МАСЛО РИЦИНОВО 40 ГР. ХИМАКС

МАСЛО РИЦИНОВО 40 ГР. ХИМАКС

1.39 лв.
ОНЛАЙН ЦЕНА
Производител:
Код на продукта: 35966
Наличност: В наличност
Прегледан 526 пъти
Обявените цени са валидни само при покупка онлайн
и може да се различават от цените във физическите ни обекти!

Описание на продукта

МАСЛО РИЦИНОВО 40 ГР. ХИМАКС

перорална течност рициново масло

Без лекарско предписание.
Продуктът съдържа:
1 g от пероралната течност съдържа 1.00 g лекарствено вещество Ricini oleum virginale (рициново масло).

Начин на прилагане и път на въвеждане:
За възрастни: приема се вътрешно по 15-30 g (1-2 супени лъжици дневно), може с топло кафе или лимонов сок;
за деца над 6 годишна възраст: (1-3 чаени лъжички дневно), може да се приема с мед в съотношение 1:1 или разбъркано с кристална захар. Ефектът настъпва след 2-6 часа.

Показания:
Слабително средство за краткотрайно лечение при хроничен запек.

Противопоказания:
Да не се употребява продължително време, тъй като червата изгубват нормалната си перисталтика. Да не се прилага при отравяния с мастноразтворими вещества (бензол, фосфоорганични съединения и др.) и екстракт от мъжка папрат. Да не се прилага при хемороидални кръвотечения, възпалителни заболявания на коремните органи (перитонит, апендицит, язвен ентероколит, остър холецистит и др.), запек, в менструалния период, при обща слабост и склонност към колапс (особено при болни с отрицателен воден баланс), при спастичен запек и жълтеница. Да не се употребява при бременност и кърмене.
Лекарственият продукт да не се дава на деца под 6 години.

Специални предупреждения и специални предпазни мерки при употреба:
Да не се използва при болки в стомаха, при позиви за повръщане, освен ако не е предписано от лекар. При кървене от ануса или при кръв в изпражненията, приема на рициново масло трябва да се спре, тъй като това може да е индикация за сериозен проблем. Да не се приема вечер късно, ефектът настъпва в рамките на 2 до 6 часа. Лекарственият продукт не трябва да се използва след срока на годност. Да се съхранява на място, недостъпно за деца.

Нежелани лекарствени реакции:
Възможна е поява на алергични реакции. Приложението на лекарственият продукт може да предизвика привикване на организма при продължително приемане. Прилагането на лекарствения продукт може да е придружено с коликообразни болки, гадене и повръщане.

Предозиране:
При предозиране е възможно да се усилят стомашните коликообразни болки.

Период на използване след първоначално отваряне: 3 (три) месеца при температура под 25 ºС. Да се съхранява на защитено от пряка слънчева светлина място, при температура под 25 ºС. Да се съхранява в оригиналната опаковка на сухо и защитено от пряка слънчева светлина място, при температура под 25 ºС.

Опаковка: 40 g.

Производител: България.