NUTRICOST MAGNESIUM COMPLEX / МАГНЕЗИЕВ КОМПЛЕКС 240 КАПСУЛИ

NUTRICOST MAGNESIUM COMPLEX / МАГНЕЗИЕВ КОМПЛЕКС 240 КАПСУЛИ

51.68 лв. 60.80 лв. -15%
ОНЛАЙН ЦЕНА
Производител:
Код на продукта: 2001381
Наличност: В наличност
Прегледан 529 пъти
Обявените цени са валидни само при покупка онлайн
и може да се различават от цените във физическите ни обекти!

Описание на продукта

Magnesium Complex/Магнезиев Комплекс, 240 капсули, e хранителна добавка на американската компания Nutricost. Формулата на продукта включва магнезий под формата на магнезиев оксид, магнезиев цитрат и магнезиев глицинат. Не съдържа глутен и ГМО. Хранителната добавка предлага многобройни здравословни ползи и допринася за нормалната функция на сърдечно-съдовата система, нервната система и мускулите. Участва в поддържането на състоянието на костите и зъбите.

 

Магнезият е четвъртият най-разпространен минерал в човешкото тялото. Ниските нива на магнезий са свързани с развитието на различни заболявания като захарен диабет тип 2, сърдечно-съдови заболявания, разстройства на настроението и мигрена. За да увеличат приема на магнезий, хората често се обръщат към хранителните добавки.

 

Магнезият участва в над 300 метаболитни реакции, които са от съществено значение за човешкото здраве, включително производство на енергия, регулиране на стойностите на кръвното налягане, предаването на нервни сигнали и осъществяването на мускулни контракции.

 

Въпреки че този минерал присъства в много храни като зелени листни зеленчуци, бобови растения, ядки и семена, голяма част от хората в западния свят не задоволяват нуждите си от магнезий само с диета.

 

Действие на активните съставки в Magnesium Complex/Магнезиев Комплекс:

 

      Магнезиев цитрат / Magnesium Citrate

Магнезиевият цитрат е форма на магнезий, в която минералът е свързан с лимонена киселина. Тази киселина се намира естествено в цитрусовите плодове и им придава тръпчивия, кисел вкус. Магнезиевият цитрат е една от най-разпространените магнезиеви формулировки и е сред най-бионаличните форми на магнезий, които се предлагат на пазара. Тази форма на магнезия се абсорбира по-лесно в храносмилателния тракт, отколкото други форми. Използва се главно за повишаване нивото на магнезий в организма, както и за лечение на запек. Магнезиевия цитрат е и ефективно средство за облекчаване на симптомите, свързани с депресия и тревожност.

 

      Магнезиев оксид / Magnesium Oxide

Магнезиевият оксид е сол, която комбинира магнезий и кислород в себе си. Този вид обикновено не се използва за предотвратяване на магнезиев дефицит, а се прилага като средство за облекчаване на неприятни храносмилателни симптоми като киселини, лошо храносмилане и запек. Може също да се използва за лечение и профилактика на мигрена.

 

      Магнезиев глицинат / Magnesium Glycinate

Магнезиевият глицинат се образува от елементарен магнезий и аминокиселината глицин.

Човешкото тяло използва тази аминокиселина за изграждането на протеини. Среща се и в много храни, богати на протеини като риба, месо, млечни продукти и бобови растения. Магнезиевият глицинат се абсорбира лесно и има успокояващи свойства. Може да спомогне за намаляване на тревожността, стреса и безпокойството. Магнезиевият глицинат често се използва заради успокояващия си ефект по време на лечение на депресия и безсъние.

 

Американската компания Nutricost предлага висококачествени диетични и спортни хранителни добавки. Продуктите, дело на компанията, се произвеждат в съответствие с изискванията за добри производствени практики (GMP / Good Manufacturing Practices) и отговарят на строг контрол за качество и безопасност.

В продуктите се влагат само висококачествени суровини, а производствените практики подлежат на непрекъснат мониторинг. Nutricost предлага на пазара 100% натурални продукти, които отговарят на златните стандарти за качество.

 Съставки:                (в 1 капс.)            (дн.доза)      *NRV%

Магнезий                   500 mg                 500 mg          133

  (като магнезиев оксид, магнезиев цитрат, магнезиев глицинат)

Желатинова капсула, магнезиев стеарат (от растителен източник), микрокристална целулоза, силициев диоксид.

Не съдържа: Глутен, ГМО.

Приложение: Допринася за нормалната функция на сърдечно-съдовата система, нервната система и мускулите и за нормалното състояние на костите и зъбите.

Забележка: При бременност, кърмене или прием на медикаменти се консултирайте с лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни над 18 г.: По 1 капсула дневно, с поне 250 ml вода.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина.

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: Nutricost®USA