PALADIN PHARMA/ Sanavita Collirio Monodose Hydraclair/ Овлажняващи капки за очи, 10 монодози x 0.35 ml

PALADIN PHARMA/ Sanavita Collirio Monodose Hydraclair/ Овлажняващи капки за очи, 10 монодози x 0.35 ml

11.65 лв.
ОНЛАЙН ЦЕНА
Код на продукта: xxx
Наличност: В наличност
Прегледан 57 пъти
Обявените цени са валидни само при покупка онлайн
и може да се различават от цените във физическите ни обекти!

Описание на продукта

Sanavita Collirio Monodose Hydraclair Paladin Pharma са овлажняващи капки за очи, които насърчават хидратацията на окото и помагат за облекчаване на дискомфорта. Формулата с провитамин B5, натриев хлорид и HydraFlex (хидрокси пропил метил целулоза) допринасят за намаляване на признаците на сухота, дразнене, усещане за чуждо тяло и други неразположения.  

 

 

Основни ефекти на овлажняващите капки за очи Sanavita Collirio Monodose Hydraclair:
 • Помагат за подобряване на хидратацията на зрителните органи.
 • Съдействат за облекчаване симптомите на сухота, дразнене, парене, усещане за чуждо тяло.
 • Способстват за намаляване на умората в очите.
 • Стимулират регенерацията на клетките на роговицата.
 • Допринасят за поддържане на защитата на очите срещу неблагоприятното влияние на различни фактори като прах, дим, мръсен въздух, UV лъчи, козметика, климатизираани помещения, вятър, ниски и високи температури и др.
 • Насърчават профилактиката на очното здраве. 
 • Благоприятстват комфорта.
 • Подходящи за използване с контактни лещи.
 • Без консерванти и съставки от животински произход.Действие на трите основни активни съставки - провитамин B5, натриев хлорид и HydraFlex

 

Sanavita Collirio Monodose Hydraclair Paladin Pharma е стерилен, плътен, прозрачен, хидратиращ и подхранващ разтвор на базата на провитамин В5, натриев хлорид и HydraFlex.

 

 

Провитамин B5 

 

Провитамин B5 е водоразтворим витамин с жизненоважна роля, който участва в редица метаболитни процеси и е отговорен за здравето на кожата, косата и очите. Той стимулира клетъчната регенерация на роговицата и допринася за правилната ѝ функция. Отличава се с противовъзпалителни свойства, които подобряват защитата на очите и намаляват риска от поява на възпалителни процеси.

 

Натриев хлорид

Натриевият хлорид, в комбинация с пречистена вода (физиологичен разтвор), е натурално средство за бързо успокояване и подобряване състоянието на лигавиците на носа и очите. Доближава се до процентното съдържание на сол в човешките сълзи и помага за премахване на голяма част от вредните микроорганизми и алергени, които провокират дразнене и повишена чувствителност. Насърчава хидратацията на окото и възстановяването на комфорта.

 

HydraFlex (хидрокси пропил метил целулоза)

 

Хидрокси пропил метил целулозата, в качеството си на повишаващ вискозитета, мукоадхезивен и защитен агент, намира широко приложение в офталмологичните продукти: 

 • HydraFlex помага за увеличаване на вискозитета. Вискозитетът на формулата е важен фактор, определящ времето на присъствие и действие върху повърхността на очите. 
 • Благодарение на мукоадхезивните свойства на HydraFlex, Sanavita Collirio Monodose Hydraclair тонизира мукозните мебрани. Слъзният филм се запазва за по-дълго и постига по-голяма ефективност. Особено полезен при синдорма на сухото око.
 • HydraFlex формира фин защитен слой, който създава бариера срещу неблагоприятното влияние на външните фактори. Такива могат да бъдат замърсен въздух, запрашаване, дим, UV лъчи, декоративна или “бяла”  козметика, дълъг престой в климатизирани помещения, вятър, горещините през лятото, ниските температури през зимните месеци и др.

 Съставки: Пречиствена вода, провитамин B5, 2%, натриев хлорид, хидрокси пропил метил целулоза, EDTA киселина и фосфатен буфер.

Не съдържа: Консервантни.

Забележка: При бременност се консултирайте с лекар преди употреба. Консултирайте се с вашия лекар или очен лекар, преди да използвате  тези капки в комбинация с контактни лещи. Ако възникне дразнене на очите, прекратете употребата и незабавно се консултирайте с Вашия лекар или оптик.

Противопоказания: Да не се използва при наличие на очна инфекция. Не използвайте при свръхчувствителност към някоя от съставките.

Начин на употреба: Директно приложение  върху очите

Поставете показалеца си върху долния клепач и го дръпнете леко надолу. С другата ръка поставете флакона точно над долния клепач като внимавате да не го допирате в окото! Капнете 1 или 2 капки в окото и мигнете 2 до 3 пъти, за дасе разпредели равномерно капката. Чрез контактни лещи: Поставете лещата на средния си пръст. Нанесете 1 или 2 капки върху лещата и след това я поставете върху окото. Мигнете 2 до 3 пъти.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина.

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: Paladin Pharma, Италия