ТЕСТ ЗА ВИТАМИН D

ТЕСТ ЗА ВИТАМИН D

29.99 лв.
ОНЛАЙН ЦЕНА
Производител:
Код на продукта: 2001860
Наличност: В наличност
Прегледан 54 пъти
Обявените цени са валидни само при покупка онлайн
и може да се различават от цените във физическите ни обекти!

Описание на продукта

ТЕСТ ЗА ВИТАМИН D

Този тест е важен диагностичен инструмент за хората, които искат да оценят нивата си на витамин D – основен мастноразтворим витамин, който играе роля в различни физиологични процеси. Известен най-вече с жизненоважния си принос за здравето на костите чрез улесняване на абсорбцията на калций, витамин D е също толкова необходим за функцията на имунната система, клетъчния растеж и нервно-мускулното здраве.

Изследването на нивата на витамин D е особено важно за лица с определени рискови фактори или симптоми, свързани с недостиг на витамина – ограничено излагане на слънце, по-тъмна пигментация на кожата, стареене, затлъстяване и медицински състояния, засягащи усвояването на мазнините.

Симптомите на недостиг на витамин D могат да се проявят незабележимо и да включват умора, мускулна слабост, болки в костите и повишена податливост към инфекции. Дългосрочният дефицит може да доведе до по-тежки състояния като остеопороза и да допринесе за риска от автоимунни.

Интерпретиране на резултат

Прекомерно (> 100 ng/mL)

Не се появяват ясни линии в областта на тестовата линия (T). Трябва да се консултирате с Вашия лекар.

Достатъчно (30-100 ng/mL)

Интензитетът на тестовата линия (T) е равен или по-малък от този на 30 ng/mL, показан на цветната карта.

Недостатъчно (30-10 ng/mL)

Интензитетът на тестовата линия (T) е по-тъмен от линията от 30 ng/mL и по-светъл от линията от 10 ng/mL, показана на цветната карта.

Дефицит (0-10 ng/mL)

Интензитетът на тестовата линия (T) е равен или по-тъмен от линията от 10 ng/mL, показана на цветната карта. Трябва да се консултирате с Вашия лекар.

Техническа спецификация

Тестът за витамин D е имуноанализ, базиран на принципа на конкурентно протеиново свързване, способен да покаже прекомерно, достатъчно, недостатъчно или дефицитно ниво на витамин D в кръвта.

  • Диапазон на измерване – 10-100 ng/mL
  • Точност – 94.4%

Съдържание

  • 1 бр. Тестова касета
  • 1 бр. Флакон с капкомер, съдържащ разредител
  • 2 бр. Стерилни ланцети
  • 1 бр. Пипета за вземане на кръв
  • 1 бр. Почистваща марля
  • Инструкции за употреба