Nutricost/Butterbur Extract/Чобанка екстракт/120 капсули

Nutricost/Butterbur Extract/Чобанка екстракт/120 капсули

41.60 лв.
ОНЛАЙН ЦЕНА
Производител:
Код на продукта: 2001345
Наличност: В наличност
Прегледан 463 пъти
Обявените цени са валидни само при покупка онлайн
и може да се различават от цените във физическите ни обекти!

Описание на продукта

Butterbur Extract / Чобанка екстракт,  120 капсули, e хранителна добавка на американската компания Nutricost. Формулата на продукта включва екстракт от растението Чобанка /Petasites japonicus/. Не съдържа глутен и ГМО. Хранителната добавка допринася за нормалното функциониране на дихателната система.

 

Чобанка (P. japonicus) е тревисто многогодишно растение, което се среща във влажни сенчести райони с богата на хумус почва. Растението вирее в Китай, Япония и Корея и е добър източник на хранителни вещества, витамини и минерали. Неговите корени и стъбла са използвани в традиционната китайска медицина от векове, тъй като помагат в терапевтичните практики при мигрена и тенсионно главоболие.

 

Здравословни ползи:

 

      Предотвратява мигренозно главоболие

Приемът на екстракт от растението Чобанка е препоръчителен за предотвратяване на мигренозно главоболие. Изопетазин и петазин са две важни химични съединения, пряко свързани с намаляването на тежестта, симптомите и продължителността на мигрена.

 

      Противовъзпалителни свойства

Хранителните вещества, които са включени в състава на растението Чобанка, спомагат за намаляване на възпаленията в организма. Екстрактът действа благоприятно при възпалителни състояния като подагра, артрит и редица сърдечно-съдови заболявания.

 

      Настинки и респираторни заболявания

Чобанка е едно от най-мощните отхрачващи средства в природната медицина. Екстрактът от растението насърчава отделянето на храчки, слуз и секрети през дихателните пътища, както и през носните кухини. По този начин се ускорява процеса на оздравяване и се намалява възможността за настъпване на усложнения по време на боледуване.

 

      Алергични реакции

Чобанка е растение с антихистаминови свойства и може да предотврати симптомите, които настъпват при алергични реакции или поне да намали значително тяхната тежест.

 

      Понижава телесната температура

Минимални количества от екстракта от Чобанка се използват за сваляне на високата температура, като по този начин се ускорява оздравяването след боледуване. Поради противовъзпалителните си свойства билката е мощен стимулатор на имунната система.

 

      Спазми и болка

Екстрактът от Чобанка притежава в своя състав определени антиспазматични и аналгетични химични вещества - на тях се дължи способността на билката да облекчава хронична болка, спазми при раздразнен гастроинтестинален тракт или болка от наранявания.

 

Американската компания Nutricost предлага висококачествени диетични и спортни хранителни добавки. Продуктите, дело на компанията, се произвеждат в съответствие с изискванията за добри производствени практики (GMP / Good Manufacturing Practices) и отговарят на строг контрол за качество и безопасност.

В продуктите се влагат само висококачествени суровини, а производствените практики подлежат на непрекъснат мониторинг. Nutricost предлага на пазара 100% натурални продукти, които отговарят на златните стандарти за качество.

 Съставки:                     (в 1 капс.)       (дн.доза) 

Чобанка екстракт             75 mg            75 mg

   Екстракт от цяло растение 4:1 /Petasites japonicas/

Оризово брашно, хипромелозна капсула, магнезиев стеарат (от растителен източник).

Не съдържа: Глутен, ГМО.

Приложение: Допринася за нормалното функциониране на дихателната система.

Забележка: При бременност, кърмене или прием на медикаменти се консултирайте с лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни над 18 г.: По 1 капсула дневно, с поне 250 ml вода.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина.

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: Nutricost®USA