VITABAY БРОКОЛИ ЕКСТАРКТ СЪС СУЛФОРАФАН 500МГ Х 180 КАПСУЛИ

VITABAY БРОКОЛИ ЕКСТАРКТ СЪС СУЛФОРАФАН 500МГ Х 180 КАПСУЛИ

46.88 лв.
ОНЛАЙН ЦЕНА
Производител:
Код на продукта: 2001146
Наличност: Временно изчерпан
Прегледан 726 пъти
Обявените цени са валидни само при покупка онлайн
и може да се различават от цените във физическите ни обекти!
Продуктът е временно изчерпан.
При поръчка ще се свържем с Вас за допълнително уточнение на наличности и цени!


Описание на продукта

Стимулира имунната система и предотвратява храносмилателни проблеми.

 

Всички ценни витамини и минерали от броколи Vitabay ® вложи в продукта си за поддържане на оптимално здраве. Приемът е препоръчителен за по-добра храносмилателна дейност и по-силна имунна система. Съдържа веществото сулфорафан, което действа антиканцерогенно.

 

Броколи е ядливо зелено растение от семейството на зелето. Много прилича на карфиола, който е различен сорт зеленчук, но е от същия вид, също както и броколите.  Няма човек, който да не знае колко полезен е този зеленчук, макар да не е любим на децата заради специфичния си вкус и зеления си цвят.

 

Кое прави броколите толкова полезни за здравето?

 

На първо място заради това, че съдържат големи количества от витамините С и К, бета-каротин, фолиева киселина, както и витамини от група В. Богати са на калций, калий, желязо, магнезий, селен и цинк. Освен изброените, съдържа различни антиоксиданти и растителни съединения, които допринасят за ползите за здравето.

 

·       Сулфорафан – основното съединение в броколите, което предпазва от различни видове рак;

·       Индол-3-карбинол – намира се основно в кръстоцветните зеленчуци. Това съединение също противодейства на процесите, свързани с развитие на ракови заболявания;

·       Лутеин –  заедно с бета-каротина допринасят за по-доброто здраве на очите;

·       Кампферол – силен антиоксидант, който предпазва организма от сърдечно-съдови заболявания, възпаления и алергии;

·       Кверцетин – предимството му е, че понижава високото артериално кръвно налягане при хора, които страдат от хипертония.

 

Какво е сулфорафан и как се образува?

 

То е съединение от групата на изотиоцианатните органосерни съединения. Получава се, когато ензимът мирозиназа трансформира глюкорафанин и глюкозинолат в сулфорафан при увреждане на растението (дъвчене или нарязване по време на приготвяне на храна), което позволява на двете съединения да се смесят и реагират.

 

Ползи за здравето:

 

·       Подпомага здравословното храносмилане

Броколите са богати на фибри и антиоксиданти, които поддържат нормалната функция на червата и храносмилането. Приемът на богати на фибри и антиоксиданти храни играе важна роля при поддържането на здравословна стомашно-чревна функция. Намалява нивото на възпаление в дебелото черво и оказва благоприятно влияние върху микробиома.

 

·       Подсилва имунната система

Броколите са отличен източник на витамин С - най-важният витамин за имунната функция. Той играе незаменима роля, както по отношение на превенцията, така и при лечението на различни заболявания.

 

·       Предотвратява образуването на ракови клетки

Ракът се характеризира с бърз растеж на абнормни клетки и често е свързан с оксидативния стрес. Броколите са пълни със съединения, които предпазват организма от развитието на тумори. Наблюдателни проучвания показват, че консумацията на кръстоцветни зеленчуци, включително броколи, е свързана с намален риск от развитието на много видове рак, в това число на белите дробове, дебелото черво, гърдата, простатата, панкреаса и стомаха. Съединението индол-3-карбинол, което също се съдържа в броколите, влияе на чернодробните ензими, намалява оксидативния стрес, намалява възпалението, стимулира имунната система и се бори с развитието и растежа на рака. Сулфорафанът действа срещу образуването на рак на молекулярно ниво чрез намаляване действието на свободните радикали върху клетките.

 

·       Подобрява зрението

Броколите съдържат бета-каротин, който тялото превръща във витамин А. По този начин приема на този зеленчук подобрява зрението при хора с нисък прием на витамин А.

 

·       Мощни антиоксидантни свойства за подобряване на здравето

Съдържанието на антиоксиданти в броколите може да е едно от основните им предимства за здравето. Те са молекули, които инхибират или неутрализират увреждането на клетките, причинено от свободните радикали. По този начин намаляват възпалението и оказват цялостен протективен ефект.

         

Характеристика на продукта:

 

·       Съдържа изцяло естествени съставки;

·       Осигурява 10% сулфорафан;

·       Подходящ за вегетарианци;

·       Без ГМО, глутен, лактоза и други добавки.

 Съставки:                                           (в 1 капс.)          дн. доза (2 капс.) 

Броколи Екстракт                                       500 mg                1000 mg

  осигуряващ 10% сулфорафан                     50 mg                  100 mg 

Екстракт от броколи (осигурява  сулфорафан) (84%), растителна капсула.

Приложение: Допринася за поддържане на хормоналния баланс.

Забележка: Подходящо за вегани. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни над 18 г.: По 2 капсули дневно, с обилно количество вода или сок.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина!

Годност и партида: Маркирани на дъното на опаковката.

Производител: Vitabay®, C.V. Холандия