Nutricost/DHEA/ДХЕА Дехидроепиандостерон/100 mg/120 капсули

Nutricost/DHEA/ДХЕА Дехидроепиандостерон/100 mg/120 капсули

80.25 лв.
ОНЛАЙН ЦЕНА
Производител:
Код на продукта: 2001339
Наличност: В наличност
Прегледан 570 пъти
Обявените цени са валидни само при покупка онлайн
и може да се различават от цените във физическите ни обекти!

Описание на продукта

DHEA/ ДХЕА Дехидроепиандостерон 100 mg,  120 капсули, e хранителна добавка на американската компания Nutricost. Формулата на продукта включва ДХЕА (дехидроепиандостерон) в оптимална доза за една капсула. Не съдържа глутен и ГМО. Хранителната добавка предлага многобройни здравословни ползи и допринася за поддържане на нормален хормонален баланс.

 

DHEA или дехидроепиандростерон е хормон, който се произвежда естествено от човешкото тяло. Молекулата е отговорна за производството на основните мъжки и женски полови хормони - тестостерон и естроген.

 

Нивата на DHEA намаляват с възрастта и това е предпоставка за развитието на различни заболявания. Изчислява се, че DHEA намалява с до 80% в зряла възраст, като този спад започва около 30-годишна възраст. По-ниските нива на DHEA са свързани с развитието на сърдечно-съдови заболявания, депресия и много други състояния.

 

Здравословни ползи:

 

      Може да увеличи костната плътност

Ниските нива на DHEA се свързват с понижена костна плътност, която намалява все повече с напредването на възрастта. Нещо повече - ниските нива на DHEA също са свързани с повишен риск от развитието на костни фрактури. Приемът на хормона под формата на хранителна добавка в дългосрочен план може да увеличи костната плътност, особено при по-възрастните жени.

 

      Помага в борбата с депресията

Установена е връзка между нивата на DHEA в тялото и развитието на депресия. Някои изследвания показват, че приемът на DHEA може да подпомогне лечението на депресия, особено при лица с лека депресия или такива, които не се повлияват от стандартно лечение.

 

      Подобрява сексуалната функция, фертилитета и либидото

Хранителната добавка влияе върху сексуалната функция. Приемът на DHEA може да подобри функцията на яйчниците при жени с нарушен фертилитет. Добавките с DHEA могат да подобрят няколко аспекта на сексуалната функция, включително либидото и репродуктивното здраве при жените.

 

      Помага при проблеми с надбъбречните жлези

Надбъбречните жлези, които са разположени точно над бъбреците, са един от основните производители на DHEA. При състояния като надбъбречната недостатъчност надбъбречните жлези не могат да произвеждат нормални количества хормони. Това състояние може да доведе до умора, слабост и промени в стойностите на артериалното кръвно налягане. Добавките с DHEA са ефективен начин за лечение на симптоми, свързани с надбъбречна недостатъчност.

 

Американската компания Nutricost предлага висококачествени диетични и спортни хранителни добавки. Продуктите, дело на компанията, се произвеждат в съответствие с изискванията за добри производствени практики (GMP / Good Manufacturing Practices) и отговарят на строг контрол за качество и безопасност.

 

В продуктите се влагат само висококачествени суровини, а производствените практики подлежат на непрекъснат мониторинг. Nutricost предлага на пазара 100% натурални продукти, които отговарят на златните стандарти за качество.

Съставки:                                                    (в 1 капс.)         (дн.доза) 

ДХЕА (дехидроепиандостерон)              100 mg                 100 mg

Оризово брашно, желатинова капсула.

Не съдържа: Глутен, ГМО.  

Приложение: Допринася за поддържане на нормален хормонален баланс.

Забележка: При бременност, кърмене, фамилна обремененост, рак или уголемяване на простатата, сърдечни заболявания, ниски нива на добрия (HDL) холестерол и/ или прием на медикаменти и други хранителни добавки, задължително се консултирайте с лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни над 18 г.: По 1 капсула дневно, с поне 250 ml вода.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина.

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: Nutricost®USA