ABO PHARMA / АБО ФАРМА АБОКОЛИКЕН + ЛАЙКА КАПКИ 7МЛ

ABO PHARMA / АБО ФАРМА АБОКОЛИКЕН + ЛАЙКА КАПКИ 7МЛ

16.63 лв.
ОНЛАЙН ЦЕНА
Производител:
Код на продукта: 86373
Наличност: В наличност
Прегледан 2015 пъти
Обявените цени са валидни само при покупка онлайн
и може да се различават от цените във физическите ни обекти!

Описание на продукта

ABO PHARMA / АБО ФАРМА АБОКОЛИКЕН + ЛАЙКА КАПКИ 7МЛ  

Хранителна добавка за по - добро разграждане на лактозата

Какво представлява ABOKOLIKEN капки за бебета?

Основната съставка в ABOKOLIKEN е ЛАКТАЗА - естествено съдържащ се в човешкия организъм ензим. ABOKOLIKEN съдържа масло от Копър и масло от Колоцинт под формата на силно разреден разтвор, които оказват полезно действие върху стомашно-чревният тракт.

Какво е ЛАКТАЗА? - ЛАКТАЗАТА е ензим, естествено произвеждан от човешкото тяло. Необходим е за разграждане на сложните млечни захари до прости, което подпомага усвояването им от организма. Млякото, млечните продукти, майчината кърма, адаптираните млека съдържат сложна захар, наречена ЛАКТОЗА, която е съставена от простите захари - галактоза и глюкоза.

Лактазен дефицит? - През първите месеци от своя живот бебето приема само млечна храна. Физиологичният временен лактазен дефицит при кърмачетата може да доведе до напрежение в корема, в резултат на останалата неусвоена лактоза, поета с храната, майчината кърма или адаптираното мляко. Това може да доведе до т.нар. "колики" при бебетата. Обикновено това е период, който започва през първите седмици след раждането и отшумява до 3-4 месец.

Кога се налага употребата на ABOKOLIKEN капки за бебета?

Препоръчва се добавянето на ABOKOLIKEN капки за бебета при всяко хранене на бебето до 3-4 месечна възраст. След тази възраст признаците на колики отшумяват. След третия месец, или ако коликите не са толкова изразени, добавянето на ABOKOLIKEN капки за бебета към храната може да бъде редуцирано, в началото - като се намали дозировката, а след това само при включването на алтернативни храни и накрая само веднъж дневно, което да предшества изключването на ABOKOLIKEN капки за бебета. Обикновено това става в края на 4-я месец. Ако признаците на колики се появят отново, може да започнете добавянето на ABOKOLIKEN капки за бебета по обичайната схема.

Лайката е била използвана стотици години за лечение на диспепсия (болезнено храносмилане), колики, морска болест и гастрит. Тази билка е известна с антиспастичното си действие, както и с това, че намалява възпалението на стомашно - чревния тракт. Лайката не само стимулира перисталтиката, тя съдейства за намаляване на дразненето в червата, а също така има и антимикробно действие. Лайката се препоръчва да се използва при раздуване на червата. Чудесно средство е и за облекчаване на симптоми на раздразнителност, нервно напрежение и тревожност. Лайката е една от най-добрите и най-често използваните билки за безсъние и безпокойство, особено ефективна е, когато бебето е свръхчувствително към болка.

Приема на капките:

 • Повлиява колики, придружени с безпокойствие и раздразнителност.
 • Овладява бързо спазмите, предизвикани от коликите.
 • Нежно успокоява подутия корем.
 • Препоръчва се при внезапен дискомфорт в коремната област, свиване на коремните мускули и сгъване на краката. 
 • Прилага се още при трудности при храненето и отделяне на газове. 
 • Спомага при раздразнително поведение, непрестанен и необясним плач. 
 • Има благоприятенефект при неспокоен сън.

Състав:

Съставки: В единична доза 
(5 капки = 0,22 мл)

Дневен прием
(за 6 хранениие = 1,32 мл)

Дневен прием
(за 6 хранения = 1,56 мл)
Ензим лактаза 126 мг / 604 FCC 755 мг / 3623 FCC 880,5 мг / 4226 FCC
Лайка ( Chamomilla vulgaris) 0.02 мг 0,14 мг 0,16 мг
Копър (Anethi Graveolens) 0.02 мг 0,14 мг 0,16 мг

Помощни вещества:

глицерол, пречистена вода.

Начин на употреба: 

5 капки АБОКОЛИКЕН се добавя към кърмата или сухото мляко с всяко хранене на бебето. След като сте се убедили, че температурата на храната е подходяща, разклатете енергично шишето и започнете храненето.

При много висок интензитет на непоносимост на бебето към лактозата е допустимо увеличение на броя капки АБОКОЛИКЕН към всяко хранене до 10 капки максимум на 125 мл в млякото или кърмата.

Продължителност на приема:

до 4 месечна възраст или затихване на коликите.

Не съхранявайте остатъците от храната, а ги изхвърлете!

Внимание:

 • ABOKOLIKEN капки за бебета съдържа ензима лактаза, който се разрушава от високата температура. Приготвяйте адаптираните млека винаги според инструкциите на производителя. Не съхранявайте остатъците от храната, а ги изхвърлете
 • Да не се надвишава препоръчителната дневна доза.
 • Да не се използва като заместител на разнообразното хранене. Не давайте капките директно на бебето.
 • Не добавяйте към горещо или пък много студено мляко.

Опаковка:

7 мл / 160 капки.

Съхранение:

На сухо и хладно място, при температура до 25 °С, недостъпно за деца. След отваряне, шишето да се съхранява в хладилник.

Срок на годност след отваряне:

Три седмици. Да не се употребява след изтичане срока на годност.

Производител:

DuSart Pharma b.v., Холандия за ABOPHARMA