VITABAY ВИТАМИН D3 50.000 IU 100Г ПРАХ

VITABAY ВИТАМИН D3 50.000 IU 100Г ПРАХ

42.74 лв.
ОНЛАЙН ЦЕНА
Производител:
Код на продукта: 2001190
Наличност: В наличност
Прегледан 620 пъти
Обявените цени са валидни само при покупка онлайн
и може да се различават от цените във физическите ни обекти!

Описание на продукта

 

Подобрява имунната система и мускулната функция, заздравява костите и зъбите.

 

Хранителната добавка на Vitabay® е естествен продукт с витамин D3, добит  от растителни източници.  При фотохимична реакция в микрореактори суровините, състоящи се от растителни мазнини и лишеи, се облъчват от много силен източник на UV светлина и по този начин се обогатяват с витамин D3. При последваща екстракция витамин D3 се отделя от мазнината.

 

Витамин D3 (холикалциферол) е форма на витамин D, който се произвежда от кожата, когато е изложена на ултравиолетова светлина. Слънцезащитните кремове обаче препятстват образуването му и това води до дефицитни състояния на витамин D3. Храни като сардини, сьомга, краве мляко, яйца също съдържат витамин D3. Може да се приема и като хранителна добавка.

 

Основни ползи за здравето от прием на витамин D3:


·       Подобрява имунната система

Чрез специфични механизми витамин D3 активира важни пептиди в имунната система. По този начин имунните клетки увеличават имунния отговор при нужда.

 

·       Заздравята костите, мускулите и зъбите

Този витамин играе важна роля при усвояването на калций, магнезий и фосфор, които са необходими за костната плътност и здравина. Заздравява мускулатурата и подобрява функцията ѝ.

 

·       Подобрява мозъчната дейност

Рецептори на витамин D3 могат да бъдат намерени във всички части на главния мозък и гръбначния мозък. Тяхното активиране води до намаляване на симптомите на възпалението и осигурява защита на невроните.

 

·       Намалява артериалното кръвно налягане

Ниските нива на витамин D3 са свързани с развитието на артериална хипертония.

 

·       Противоракови свойства

По-високите нива на витамин D3 са свързани с по-ниските нива на ракови заболявания, особено на рак на дебелото черво, простатата и панкреаса.

Характеристика на продукта:

 

·       висока бионаличност на витамин D3 от 50.000 IU;

·       добит от лишеи чрез естествен фотохимичен процес;

·       лесен за дозиране;

·       подходящ за вегани;

·       без ГМО, глутен, лактоза и други добавки.

 

Продуктътите на Vitabay подлежат на най-строги процедури за контрол на качеството, съгласно ISO 13485, което е гаранция за безопасно и контролирано производство.

Съдържание: Естествена глюкоза (на растителна основа), Холекалциферол (витамин D3) (2%) (веган - от лишеи).

Не съдържа: аромати, стабилизатори, оцветители, консерванти, ГМО продукти.

Веган.

Приложение: Витамин D3 допринася за поддържане нормалното функциониране на имунната система, за нормална мускулна функция, за поддържането на здрави кости и зъби. Витамин D3 спомага за по-доброто усвояване на калций и фосфор.

Забележка: Посоченият препоръчителен дневен прием не трябва да се превишава. Хранителните добавки не трябва да се използват като заместител на балансираното и разнообразно хранене. При бременност или кърмене се консултирайте с лекар преди употреба. Само за вътрешна употреба.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: Приемайте по 1 мерителна лъжица , на всеки 50-ти ден с много течност. Това съответства на дневен прием от 25 µg (1000 IU, 500% RM).

Съхранение: На хладно и сухо място, далеч от директна слънчева светлина, на недостъпно за деца място!

Годност и партида : Маркирани на опаковката.

Производител: Vitabay, Avenue Ceramique 223 , 6221 KX Maastricht, Нидерландия