ВИТАСЛИМ ИНОВЕ / VITASLIM INNOVE КОЛАНОЛ Х20 КАПСУЛИ

ВИТАСЛИМ ИНОВЕ / VITASLIM INNOVE КОЛАНОЛ Х20 КАПСУЛИ

40.99 лв. 38.59 лв. --6%
ОНЛАЙН ЦЕНА
Код на продукта: 72703
Наличност: В наличност
Прегледан 2177 пъти
Обявените цени са валидни само при покупка онлайн
и може да се различават от цените във физическите ни обекти!

Описание на продукта

ВИТАСЛИМ ИНОВЕ / VITASLIM INNOVE КОЛАНОЛ Х20 КАПСУЛИ

Предназначение: Коланол допринася за нормалната дейност на опорно-двигателния апарат, съдейства за поддържането на нормалното състояние на костите, ставите и хрущялите.

ДЕЙСТВИЕ: Съдържащите се в Коланол две патентовани активни съставки – интактен колаген тип II (UC-II®) и мицеларен екстракт от куркума (NovaSOL®) – действат синергично в посока активно  възстановяване на нормалното състояние на ставите, сухожилията и хрущялите и съдействат за подобряване на подвижността.

В медицината са познати пет основни типа колаген, като само един от  тях е отговорен за ставите, сухожилията и хрущялите – това е колаген тип II. Интактният колаген тип II, наричан още неденатуриран, който се съдържа в Коланол, е добит от пилешки хрущял чрез  патентован нискотемпературен производствен процес, при който естествената триизмерна спирала на колагена остава непокътната. Благодарение на тази тройна спирала, попаднал в тънките черва, интактният колаген тип II предизвиква имунна реакция, наречена орален толеранс. Задействат се специални имунни  клетки (Treg), които притежават способността да задържат процеса на разграждане на ставния хрущял и при продължително въздействие да го обърнат в посока реактивиране на естествения процес  на синтез на колаген в човешкото тяло. В резултат се стимулира самовъзстановяването и реизграждането на хрущялните тъкани.

Заради своя уникален механизъм на въздействие интактният колаген тип II има висока ефективност при ниски дози – само 40 mg на ден (точно колкото са вложени в 1 капсула Коланол).

Ефективността на Коланол е допълнително усилена с влагането на висококонцентрирания мицеларен екстракт от куркума NovaSOL®, който е богат източник на веществото куркумин. Куркуминът има мощен антиоксидантен потенциал. Клинично потвърдено е, че благодарение на патентованата солюбилизираща технология и мицеларната си формула куркуминът, вложен в Коланол, постига 185 пъти по-висока бионаличност в сравнение с обикновен екстракт от куркума. Това обуславя и неговата висока ефикасност при ниски дози. Лабораторни тестове показват, че 500 mg мицеларен  куркумин се равняват на приблизително 5000 mg натурален, суров куркумин на прах. Благодарение на антиоксидантните свойства на куркумина и способността му да прочиства тялото от азотния  оксид Коланол допринася за по-бавен ход на процесите на стареене на клетките и за поддържане здравето и дейността на:

• Ставите (съдейства за защитата на клетките, изграждащи хрущялната тъкан – хондроцити);

• Гастро-интестиналния тракт

• Мозъка

• Кожата

ТЕХНОЛОГИЯТА ЗА КАПСУЛИРАНЕ DuoCapTM

Коланол е произведен във Франция по патентована технология DUOCAPTM (капсула в капсула) за комбиниране и двуетапно освобождаване на съставките. Тя позволява влагане на течности в твърди желатинови капсули без никаква термична обработка на активното вещество.

ПРЕПОРЪЧВАНА ДНЕВНА ДОЗА: 1 капсула на ден, приета с чаша вода.

СЪСТАВКИ на препоръчвана доза за дневен прием от 1 капсула (NRVs*):

Мицеларен екстракт от корен на куркума (Curcuma longa rhizomes extract – NovaSOL®, мин. 6% куркуминоиди) – 470,6 mg; Витамин С – 80 mg (100%);

Неденатуриран натурален колаген тип II (UC-II®) – 40 mg; Манган – 2 mg (100%);

Мед – 1 mg (100%); Витамин D3 – 5,5 μg (110%).

Допълнително съдържа: емулгатор: полисорбат 80; пълнители: хидроксипропил метилцелулоза, целулоза; антиоксидант: аскорбинова киселина; 

оцветител: железни оксиди.

*NRVs – референтни количества за прием на средностатистически възрастен (8400 kJ/2000 kcal).

Прот ивопок азания: Не са известни.

УСЛОВИЯ НА СЪХРАНЕНИЕ: На стайна температура (15° – 25°С), без пряко въздействие на светлина. Да се съхранява на място, недостъпно за малки деца!

Да не се превишава препоръчваната дневна доза!

Продуктът да не се използва като заместител на разнообразното хранене!