NUTRICOST ALPHA GPC / АЛФА-ГЛИЦЕРИЛ ФОСФОРИЛ ХОЛИН 120 КАПСУЛИ

NUTRICOST ALPHA GPC / АЛФА-ГЛИЦЕРИЛ ФОСФОРИЛ ХОЛИН 120 КАПСУЛИ

118.40 лв.
ОНЛАЙН ЦЕНА
Производител:
Код на продукта: 2001411
Наличност: Временно изчерпан
Прегледан 29 пъти
Обявените цени са валидни само при покупка онлайн
и може да се различават от цените във физическите ни обекти!
Продуктът е временно изчерпан.
При поръчка ще се свържем с Вас за допълнително уточнение на наличности и цени!


Описание на продукта

Alpha GPC/ Алфа-глицерил фосфорил холин, 120 капсули, е хранителна добавка на американската компания Nutricost. Продуктът съдържа холин в комбинация с Alpha GPC 50%. Не съдържа глутен и ГМО. Хранителната добавка предлага многобройни здравословни ползи. Подобрява когнитивните функции и нормалното функциониране на главния мозък.

 

Alpha GPC е естествено съединение на холин, което играе ключова роля в подпомагането на мозъчната дейност. Въпреки че холинът е основно хранително вещество, много хора не го получават в достатъчно големи количества. Понижените нива на холин в организма могат да повлияят на чернодробната функция, дейността на главния мозък, съкращаването на мускулите, функционирането на нервната система и метаболизма.

 

Може да сте изложени на риск от дефицит на холин, ако сте:

 

  • Спортист;
  • Жена в постменопауза;
  • Бременна;
  • Човек, консумиращ големи количества алкохол.

 

Алфа-глицерилфосфорилхолин (алфа-GPC), понякога наричан алфа-глицерофосфохолин, е съединение, съдържащо холин. Алфа GPC се счита за вид ноотроп, който е група от вещества, които могат да подобрят когнитивната дейност и умственото представяне. Намира се в някои храни, добавки или се произвежда естествено в тялото.

 

Приемът на Alpha-GPC увеличава освобождаването на невротрансмитера ацетилхолин и улеснява познавателната функция и способността за запаметяване. При спортистите добавката Alpha-GPC повишава издръжливостта и секрецията на растежен хормон.

 

Alpha GPC може да премине кръвно-мозъчната бариера, така че спомага за доставянето на холин директно до мозъчните клетки. Кръвно-мозъчната бариера е защитна зона от клетки, която не позволява на повечето вещества да достигнат до мозъка, за да го предпазят от патогени и токсини. Някои съединения могат да преминат през този филтър, за да достигнат до мозъчните клетки.

 

Смята се, че приемането на алфа GPC може да повиши нивата на невротрансмитера ацетилхолин в мозъка. Ацетилхолинът участва в мускулната контракция, състоянието на кръвоносните съдове, поддържането на нормална сърдечна честота и редица други функции.

 

Здравословни ползи от приема на Alpha GPC:

 

      Може да засили паметта и когнитивната дейност;

      Може да подобри притока на кръв към мозъка;

      Може да подобри мисловните умения и способностите за обучение;

      Може да подобри мускулната контракция и спортните постижения;

      Регулира сърдечната честота и артериалното кръвно налягане;

      Може да подобри притока на кръв към жизненоважни органи.

 

Алфа GPC може да бъде от полза при:

 

      Болест на Алцхаймер и съдова деменция – някои изследвания предполагат, че алфа GPC може да подобри когнитивните функции, да забави прогресирането на когнитивния спад и да подобри симптомите, свързани с болестта на Алцхаймер.

      Възстановяване след инсулт – алфа GPC може да спомогне за намаляване на увреждането на клетките след прекаран инсулт.

      Епилепсия – алфа GPC намалява смъртта на невроните и поддържа кръвно-мозъчната бариера в добро структурно състояние. Изследователите смятат, че добавката може да спомогне за подобряване на когнитивните функции при хора с епилепсия.

 

Американската компания Nutricost предлага висококачествени диетични и спортни хранителни добавки. Продуктите, дело на компанията, се произвеждат в съответствие с изискванията за добри производствени практики (GMP / Good Manufacturing Practices) и отговарят на строг контрол за качество и безопасност.

В продуктите се влагат само висококачествени суровини, а производствените практики подлежат на непрекъснат мониторинг. Nutricost предлага на пазара 100% натурални продукти, които отговарят на златните стандарти за качество.

 Съставки:                        (в 1 капс.)             (дн.доза) 

 Холин                                150 mg                      300 mg

Alpha GPC 50%                 300 mg                      600 mg

  (L- алфа -глицерил фосфорил холин)

Оризово брашно, хипромелозна капсула, стеаринова киселина ( от растителен източник), магнезиев стеарат ( от растителен източник), силициев диоксид.

Не съдържа:Глутен, ГМО. Подходящо за вегетарианци.

Приложение: Подпомага когнитивнaта функция и нормалното функциониране на мозъка.

Забележка: При бременност, кърмене или прием на медикаменти се консултирайте с лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни над 18 г.: По 2 капсули дневно, с поне 250 ml вода.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина.

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: Nutricost®USA