Nutricost/Turkey Tail/Пуешка опашка/120 капсули

Nutricost/Turkey Tail/Пуешка опашка/120 капсули

57.60 лв.
ОНЛАЙН ЦЕНА
Производител:
Код на продукта: 2001336
Наличност: В наличност
Прегледан 22 пъти
Обявените цени са валидни само при покупка онлайн
и може да се различават от цените във физическите ни обекти!

Описание на продукта

Turkey Tail / Пуешка опашка,  120 капсули, e хранителна добавка на американската компания Nutricost. Формулата на продукта включва екстракт от мицел от растението Пуешка опашка /Trametes versicolor/. Не съдържа глутен и ГМО. Хранителната добавка предлага многобройни здравословни ползи и допринася за нормалното функциониране на имунната система.

 

Медицинските гъби съдържат полезни за здравето съединения. Гъбата Пуешка опашка /Trametes versicolor/ се използва по целия свят от векове в терапевтичната практика при различни състояния. Най-впечатляващото качество на гъбата Пуешка опашка е способността ѝ да подобрява защитните сили на имунната система.

 

Пуешката опашка притежава впечатляваща гама от първични и вторични съединения. Вторичните съединения са по-малко известни лекарствени компоненти като фенолни киселини, флавоноиди и терпеноиди. Всъщност изследователите са идентифицирали 38 различни фенолни съединения, включително кверцетин и байкалеин.

 

Някои от традиционните приложения на гъбата Пуешка опашка включват детоксикация, подобряване на енергийния баланс, премахване на излишните течности от организма, укрепване на органите и поддържане на функцията на черния дроб, белите дробове и слезката. Някои състояния, които се повлияват благоприятно от употребата на Пуешка опашка, включват кашлица, затруднено дишане, хемороиди и болки в ставите.

 

Сред предимствата на гъбата Пуешка опашка са:

 

  • Наличието на адаптогенни свойства;
  • Поддържането на имунната система;
  • Възможността за реализиране на здравословен отговор на възпалението;
  • Защита на ДНК-молекулите от увреждане;
  • Поддържане на здравето на стомашно-чревния тракт;
  • Поддържане на здравето на черния дроб;
  • Подобряване на атлетичното представяне;
  • Поддържане на балансираното ниво на кръвна захар.

 

Здравословни ползи:

 

      Богата на антиоксиданти

Пуешката опашка съдържа впечатляващ набор от антиоксиданти, включително феноли и флавоноиди. Те подпомагат функционирането на имунната система, като намаляват възпалението и стимулират освобождаването на протективни съединения.

 

      Съдържа имуностимулиращи полизахаропептиди

Полизахаропептидите са свързани с протеини полизахариди (въглехидрати), които се намират в екстракта от гъбите Пуешка опашка. Те притежават мощни имуностимулиращи свойства и насърчават имунния отговор чрез активиране и инхибиране на специфични видове имунни клетки, както и чрез потискане на възпалението.

 

      Подобрява имунната функция при хора с определени видове рак

Изследванията показват, че гъбите Пуешка опашка могат да имат антитуморни свойства, за които се смята, че са свързани с имуностимулиращите им ефекти. Тези гъби съдържат компоненти и определен вид полизахариди, които могат да потиснат растежа на някои видове ракови клетки.

 

      Може да подобри здравето на стомашно-чревния тракт

Поддържането на здравословен баланс в полезните бактерии, които откриваме в стомашно-чревния тракт, е от решаващо значение за поддържането на адекватен имунен отговор от страна на организма. Пуешката опашка съдържа пребиотици, които спомагат за подхранването на полезните в тялото бактерии.

 

      Може да редуцира възпалението

Пуешката опашка е богата на антиоксиданти като флавоноиди и феноли, които могат да намалят възпалителните процеси в организма. Хроничните възпаления са свързани с развитието на заболявания като захарен диабет, сърдечно-съдови заболявания и някои видове рак.

 

      Има антибактериални качества

Екстрактът от пуешка опашка инхибира растежа на Staphylococcus aureus и Salmonella enterica - бактерии, които могат да причинят редица заболявания и инфекции в организма.

 

Американската компания Nutricost предлага висококачествени диетични и спортни хранителни добавки. Продуктите, дело на компанията, се произвеждат в съответствие с изискванията за добри производствени практики (GMP / Good Manufacturing Practices) и отговарят на строг контрол за качество и безопасност.

 

В продуктите се влагат само висококачествени суровини, а производствените практики подлежат на непрекъснат мониторинг. Nutricost предлага на пазара 100% натурални продукти, които отговарят на златните стандарти за качество.

 Съставки:            (в 2 капс.)       (дн.доза) 

Пуешка опашка        1200 mg        1200 mg

/Trametes versicolor/ екстракт от мицел.

Хипромелоза (целулоза), микрокристална целулоза, силициев диоксид.

Не съдържа: Глутен, ГМО.

Приложение: Допринася за нормалното функциониране на имунната система.

Забележка: При бременност, кърмене или прием на медикаменти се консултирайте с лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни над 18 г.: По 1 капсула дневно, с поне 250 ml вода.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина.

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: Nutricost®USA