UNIZINK 50 / УНИЦИНК 50 ТАБЛЕТКИ

UNIZINK 50 / УНИЦИНК 50 ТАБЛЕТКИ

18.89 лв.
ОНЛАЙН ЦЕНА
Производител:
Код на продукта: 2000026
Наличност: В наличност
Прегледан 2054 пъти
Обявените цени са валидни само при покупка онлайн
и може да се различават от цените във физическите ни обекти!

Описание на продукта

Unizink 50 / Уницинк 50

KÖHLER PHARMA / KЬОЛЕР ФАРМА
Стомашно-устойчиви таблетки

Хранителна добавка

 

За една по-силна имунна система

Цинкът е микроелемент, който е незаменим за здравето. Той присъства във всички органи на човешкото тяло в различни концентрации. Приблизително от 2 до 3 грама цинк общо се съдържат в организма на възрастен.

 

1 Таблетка съдържа:

50 mg цинков аспартат = 10 mg цинк

Помощни съставки: сорбитол, микрокристална целулоза, натриева кроскармелоза, частични дълговерижни глицериди, талк, Eudragit L 30 D 55, Eudragit Е 12,5, Eudragit L 12,5, магнезиев стеарат, триетил цитрат, бял пигмент.

 

Препоръчителна дневна доза: За възрастни и деца над 12 години по една таблетка дневно с малко течност.

 

Таблетките Уницинк®50 не съдържат глутен, фруктоза, лактоза, и желатин, както и без оцветители и консерванти.  Подходящи са за диабетици.

 

Уницинк®50 се предлага в опаковки от 50 таблетки.

 

Защо адекватното снабдяване с цинк е толкова важно за здравето?

Повечето жизнени процеси се регулират от ензимите. Цинкът участва в правилната функция на повече от 200 ензима. Той също така активира и регулира жизненоважни метаболитни процеси в организма.

·         Имунната система се нуждае от достатъчно количество цинк, за да изпълнява функцията си на съпротива срещу патогени и алергени.

·         Кожните клетки имат интензивен метаболизъм, който зависи от адекватно снабдяване с цинк. Това се отнася както за зарастването на рани, така и за кожни проблеми като акне. Корените на косата и ноктите съдържат голямо количество цинк и също се нуждаят от адекватен прием на цинк.

·         За диабетиците е особено важно да поддържат достатъчен прием на цинк, тъй като структурата и функцията на инсулина зависят от него.

·         Цинкът играе важна роля в мозъчния метаболизъм, отговорен за зрението, слуха, вкуса и обонянието.

·         Хормоните, необходими за растежа и сексуалните процеси в тялото зависят от достатъчното количество цинк, като той е от особено значение за производството на мъжките полови хормони.

 

Какъв е ефектът, ако липсва цинк?

Липсата на цинк води до здравословни проблеми, когато някои от аспектите на метаболизма на тялото (както е описано по-горе), вече не функционират правилно.

 

Как може да се появи липса на цинк?

Тъй като цинкът не може да се синтезира и съхранява в тялото,  често се случва да липсва достатъчно количество от него сред лица подложени на стрес или диета.  Ето защо здравите хора трябва да приемат достатъчно количество цинк. Това е особено важно за вегетарианци,  спортисти, възрастни хора, бременни и кърмещи жени, както и при лица, редовно подложени на силен стрес.

 

Как можете да сте сигурни, че приемате достатъчно цинк?

Уницинк®50 осигурява дневната доза от основния микроелемент цинк. В Уницинк®50 цинкът е свързан с аминокиселината "Аспарагинова киселина" (цинк аспартат). Този органичен цинков комплекс може да бъде бързо и лесно абсорбиран от тънките черва и впоследствие, ефективно разпределен в органите на тялото. Нужни са няколко седмици, за да се абсорбира цинкът до необходимите нива в организма и неговата ефективност да бъде забелязана.

Таблетките Уницинк®50 са с ентерично покритие и това ги прави много нежни към стомаха. Възможността на тялото да усвои цинка, може да бъде повлияно от зърнени храни, ядки и варива.

 

Внимание: Продуктът е хранителна добавка. Да не се използва като заместител на разнообразното хранене. Да се съхранява на стайна температура( 15°С- 25°С) на място, недостъпно за малки деца. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.