PALADIN PHARMA/ Sanavita Melatonina/ Мелатонин 1 mg + Витамин В6 х 100 таблетки

PALADIN PHARMA/ Sanavita Melatonina/ Мелатонин 1 mg + Витамин В6 х 100 таблетки

10.00 лв.
ОНЛАЙН ЦЕНА
Код на продукта: xxx
Наличност: В наличност
Прегледан 66 пъти
Обявените цени са валидни само при покупка онлайн
и може да се различават от цените във физическите ни обекти!

Описание на продукта

Sanavita Melatonina Paladin Pharma е високоефективен продукт, който съдържа комбинация от мелатонин и витамин В6. Допринася за съкращаване времето за заспиване и помага за подобряване на качеството и продължителността на съня. Формулата насърчава нормалната работа на нервната система, подкрепя сърдечната функция, хормоналния баланс, метаболизма и здравето на стомашно-чревния тракт.

 

 

Полезни ефекти на мелатонина върху човешкия организъм:
 • Антиоксидант, който помага за намаляване на оксидативния стрес и ограничаване на вредното влияние на свободните радикали.
 • Способства за съкращаване времето за заспиване.
 • Благоприятства функцията на нервната система.
 • Подкрепя сърдечно-съдовата система.
 • Допринася за нормалното състояние на стомашно-чревния тракт.
 • Насърчава метаболизма и поддържането на здравословно тегло.
 • Влияе положително при безсъние, вследствие на различни фактори: повърхностен сън, проблеми със съня при възрастни хора, свързано с намалено производство на мелатонин, синдром на забавена фаза на съня (тип “сова”), за адаптиране към друга часова зона, приспособяване към нощни смени и др.
 • Стимулира имунитета.
 • Съдейства за подобряване на физическата активност.

 

 

 

Действие на основните активни съставки - мелатонин и витамин B6 

 

Мелатонин

 

Мелатонинът е хормон, който присъства в организма на всички живи същества. В човешкото тяло той се синтезира естествено от аминокиселината триптофан, чрез синтез на серотонин. Произвежда се от пинеалоцитите в епифизата, ретината и стомашно-чревния тракт. 

 • Пълноценен сън

Концентрацията на мелатонин варира в различните части на денонощието, като обичайно покачването му започва при залязване на слънцето. Различни предпоставки, сред които стрес, смяна на часови зони, хормонален дисбаланс, нездравословни навици и напредване на възрастта, могат да доведат до нарушения в неговата секреция и да повлияят негативно на съня и качеството на живот. Допълнителният прием на мелатонин компенсира липсите и помага за възстановяване на нормалния цикъл сън-бодърстване. Неговото действие влияе благоприятно върху времето за заспиване и насърчава пълноценния сън.

 • Стомашно-чревен тракт

Мелатонинът се произвежда и в стомашно-чревния тракт, от ентероендокринни клетки. Той стимулира производството на гастрин, азотен оксид и простагландини, които повишават защитата на стомашна лигавица от стомашната киселина и допринасят за превенцията на гастрит, язва и рефлукс. Антиоксидантните му свойства допълват ефекта като поддържат закрилата на клетъчните мембрани от увреждане и разрушаване.

 • Нервна система

Мелатонинът оказва влияние върху някои невротрансмитери в организма. Той съдейства за понижаване нивата на кортизол и адреналин, облекчава стреса и подкрепя емоционалната стабилност.

 • Сърдечно-съдова система

Мелатонинът подпомага кръвния поток и улеснява понижаването на високото кръвно налягане. Като антиоксидснт, той има ключова роля в борбата със свободните радикали, преждевременното стареене на клетките и хроничните възпаления - основен фактор за възникване на сърдечно-съдови заболявания.

 • Зрителни органи

В по-малка степен мелатонинът се произвежда и в очите. Антиоксидантните му свойства повишават защита срещу оскидативен стрес и могат да облекчат симптомите на различни очни проблеми.

 • Метаболизъм и здравословно тегло

Безсънието може да предизвика храносмилателни нарушения, неправилно усвояване на хранителните вещества, повишен апетит и др. Чрез нормализиране на смущенията в съня и регулиране нивата на хормона лептин, мелатонинът помага за контрол на приема и разхода на енергия, апетита и метаболизма. Също така добрият сън благоприятства възстановяването на силите и желанието за движение, които са от съществено значение за поддържането на здравословно тегло. 

 

 

Витамин B6 (пиридоксин хидрохлорид)

Витамин B6 е водоразтворим витамин, свързан с нормалното образуването на червени кръвни телца и правилната функция на нервната система, бъбреците и доставките на кислород до всяка клетка. Той насърчава метаболитните процеси, хормоналния баланс при жените и естественото производство на мелатонин.

 Съставки:     (в 1 таблетка/дн. доза)   %NRV*

Мелатонин                      1 mg                       **

Витамин B6                   0,21 mg                   15%

  (пиридоксин хидрохлорид)

Сорбитол, малтодекстрин, кроскармелоза натрий, магнезиеви соли на мастни киселини.

*хранителни референтни стойности; **няма определена хранителна референтна стойност;    

Приложение: Допринася за съкращаване времето за заспиване.

Забележка: Продукт само за възрастни. При бременност се консултирайте с лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни над 18 г.: По 1 таблетка дневно,  непосредствено преди сън.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина.

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: Paladin Pharma, Италия