ТЕСТ ЗА ОКУЛТЕН КРЪВОИЗЛИВ / BOWEL FOB

ТЕСТ ЗА ОКУЛТЕН КРЪВОИЗЛИВ / BOWEL FOB

29.99 лв.
ОНЛАЙН ЦЕНА
Производител:
Код на продукта: 2001856
Наличност: В наличност
Прегледан 39 пъти
Обявените цени са валидни само при покупка онлайн
и може да се различават от цените във физическите ни обекти!

Описание на продукта

ТЕСТ ЗА ОКУЛТЕН КРЪВОИЗЛИВ / BOWEL FOB

Нашият тест е  предназначен да открие наличието на окултна (скрита) кръв в изпражненията, която може да е показателна за кървене от стомашно-чревния тракт или колоректални заболявания.

Ранното откриване на стомашно-чревно кървене е от съществено значение по няколко причини. Първо, колоректалният рак е едно от най-разпространените онкологични заболявания в световен мащаб, а окултната кръв в изпражненията може да бъде ранен признак. Редовният скрининг, особено при лица над 50-годишна възраст или такива с фамилна анамнеза за колоректален рак, е от решаващо значение за навременното диагностициране и намеса.

На второ място, кървенето от стомашно-чревния тракт може да бъде причинено от различни други състояния, като хемороиди, възпалителни заболявания на червата (ВЧЗ), язви или полипи. Ранното идентифициране на окултната кръв дава възможност на хората да се справят своевременно с тези основни проблеми, да предотвратят усложненията и да подобрят цялостните здравни резултати.

Положителни резултати могат да се получат и при концентрации на хемоглобин между 40 ng/mL и 36 ng/mL.

Интерпретиране на резултат

Негативен

Не е установено наличие на окултна кръв в изпражненията или концентрацията й е под референтната граница.

Положителен

Установено е наличието на окултна кръв в изпражненията. Положителни резултати могат да се получат и при концентрации на хемоглобин между 40 ng/mL и 36 ng/mL. Препоръчително е да се консултирате допълнително с Вашия лекар.

Техническа спецификация

Тестът за окултна кръв представлява имунохроматографско устройство, което открива най-малките количества (над 40 ng/mL) окултна кръв в проби от изпражнения.

  • Специфичност – 99%
  • Чувствителност – 78.7%
  • Точност – 92.6%

Съдържание

  • 1 бр. Тестова касета
  • 1 бр. Флакон със стик за събиране и капкомер, съдържащ разредителя
  • 1 бр. Лист хартия за събиране на пробата
  • Инструкции за употреба