NUTRICOST ARTEMISININ АРТЕМИЗИНИН 120 КАПСУЛИ

NUTRICOST ARTEMISININ АРТЕМИЗИНИН 120 КАПСУЛИ

80.00 лв.
ОНЛАЙН ЦЕНА
Производител:
Код на продукта: 2001392
Наличност: В наличност
Прегледан 836 пъти
Обявените цени са валидни само при покупка онлайн
и може да се различават от цените във физическите ни обекти!

Описание на продукта

Artemisinin / Артемизинин, 120 капсули, e хранителна добавка на американската компания Nutricost. Продуктът съдържа висококачествен екстракт от надземните части на Artemisia annua. Не съдържа глутен и ГМО. Хранителната добавка предлага многобройни здравословни ползи и допринася за нормалното функциониране на имунната система.

 

Артемизининът се извлича от Artemisia annua - азиатско растение, известно още като сладък пелин. Растението се използва в традиционната китайска медицина от 2000 години за лечение на висока температура, главоболие, кървене с различен произход и малария. A. annua се отглежда в Азия, Индия, Централна и Източна Европа, както и в умерените райони на Америка, Австралия, Африка и тропическите региони.

 

Артемизининът притежава антибактериална, противогъбична, антиоксидантна, противотуморна и противовъзпалителна активност. Първоначално екстрактът от растението Artemisia annua се е използвал като лекарство за лечение на малария и оттогава се е превърнало в стандартно лечение за болестта в световен мащаб. Днес изследователите проучват употребата му като алтернативна терапия за лечение на различни видове карцином.

 

Тъй като реагира с богати на желязо ракови клетки, за да произведе свободни радикали, артемизининът атакува специфични ракови клетки, като същевременно оставя здравите клетки невредими. Въпреки че са необходими повече изследвания за терапията, докладите до момента са обещаващи.

 

Здравословни ползи:

 

      Използва се в подкрепа на терапевтични план за малария

Доказано е, че артемизининът има антималарийни ефекти, които се дължат на свойствата му да улавя свободните радикали. Билковото лекарство реагира с високите нива на желязо в паразита и произвежда свободни радикали, които разрушават клетъчните стени на маларийния плазмодий.

 

      Редуцира възпалението

Използването на артемизинин срещу респираторни проблеми, предизвикани от различни възпалителни процеси, е изследвано и докладите показват, че той оказва влияние върху всичко това чрез регулиране на провъзпалителните цитокини. Известни са ефектите на артемизинин срещу възпалителни състояния, включително болестта на Алцхаймер и остеоартрит.

 

      Има антимикробен и антивирусен ефект

Вторичните метаболити в Artemisia annua, включително монотерпени, сесквитерпени и фенолни съединения, проявяват антимикробни ефекти. Екстрактите от A. annua инхибират вирусните инфекции и могат да служат като терапевтично средство за борба с вируси.

 

      Други здравословни ползи:

 

Ø  Намалява нивата на холестерола;

Ø  Контролира гърчовете;

Ø  Бори се със затлъстяването;

Ø  Бори се ефективно със захарния диабет.

 

Американската компания Nutricost предлага висококачествени диетични и спортни хранителни добавки. Продуктите, дело на компанията, се произвеждат в съответствие с изискванията за добри производствени практики (GMP / Good Manufacturing Practices) и отговарят на строг контрол за качество и безопасност.

В продуктите се влагат само висококачествени суровини, а производствените практики подлежат на непрекъснат мониторинг. Nutricost предлага на пазара 100% натурални продукти, които отговарят на златните стандарти за качество.Съставки:           (в 2 капс.)       (дн.доза) 

Артемизинин       200 mg           200 mg

   /Artemisia annua/,  (надземни части)

Оризово брашно, хипромелозна капсула.

Не съдържа: Глутен, ГМО.

Приложение: Допринася за нормалното функциониране на имунната система.

Забележка: При бременност, кърмене или прием на медикаменти се консултирайте с лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни над 18 г.: По 2 капсули дневно, с поне 250 ml вода.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина.

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: Nutricost®USA