: Допринася за нормалното състояние на когнитивната функция.

Забележка: При бременност или кърмене се консултирайте с лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене.

Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни над 18 г.: По 1 капсула 1-3 пъти дневно.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца!

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: Natural Factors, Canada