Nutricost/Organic Saw Palmetto/Сао Палметто Органик/прах, 227 g

Nutricost/Organic Saw Palmetto/Сао Палметто Органик/прах, 227 g

96.00 лв.
ОНЛАЙН ЦЕНА
Производител:
Код на продукта: 2001364
Наличност: В наличност
Прегледан 463 пъти
Обявените цени са валидни само при покупка онлайн
и може да се различават от цените във физическите ни обекти!

Описание на продукта

Organic Saw Palmetto / Сао Палмето Органик, прах, 227 g, e хранителна добавка на американската компания Nutricost. Формулата на продукта включва органичен екстракт от плодове на Сао Палмето  /Serenoa repens/. Не съдържа глутен и ГМО. Хранителната добавка предлага многобройни здравословни ползи и допринася за нормалното функциониране на простатната жлеза.

 

Saw palmetto е вид палма, чийто екстракт обикновено се използва за направата на хранителни добавки за подобряване на здравето на простатата, балансиране на хормоналните нива и предотвратяване на косопада при мъжете. Обещаващи клинични изследвания показват, че екстрактът от сао палмето може да спомогне за повишаване на нивата на тестостерон, намаляване на възпалението и подобряване на функцията на пикочните пътища.

 

Здравословни ползи:

 

      Може да предотврати косопада

Екстрактът от Saw palmetto може да предотврати косопада и да увеличи плътността на косата чрез намаляване на нивата на специфичен ензим, свързан с развитието на този процес.

 

      Може да подобри функцията на пикочните пътища

Сао палмето може да подобри функцията на пикочните пътища, особено при хора с проблеми с простатата.

 

      Поддържа здравето на простатата

Някои изследвания показват, че екстрактът от сао палмето може да поддържа здравето на простатата и да спомогне за предотвратяване на проблеми като доброкачествена простатна хиперплазия (ДПХ, аденом на простатата) и рак на простатата.

 

      Може да намали възпалението

Екстрактът от Saw palmetto има противовъзпалителни свойства, които могат да подпомогнат лечението на определени състояния. Растението намалява отока, както и няколко маркера на възпаление, включително интерлевкин 6 (IL-6) при възпаления на простатата.

 

      Може да спомогне за регулиране на нивата на тестостерон

Сао палмето често се използва от хора, които искат естествено да повишат нивото на тестостерон. Растението действа, като намалява активността на 5-алфа редуктазата - ензим, отговорен за превръщането на тестостерона в DHT. По този начин се запазва нормалното ниво на тестостерон. Така се подобрява изпълнението на редица процеси в тялото, а също така се повишават либидото и настроението.

 

Американската компания Nutricost предлага висококачествени диетични и спортни хранителни добавки. Продуктите, дело на компанията, се произвеждат в съответствие с изискванията за добри производствени практики (GMP / Good Manufacturing Practices) и отговарят на строг контрол за качество и безопасност.

В продуктите се влагат само висококачествени суровини, а производствените практики подлежат на непрекъснат мониторинг. Nutricost предлага на пазара 100% натурални продукти, които отговарят на златните стандарти за качество.

Съставки:                           (в 1 доза / 1 g)       (дн.доза) 

Сао Палметто Органик           1 g                              1 g

Прах от плодове /Serenoa repens/

Не съдържа: Глутен, ГМО.

Приложение: Допринася за нормалното функциониране на простатната жлеза.

Забележка: При бременност, кърмене или прием на медикаменти се консултирайте с лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни над 18 г.: По 1 мерителна лъжика дневно, с поне 250 ml вода.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина.

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: Nutricost®USA