VITAZELL-OMEGA / ВИТАЦЕЛ-ОМЕГА 15 КАПСУЛИ

VITAZELL-OMEGA / ВИТАЦЕЛ-ОМЕГА 15 КАПСУЛИ

15.69 лв.
ОНЛАЙН ЦЕНА
Производител:
Код на продукта: 2000032
Наличност: В наличност
Прегледан 2065 пъти
Обявените цени са валидни само при покупка онлайн
и може да се различават от цените във физическите ни обекти!

Описание на продукта

VITAZELL-OMEGA / ВИТАЦЕЛ-ОМЕГА 15 КАПСУЛИ

KÖHLER PHARMA / KЬОЛЕР ФАРМА
Хранителна добавка

Растителни Омега-3 мастни киселини + естествен Витамин Е

 

Докозахексаеновата киселина (DHA) допринася за поддържането на нормална мозъчна функция и зрение. Ейкозапентаеновата киселина (EPA) и докозахексаеновата киселина (DHA) допринасят за нормалната сърдечна функция. Витамин Е помага да се предпазят клетките от оксидативен стрес.

 

2 капсули съдържат:

Ейкозапентаенова киселина (EPA):     ≥ 167 mg

Докозахексаенова киселина (DHA):    ≥ 334 mg

Витамин Е (RRR-алфа-токоферол):         24,2 mg

 

Препоръка за консумация: По 2 капсули дневно с достатъчно течност.

 

Забележка:  Витацел®-Омега е без глутен, без фруктоза, дрожди, лактоза, желатин и изкуствени оцветители и без консерванти.  Витацел®-Омега е веган

Опаковки: Витацел®-Омега се предлага в опаковки от 15 капсули.

 

Хранителна добавка с растителни Омега-3 мастни киселини + естествен Витамин Е

Омега-3 мастните киселини са полиненаситени мастни киселини, които трябва да се приемат редовно чрез храната, тъй като човешкият организъм не може да ги синтезира сам, въпреки че те са от съществено значение за живота. Наред с други съединения, тялото се нуждае от омега-3 мастни киселини за изграждане на клетъчните мембрани и нервни клетки, особено тези в очите и мозъка.

Ейкозапентаеновата киселина (EPA) и докозахексаеновата киселина (DHA) са най-биологично активните омега-3 мастни киселини, поради което те са във фокуса на диетолозите.

Тъй като делът на ненаситените мастни киселини в диетата на повечето европейски страни е относително малък, достатъчният хранителен прием на EPA и DHA не винаги е гарантиран. В тези случаи има смисъл да приемате EPA и DHA под формата на хранителна добавка.

В този контекст не само вегетарианците и веганите, но и хората, които не могат или не искат да ядат риба, оценяват растителната алтернатива: масло от водорасли. Морските риби съдържат толкова много омега-3 мастни киселини, защото ядат водорасли в които се натрупват.

Омега-3 маслото, което се получава от микроводораслите Schizochytrium, е особено богато на EPA и DHA, без вкус и не съдържа рибни протеини, свойство, което е важно за страдащите от алергии. В допълнение, Schizochytrium  не е генномодифициран.

Микроводораслите, които се използват за извличане на омега-3 масло не се събират от морето, а се отглеждат в специални контейнери по сравнително екологичен начин и не могат да влязат в контакт с възможни замърсители на морската вода. Освен това този процес няма отрицателно въздействие върху морската екосистема, какъвто е случаят с риболова и рибовъдството.

Витацел®-Омега съдържа, в допълнение към омега-3 мастните киселини, витамин Е (RRR-α-токоферол), който се получава от природно растително масло. В сравнение с химически произведения витамин Е, естественият витамин Е има редица предимства: Той е с най-висока  биологична активност и в най-голяма степен помага за предпазване на клетките в организма от оксидативен стрес.

С Витацел®-Омега хранителните свойства на Омега-3 мастните киселини и естествения витамин Е се допълват взаимно. Те, както и всички останали съставки на препарата са от растителен произход и са подходящи за вегани и вегетарианци.

Внимание: Продуктът е хранителна добавка. Да не се използва като заместител на разнообразното хранене. Да се съхранява на стайна температура( 15°С- 25°С) на място, недостъпно за малки деца. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.