VITABAY ЕКСТРАКТ ОТ СПИРУЛИНА И ХЛОРЕЛА Х 200 ТАБЛЕТКИ

VITABAY ЕКСТРАКТ ОТ СПИРУЛИНА И ХЛОРЕЛА Х 200 ТАБЛЕТКИ

28.50 лв.
ОНЛАЙН ЦЕНА
Производител:
Код на продукта: 2001185
Наличност: В наличност
Прегледан 538 пъти
Обявените цени са валидни само при покупка онлайн
и може да се различават от цените във физическите ни обекти!

Описание на продукта

Пълноценен източник на хранителни вещества за организма.

 

Изключителната популярност на супрехраните се дължи на нарастващото желание към здравословен начин на живот. Vitabay® комбинираха две от тези суперхрани за да осигури всички необходими хранителни вещества само в един продукт.

 

Спирулина и хлорела:

 

Спирулина е синьо-зелено водорасло, което получава енергия чрез фотосинтеза, без да е растение. Съдържа 70 % протеин, който се усвоява изключително лесно от организма. Също така е добър източник на витамини от група В, бета-каротин, линоленова и гама-линоленова киселина, необходими за по-доброто функциониране на ставите и сърцето. Съдържа 18 от 22 аминокиселини и основните микроелементи желязо, мед, магнезий, цинк, йод, селен, манган, омега-3 и омега-6 и най-мощния антиоксидант и имуномодулатор, на който дължи синя си пигмент – фикоцианин.

 

Хлорела е едноклетъчно водорасло, най-старата растителна клетка на планетата и е по-малко по размер в сравнение със спирулина. Способността хлорелата да оцелее милиони години дължи на възможността да отделя антибиотично вещество, което я предпазва от вредните бактерии, както и да изпада в хибернация за дълъг период от време при неблагоприятни условия (липса на светлина и топлина). Съдържа голямо количество протеини, витамини А, В1, В2, В3, В6, аминокиселини, въглехидрати, микроелементите фосфор, желязо, магнезий, цинк.

 

Спирулина или хлорела? Имат ли разлика:

 

И спирулина и хлорела реализират сериозни хранителни ползи, тъй като са считани за храните с най-голямо съдържание на ценните вещества, известни на човека. И двата вида водорасли са с високо съдържание на протеини. Какво тогава ги отличава?

 

·       Хлорела съдържа хлорофил, който е мощен антиоксидант, детоксикиращ черния дроб и елиминиращ токсините; съдържа уникален комплекс, наричан “фактор на растежа” и това спомага за възстановяването на увредените нервни тъкани;

 

·       Спирулината също съдържа силен антиоксидант, който притежава и редица други функции – фикоционин защитава клетките от оксидативно увреждане; предоставя основни мастни киселини.

 

Ползи за здравето от употребата на спирулина и хлорела:

 

·       Прочистване на организма от тежки метали

Благодарение на хлорофила в състава на водораслите, те имат свойството да детоксикират организма от отпадни продукти и токсини. Хлорела е особено ефективна при елиминирането на тежките метали като олов, кадмий, живак, уран и др. от организма.

·       Пълен заместител на животински продукти

Поради високото си съдържание на протеини, и двата вида водорасли са идеални за вегетарианци, тъй като напълното се усвояват от организма.

·       Подобряване на имунитета

Поради съдържанието на фикоцианин, спирулината има силни антиоксидантни и имуномодулиращи свойства. Хлорелата от своя страна поддържа имунната система.

·       Профилактика в онкологията

Съдържанието на фикоцианин, хлорофил и каратеноиди прави спирулина чудесно защитно средство от вредните въздействия на свободните радикали в организма. Хлорелата е полезна при пациенти, подложени на лъчетерапия и химиотерапия.

·       Защита на сърцето

Спирулината и хлорелата имат сходни свойства – понижават нивата на холестерола и укрепват кръвоносните съдове. Понижават стойностите на артериалното кръвно налягане.

·       Противовъзпалително действие

Поради противовъзпалителните си действия, двата вида водорасли неутрализират реакцията на организма към обичайните алергени, детоксикират организма и го алкализират.

 

Предимства на продукта:

 

·       висока бионаличност;

·       проверено качество на суровините;

·       2500 mg от водораслите в дневна доза;

·       продукт, подходящ за вегетарианци и вегани;

·       не съдържа ГМО, глутен, лактоза и други добавки.


Съставки:                                                              (в 1 таблетка)          дн. доза (в 10 таблетки)

Бирманска Спирулина (Arthrospira platensis)                250 mg                           2500 mg

(доставя до 8% Калциев спирулан (Ca-Sp))                                    

от които Калциев спирулан                                           20 mg                             200 mg

Екстракт от Хлорела (Chlorella vulgaris)                        250 mg                           2500 mg

Екстракт на прах от Бирманска Спирулина (Burma Burma Spirulina platensis) (47,5%) (доставя 8% Калциев спирулан - зеленчук),  Хлорела (47,5%) освобождаващ агент Cafos MF (веган), освобождаващ агент нехидрогенирани триглицериди (веган).

Не съдържа: аромати, стабилизатори, оцветители, консерванти, ГМО продукти и желатин.

Веган.

Приложение: Има висока антиоксидантна активност и има имуностимулиращо действие, лесноусвоим източник на ценни хранителни вещества. Спирулината съдържа 20 пъти повече протеин  от соята, което я прави отличен източник на смилаем протеин . Състои се от до 60% протеини , 5% мазнини и не съдържа холестерол , тъй като е растение. Chlorella е сферичен род водорасли много богата на хлорофил. Те имат високо съдържание на протеини (до 60%), желязо, магнезий, калций, фосфор, цинк и витамин С.

Забележка: Посоченият препоръчителен дневен прием не трябва да се превишава. Хранителните добавки не трябва да се използват като заместител на балансираното и разнообразно хранене. При бременност или кърмене се консултирайте с лекар преди употреба. Само за вътрешна употреба.

Препоръчителна дневна доза от продукта:  Приемайте до 10 таблетки дневно с много вода или сок.

Съхранение: На хладно и сухо място, далеч от директна слънчева светлина, на недостъпно за деца място!

Годност и партида : Маркирани на опаковката.

Производител: Vitabay, Avenue Ceramique 223 , 6221 KX Maastricht, Нидерландия