VITABAY ФЛОРА БИФИДО ЛАКТО С ЦИНК Х 120 КАПСУЛИ

VITABAY ФЛОРА БИФИДО ЛАКТО С ЦИНК Х 120 КАПСУЛИ

57.28 лв.
ОНЛАЙН ЦЕНА
Производител:
Код на продукта: 2001160
Наличност: В наличност
Прегледан 459 пъти
Обявените цени са валидни само при покупка онлайн
и може да се различават от цените във физическите ни обекти!

Описание на продукта

Допринася за нормалното състояние на стомашно-чревния тракт и имунната система.

 

Продуктът на Vitabay® съдържа 14 бифидо и лакто биотични щама, осигуряващи 70 милиарда полезни микроорганизми, благоприятстващи правилното функциониране на стомашно-чревната микрофлора, имунната система и обмяната на веществата. Продуктът е обогатен с цинк, осигуряващ допълнителна бионаличност.

 

Vitabay ® Bifidyn съдържа 70 милиарда активни бактериални култури от щамове на пробиотичните родове Bifidobacterium и Lactobacillus.

 

Различни биотични щамове от родовете Bifidobacterium и Lactobacillus притежават значителни и широко признати, укрепващи здравето и имуномодулиращи свойства.

 

Общото наименование на полезните бактерии, съставляващи човешкия микробиом, е пробиотици.

 

Разлики между бифидобактериите и лактобацилите:

 

Бифидобактериите и лактобацилите са представители на нормалната човешка микрофлора, които имат известни различия помежду си.

 

Бифидобактериите са грам-положителни, анаеробни бактерии, които естествено населяват както дебелото, така и тънкото черво и подпомагат чревната функция. Образуват естествена биологична бариера срещу проникването на патогенни микроорганизми. Участват в синтеза на витамините В и К, а също така участват и в усвояването на желязо и калций.

 

Лактобацилите също са грам-положителни, но са факултативни анаеробни бактерии, т.е. те са способни да живеят както в условия на присъствие, така и на отсъствие на кислород. Те произвеждат лактаза, която е необходима за разграждането на млечната захар. Лактобацилите образуват млечна киселина, която поддържа нормалното рН в местата, където бацилите са ги колонизирали. Подобно на бифидобактериите те стимулират имунния отговор при контакт с чревни клетки. Лактобацилите участват активно в улавянето на патогенни микроорганизми. Увеличават ензима лизозим, който е с висока антибактериална активност.

Ползи от допълнителен прием на пробиотици:

 

Пробиотиците предлагат голям набор от ползи за здравето. Всъщност, наличието и изобилието им в организма са маркер за добро здраве.

 

·       Повишават имунитета

Много изследвания свързват промяната на микробиома (чревните бактерии) с множество заболявания, включително автоимунни. Здравословните бактерии са фактор, за които е установено, че поддържа здравето на стомашно-чревния тракт и подобрява имунната функция. Защитната способност на пробиотиците срещу различни патогени се дължи на специфична имунна стимулация от тяхна страна.

 

·       Редуциране и лечение на стомашно-чревни инфекции

Пробиотиците често допълват антибиотична терапия за намаляването на риска от развитие на стомашно-чревни инфекции, както и предотвратяването на резкия спад на количеството на добрите бактерии. Някои проучвания показват, че лечението с пробиотик, който съдържа Bifidobacterium, подпомага ефекта на терапевтичния курс при стомашни инфекции, както и такива, причиняващи диария. Противодействат на подуването на корема, както и на раздразнение, причинено от прием на определени храни.

 

·       Предотвратяват синдрома на раздразненото черво

Това неприятно състояние често се характеризира с коремна болка или дискомфорт, свързан с промени в честотата и/или консистенцията на изпражненията. Може да доведе до диария и/или запек. Пробиотиците подобряват общите симпоми при синдром на раздразненото черво и облекчават неприятните усещания.

 

Цинкът допринася за:

 

·       нормалното функциониране на имунната система;

·       протеиновия синтез;

·       подпомагането на метаболизма на въглехидратите и мастните киселини;

·       поддържането на здрави кожа, коса и нокти;

·       подобряването на когнитивните дейности.

         

Характеристика на продукта:

 

·       Съдържа 70 милиарда активни бактериални култури;

·       14 биотични щама бактерии от родовете Bifidobacterium и Lactobacillus;

·       Естествени суровини;

·       Подходящ за вегетарианци;

·       Без ГМО, глутен, лактоза и други добавки.

 Съставки:                              (в 1 капс.)                              (дн.доза)                      %NRV*

Пробиотична смес

14 щама/   70 млрд. пробиотични бактерии*     70 млрд. бактерии

Цинк                                           5 mg                                         5 mg                              50

*70  млрд. пробиотични бактерии от 14 микрокапсулирани пробиотични щамове:  (Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus helveticus, Lactobacillus rhamnosus, Streptococcus thermophilus, Bifidobacterium lactis, Bifidobacterium infantis, Bifidobacterium breve, Lactobacillus casei, Lactobacillus plantarum, Lactobacillus reuteri, Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium longum, Bifidobacterium adolescentis Lactococcus lactis susp lactis) (веган) (57%), покриващ агент растителни влакна (обвивка на капсула), цинков глюконат (веган), освобождаващ агент калциев карбонат (веган), освобождаващ агент силициев диоксид (веган).

Подходящо за вегани.

Приложение: Допринася за нормалното функциониране на стомашно-чревния тракт и имунната система.

Забележка: Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене.

Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни над 18 г.: По 1 капсула дневно с обилно количество вода или сок.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина.

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: Vitabay, Avenue Ceramique 223 , 6221 KX Maastricht, Нидерландия