PALADIN PHARMA/ Drenax® Forte Compresse Drenaggio/ Дренакс Форте (против задържане на течности) с Боровинка и Черен бъз x 60 таблетки

PALADIN PHARMA/ Drenax® Forte Compresse Drenaggio/ Дренакс Форте (против задържане на течности) с Боровинка и Черен бъз x 60 таблетки

22.28 лв.
ОНЛАЙН ЦЕНА
Код на продукта: xxx
Наличност: В наличност
Прегледан 79 пъти
Обявените цени са валидни само при покупка онлайн
и може да се различават от цените във физическите ни обекти!

Описание на продукта

Drenax® Forte Paladin Pharma е натурална формула против задържане на течности, базирана на екстракти от леспедеза, черен бъз, гроздово семе, ортосифон и синя боровинка. Допълнително обогатеният комплекс с рутин и витамин B6 подпомага поддържането на здравословно телесно тегло и нормалния обем на течности в организма. 

 

 

Водещи ефекти на натуралния комплекс Дренакс Форте:  • Осигурява антиоксидантна подкрепа.
  • Съдейства за укрепване на имунната система. 
  • Има диуретично действие, което помага за извеждане на излишните течности от организма.
  • Насърчава общата детоксикация.
  • Притежава тонизиращи свойства.
  • Допринася за здравето на бъбреците и нормалната бъбречна функция.
  • Способства за облекчаване признаците на подуване и отоци.
  • Благоприятства профилактиката на възпалителни процеси и хронични проблеми.

 

 

 

Действие на основните активни съставки - леспедеза, черен бъз, гроздово семе, ортосифон, синя боровинка, рутин и витамин B6 

 

Леспедеза /Lespedeza capitata/

 

Леспедеза, наричана още “храстова детелина”, е цъфтящо растение от семейство Бобови (Fabaceae). Произхожда от Северна Америка, където е използвана от векове в народната медицина на индианците като естествено средство срещу ревматизъм, невралгия и противоотрова.

Съдържа флавоноиди и молекули, които стимулират отделянето на урина и помагат за намаляване нивото на урея и холестерол в кръвта. Антиоксидантните му свойства допринасят за превенция срещу образуването на плаки и възникването на сърдечно-съдови заболявания.

 

Черен бъз /Sambucus nigra/

 

Черният бъз е цъфтящо растение от семейство Мешковицови (Adoxaceae), типично за по-голямата част от Европа. Той е източник на витамини, минерали (калций, калий, мед, фосфор, селен, цинк), биофлавоноиди и други полезни вещества с антиоксидантни и имуностимулиращи свойства. Съдейства за повишаване на имунитета, защитата на клетките срещу оксидативен стрес, поддържането на оптимални нива на холестерола и кръвната захар и профилактиката на възпалителни процеси и сърдечни болести. Натурален диуретик и естествен лаксатив, който улеснява премахването на излишните течности и подобрява бъбречната функция.  

 

Ортосифон /Orthosiphon stamineus/

 

Ортосифонът, известен като “котешки мустаци” е билка от семейство Устноцветни (Lamiaceae), характерна за Азия и Австралия. В нейния състав присъстват флавоноиди, глюкозиди и феноли, които помагат за елиминирането на азотните съединения в организма. Насърчават отводняването и бъбречната филтрация.

 

Гроздово семе /Vitis vinifera/

 

Гроздовото семе от винена лоза е богато на антиоксиданти, включително фенолни киселини, антоцианини, флавоноиди и олигомерни проантоцианидинови комплекси. Те допринасят за минимизиране на риска от оксидативно увреждане и влияят благоприятно върху нивата на “лошия” холестерол, бъбречната филтрация, сърцето, мозъка и костите.   

 

Синя боровинка /Vaccinium myrtillus/

Синята боровинка е нискорастящ храст от семейство Пиренови (Ericaceae), пренесен в Европа от Северна Америка. Нейните плодове доставят ценна доза витамини (А, С, Е, К и витамини от група B), минерали (калций, калий, желязо, фосфор, манган), антоцианини, други полифеноли и фитохимикали. Антиоксидантните сили на активните вещества противодействат на свободните радикали и повишават закрилата на клетъчните мембрани срещу увреждане и преждевременно стареене. Благодарение на естествените си диуретични свойства, в народната медицина синята боровинка се препоръчва като натурално средство при камъни в бъбреците.

 

Рутин

 

Рутинът е флавоноиден гликозид с антиоксидантен потенциал, който помага за поддържане на нормалното състояние на костите, ставите, зъбите, венците и съединителната тъкан. Способства за подобряване на кръвообращението и бъбречната функция. 

 

Витамин B6 (пиридоксин хидрохлорид)

Водоразтворимият витамин B6 подкрепя образуването на червени кръвни телца, транспортирането на кислород до клетките и правилната функция на нервната система и бъбреците. Той е важен фактор за поддържането на нормален метаболизъм и хормоналния баланс при жените. Съдейства за облекчаване симптомите на синдрома на карпалния канал и влияе положително върху емоционалната стабилност.

 Съставки:        (в 2 табл./дн. доза)   %NRV*

Леспедеза      400 mg                              **

/Lespedeza capitata/, надземни части

Черен бъз       150 mg                              **

/Sambucus nigra/, цвят и надземни части

Ортосифон     150 mg                              **

/Orthosiphon stamineus/, листа

Гроздово семе 50 mg                            **

/Vitis vinifera/

Рутин                50 mg                                **

Синя боровинка 10 mg                         **

/Vaccinium myrtillus/

Витамин B6    1.8 mg                               128.6%

  (пиридоксин хидрохлорид)

Целулоза, калциев карбонат, магнезиеви соли на мастни киселини, силициев диоксид (нано), калциев карбонат (за цвят), полиетиленгликол, талк,натриева кроскармелоза, целулозна гума.

*хранителни референтни стойности; **няма определена хранителна референтна стойност;     

Приложение: Подпомага поддържането на нормално телесно тегло, както и нормалния обем на течности в организма.

Забележка: При бременност се консултирайте с лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни над 18 г.: По 2 таблетки на ден, с чаша вода, за предпочитане сутрин на празен стомах.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина.

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: Paladin Pharma, Италия