VITABAY ВИТАМИН К2 ТЕЧЕН ОРГАНИК 100µG Х 20МЛ КАПКИ

VITABAY ВИТАМИН К2 ТЕЧЕН ОРГАНИК 100µG Х 20МЛ КАПКИ

25.00 лв.
ОНЛАЙН ЦЕНА
Производител:
Код на продукта: 2001183
Наличност: В наличност
Прегледан 527 пъти
Обявените цени са валидни само при покупка онлайн
и може да се различават от цените във физическите ни обекти!

Описание на продукта

Подпомага съсирването на кръвта и увеличава костната плътност.

 

Благодарение на биодостъпната органична форма на витамин К, Vitabay Organic предлага продукт, който е един от най-лесно усвоимите от организма. Капките са удобни за употреба и са с вкус на портокал. Само с 3 капки на ден си осигурявате дневната доза от 100 µg от ценния витамин.

 

Витамин К се отнася до структурно подобни мастноразтворими витамини. Човешкото тяло се нуждае от витамин К за синтеза на определени протеини, необходими за съсирването на кръвта и за свързването на калция в костите и други тъкани. Витамин К включва две естествени свои форми:

 

-       Витамин К1 (филохинон) - произвежда се от растенията и се намира в най-големи количества в зелените листни зеленчуци, тъй като участва пряко в процеса на фотосинтезата.

 

-       Витамин К2 (менахинон) - основно от храни от животински произход като месо, яйца и риба, но и от бактерии чрез процеса на ферментация.

 

Патентовано производство на Витамин К2 от натто:

 

Особено богат източник с висока бионаличност на витамин К2 е традиционното японско ястие натто. То се приготвя от сварени соеви кълнове, които преди термичната обработка са преминали през процес на естествена ферментация. Производственият процес, патентован в САЩ, Европа и Япония, е без генно инженерство и напълно елеминира наличието на химикали в суровините. Процесът по екстракция е изключително щадящ и биологично чист. Процес, при който въглероден диоксид се поставя под високо налягане и преминава в състояние, което не е нито течно, нито газообразно - това позволява проникването му изцяло в структурата на натто и разтварянето на витамин К2.

В резултат на това Vitabay Organic извлича изцяло естествена форма на витамин К2 с максимална трансбионаличност, без консерванти и други добавки. След производствения процес няма наличие на соя, което не е предпоставка за алергични реакции.

 

Действие и ползи за здравето от Витамин К2:

 

·       Участва в коагулацията на кръвта

Човешкото тяло се нуждае от витамин К за постсинтезна модификация на определени протеини, които са необходими за възможността кръвта да се съсирва. Без витамин К коагулацията е невъзможна и настъпва неконтролирано кървене.

 

·       Заздравяване на кости и тъкани

Контролира свързването на калция с костите и други тъкани. Дефицитът на витамин К отслабва костите, причинявайки остеопороза, може да причини калцификация на артерии и други меки тъкани.

 

Характеристика на продукта:

 

·       100% на растителна основа, без животински добавки;

·       съдържа всички форми на витамин К - 2200 mcg, извлечен от японската храна натто;

·       подходящ за вегани;

·       без ГМО, глутен, лактоза и други добавки;

 

Продуктът с течен витамин К2 на Vitabay е сертифициран по международно признатия стандарт за високо качество ISO 9001 и GMP за добра производствена практика.

 Съставки:                                       (в 1 капка)                  дн. доза (в 3 капки)                   NRV%

Витамин К2                                         33 µg                           100 µg                                       133%

Портокалов масло (растително), мандариново масло (растително), маслиново масло (растително), менахинон-7 (витамин К2 изцяло транс форма) (растителен)  (1%).

Не съдържа: аромати, стабилизатори, оцветители, консерванти, ГМО продукти.

Веган.

Приложение: Витамин К2 допринася за нормалното съсирване на кръвта, както и за нормалното състояние на костите.

Забележка: Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене.  Да не се превишава препоръчителната дневна доза. При бременност или кърмене се консултирайте с лекар преди употреба.  

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта над 18 год: По 1-3 капки дневно върху езика.

Съхранение: На хладно и сухо място, далеч от директна слънчева светлина, на недостъпно за деца място!

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: Vitabay, Avenue Ceramique 223 , 6221 KX Maastricht, Нидерландия.