ДОПЕЛХЕРЦ / DOPPELHERZ МАГНЕЗИѝ 400 + КАЛИѝ 400 Х30 ТАБЛЕКИ

ДОПЕЛХЕРЦ / DOPPELHERZ МАГНЕЗИѝ 400 + КАЛИѝ 400 Х30 ТАБЛЕКИ

9.40 лв.
ОНЛАЙН ЦЕНА
Производител:
Код на продукта: 87670
Наличност: В наличност
Прегледан 1368 пъти
Обявените цени са валидни само при покупка онлайн
и може да се различават от цените във физическите ни обекти!

Описание на продукта

ДОПЕЛХЕРЦ / DOPPELHERZ МАГНЕЗИѝ 400 + КАЛИѝ 400 Х30 ТАБЛЕКИ

Оптималният прием на витамини и минерали е важен за доброто здраве. Магнезият и калият вземат участие в множество метаболитни процеси. Първият поддържа електролитния баланс и работата на мускулите. Вторият е основен йон и важен електролит, регулиращ водния баланс. Калият наред с магнезия, изпълнява ключова роля за оптималната работа на нервната система и мускулите. Помага и за поддържане на нормално кръвно налягане. Желязото участва в процеса на образуване на еритроцити и транспорта на кислород. Допринася за синтеза на енергия и оптимизира работата на имунната система. Телата ни, обаче, не могат да синтезират и обработват желязото. То следва да се набави с храната. В дадени ситуации нуждата от минерала се увеличава значително и хората невинаги могат да си осигурят адекватни количества. Небалансираната диета и консумацията на предимно растителна храна обикновено са причини за постъпване на по-малки количества желязо в организма. Кафето и черният чай също изобилстват от компоненти, пречещи на усвояването на минерала. Цинкът е микроелемент, защитаващ клетките от увреждащото действие на оксидативния стрес. Той е един от основните "пазители" на имунната система. Хромът подкрепя метаболизма на макронутриентите и поддържа нормалните нива на кръвна захар. Витамин В6 допринася за образуването на еритроцити и правилното функциониране на имунната система. Витамин В12 е важен за оптималната работа на нервната система, а наред с желязото участва в процеса на създаване на еритроцити.


Всички продукти Допелхерц са климатично неутрални!

Повече от 20 години Допелхерц работят за намаляването на вредните емисии, отделящи се при производствените и транспортни процеси. Компанията компенсира въздействието на емисиите върху околната среда, като подкрепя проекти за защита на климата в различни точки по света в сътрудничество с организацията ClimatePartner.

Състав:

Активни съставки: в ½ таблетка
Магнезий 200 mg
Калий 150 mg
Цинк 2,5 mg
Хром 15 mcg
Желязо 1,75 mg
Витамин В6 2 mg
Витамин В12 1 mcg

Начин на употреба:

Приемайте по половин таблетка на ден с достатъчно течност.

Начин на съхранение:

На недостъпно за деца място, при температура до 25° C.

Внимание:

Хранителните добавки не трябва и не могат да заместят разнообразното и пълноценно хранене и здравословния начин на живот. Не надвишавайте препоръчителната дневна доза. Не приемайте продукта, ако проявявате свръхчувствителност към някой от компонентите. Хората, страдащи от бъбречни или сърдечни заболявания, следва да се консултират със своя лекар, преди да приемат калий. Хранителната добавка е неподходяща за деца под 12 години.

Опаковка:

30 таблетки

Производител:

Queisser Pharma, Германия