VITABAY ЧЕРВЕНА БОРОВИНКА ЕКСТРАКТ Х 90 КАПСУЛИ

VITABAY ЧЕРВЕНА БОРОВИНКА ЕКСТРАКТ Х 90 КАПСУЛИ

32.21 лв.
ОНЛАЙН ЦЕНА
Производител:
Код на продукта: 2001193
Наличност: В наличност
Прегледан 572 пъти
Обявените цени са валидни само при покупка онлайн
и може да се различават от цените във физическите ни обекти!

Описание на продукта

 

Поддържа нормалното състояние на уринарния тракт.

 

Капсулите с екстракт от червена боровинка на Vitabay® съдържат натурална, високодозирана биосуровина от Северна Америка. Всяка капсула съдържа 10% от вторичните растителни вещества от боровинките РАС (проантоцианидин тип А), тъй като този тип имат по-голям потенциал. Благодарение на специалния производствен процес се обработва целият плод, в резултат на което се получава висока концентрация на ценните съставки на червените боровинки.

 

Инфекциозните заболявания на уринарния тракт са често срещани и са сериозен здравословен проблем, който може да наруши функцията на бъбреците и пикочните пътища, ако не се лекуват навреме.

 

Описание:

 

Vaccinium macrocarponе, наричан още голяма червена боровинка, е северноамерикански вид червена боровинка и представлява многогодишен храст с розови или бели цветове с червени или розови плодове с преобладаващо кисел вкус.

 

Видът се отглежда с търговска цел заради годните за консумация плодчета. Всичко това се случва в изкуствени езера, наречени боровинкови блата. Освен за храна, боровинките се влагат и в продукти за лечение или предотвратяване на инфекции на пикочните пътища.

 

Какво се съдържа в Американската боровинка?

 

Плодът на червената американска боровинка е богата на полифеноли и най-вече проантоцианидини (PAC), притежаващи антимикробни и антиоксидантни свойства. Въпреки, че много сортове червени боровинки се отглеждат за употреба в храни, напитки и хранителни добавки, данните за съдържанието на РАС сред някои сортове са ограничени. Анализирайки данни за съдържанието и състав на РАС, стигаме до извода, че изолираните РАС сред някои сортове са тип А катехинови олигомери, които са с по-богато съдържание на ценни вещества и имат по-голям потенциал на лечебните свойства. Тези сортове са отлични източници на РАС тип А и са основно сортовете боровинки от различни региони на отглеждане предимно в Северна Америка.

Съдържа още голямо количество витамин С, флаваноиди, органични киселини и фруктоза.

 

Полезни ли са боровинките за здравето на пикочните пътища?

 

Понастоящем червената боровинка се използва като хранителна добавка за лечение на инфекции на пикочните пътища. Употребата на различни добавки с червена боровинка намаляват честотата на инфекциите на пикочните пътища, както и рецидивиращи такива.

 

Американската червена боровинка широко се използва за предотвратяването на инфекции на пикочните пътища. Изследванията показват, че проантоцианидините и фенолните съединения, съдържащи се в нея, пречат на определени бактерии, като например Escherichia coli, да се прилепват към епителните клетки на пикочните пътища. Това забавя развитието на патогенни процеси и подтиска възпалителната реакция.

 

Каква е ролята на червените боровинки за храносмилането?

 

Химическите съставки в червените боровинки не позволяват на патогенните микроорганизми и бактерии като хеликобактер и E. coli да образуват колонии в стомашно-чревния тракт. По този начин предпазват организма от инфекции и различни видове разстройства.

         

Характеристика на продукта:

 

·       Боровинков екстракт в съотношение 20:1;

·       Високо качество на биосуровините;

·       Без наличие на тежки метали и други микробиологични замърсители;

·       Чисто растителен продукт;

·       Без ГМО, глутен, лактоза и други добавки.

 Съставки:                   (в 2 капс.)           (дн.доза)

Червена боровинка         20000 mg          20000 mg

Екстракт 20:1

Проантицианидини          2000 mg            2000 mg

(тип А форма)

Екстракт от червена боровинка 20:1 (10% проантоцианидини-PAK-тип А-форма) (78%), хидроксипропилметил целулоза (растителна капсула), антислепващ агент (магнезиеви соли на мастни киселини).

Не съдържа: Глутен, лактоза, ГМО, изкуствени вещества, консерванти.

Приложение: Допринася за нормалното функциониране на уринарния тракт.

Забележка: Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене.

Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: По 2 капсули дневно, с обилно количество вода.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина!

Годност и партида: Маркирани на дъното на опаковката.

Производител: Vitabay, C.V. Холандия