ПРЕВОМИТ / PREVOMIT ЗА ЮНОШИ 28 ОБВИТИ ТАБЛЕТКИ

ПРЕВОМИТ / PREVOMIT ЗА ЮНОШИ 28 ОБВИТИ ТАБЛЕТКИ

6.69 лв. 7.49 лв. -11%
Product Code: 79084
Availability: In Stock
Viewed 35 times

Product Description

ПРЕВОМИТ ЗА ЮНОШИ 28 ОБВИТИ ТАБЛ

Хранителна добавка, специално създадена за деца и юноши. Допринася за по-лесна адаптация на организма при пътуване с автомобил, автобус, самолет или кораб (при завои, рязко тръгване и спиране).

По-често при децата и по-рядко при възрастните хора е налице дискомфорт при пътуване с автомобил, автобус, самолет, кораб или друго превозно средство. Това състояние се нарича кинетоза и се характеризира със симптоми като прилошаване, прималяване, гадене, повръщане, виене на свят, коремни спазми, главоболие и др. В повечето случаи след края на пътуването всички неприятни усещания отшумяват.
Причината за възникването на кинетозата са различните сигнали, които постъпват в мозъка. Вестибуларният апарат сигнализира за изменения в положението на тялото, очите регистрират промяна в обстановката, но мускулите, сухожилията и ставите отчитат, че тялото е в покой. Така се създава объркване в мозъка, който възприема и обработва подадената му информация.
Съществуват различни методи за справяне с кинетозата: фокусиране на зрението в една точка, вдишване на свеж въздух и др. Но често пъти те се оказват не дотам ефективни.
Таблетките Превомит са специално създадени да помогнат на организма в тази дискомфортна ситуация.

Активни съставки:

  • Екстракт от джинджифил - подпомага адаптацията на организма при пътуване с автомобил, кораб и самолет (завои, рязко спиране и тръгване и др.);
  • Витамин С - силен антиоксидант, защитава клетките от оксидативен стрес и поддържа нормалната психична функция;
  • Витамин В6 - подпомага производството на енергия, нормалното протичане на метаболитните процеси и функционирането на нервната система;
  • Витамин В1 (Тиамин) - повлиява положително умствените способности, регулира работата на нервната система, участва в метаболизма на въглехидратите и снабдява мозъка с глюкоза. Влияе благоприятно върху работата на ендокринната, сърдечно-съдовата и стомашно-чревната система.
Съставки: екстракт от коренище на джинджифил (Zingiber officinale); L-аскорбинова киселина; тиамин мононитрат; пиридоксин хидрохлорид; пълнители: сорбитол и микрокристална целулоза; антислепващ агент: магнезиев стеарат; За обвивката: сгъстители - хидроксипропилцелулоза и хидроксипропилметил целулоза, средноверижни триглицериди, свързващ агент - талк, оцветител - Е171.

Съдържание на 1 таблетка:

  • Екстракт от джинджифил - 200 мг;
  • Витамин С - 40 мг (50%*);
  • Витамин В6 - 0,7 мг (50%*);
  • Витамин В1 - 0,5 мг (45%*).

*% от референтните стойности за възрастни (RDA).

Начин на употреба:
Вземайте по 1-2 таблетки на ден.
Не превишавайте препоръчваната дневна доза.
Превомит не е заместител на балансираното и разнообразно хранене и здравословния начин на живот!

Условия на съхранение:
В оригиналната опаковка на стайна температура, на защитено от влага и недостъпно за деца място!

Опаковка: 28 обвити таблетки.

Производител: "Ewa Krotoszyn S. A."Полша.