ABOCA / АБОКА ЛИБРАМЕД Х 138 ТАБЛЕТКИ

ABOCA / АБОКА ЛИБРАМЕД Х 138 ТАБЛЕТКИ

61.09 лв.
ОНЛАЙН ЦЕНА
Производител:
Код на продукта: 64583
Наличност: В наличност
Прегледан 1787 пъти
Обявените цени са валидни само при покупка онлайн
и може да се различават от цените във физическите ни обекти!

Описание на продукта

ABOCA / АБОКА ЛИБРАМЕД Х 138 ТАБЛЕТКИ


Продуктът действа на чревно ниво, образувайки силно вискозен гел, който спомага за контролирането на постпрандиалния пик на кръвната захар, като намалява усвоеното количество и скоростта на усвояване на въглехидратите (retard ефект). Това води до намаляване на постпрандиалната сънливост и чувството за глад. Също така регулира консистенцията на изпражненията, ограничава усвояването на мазнините и подпомага чревния транзит.

Показание:
В съчетание с нормален прием на течности, балансиран режим на хранене, физическа активност Либрамед контролира теглото при деца над 8 години и възрастни.

Възрастни:

  • При наднормено тегло и затлъстяване;
  • При високи стойности на обиколката на талията, включително при нормално тегло.

Деца на и над 8-годишна възраст:

  • При наднормено тегло и затлъстяване.

НАЧИН НА УПОТРЕБА

  • Възрастни и деца над 12 години: по 3 таблетки преди двете основни хранения;
  • Деца на възраст между 8 и 12 години: по 2 таблетки преди двете основни хранения.

Посочената доза трябва да се приема с пълна чаша вода, като таблетките се поглъщат една по една. Таблетките се поглъщат цели, без да се дъвчат или разтрошават със зъби.

За деца и особено за пациента, които имат проблеми с преглъщането, могат да разтварят таблетките Libramed в хладна вода или в неподсладен чай, като се разбъркват до пълното им разтваряне. Получената напитка се изпива в рамките на няколко минути, преди да се образува гел.

 

НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ
В първите дни от приема може да се появи подуване на корема, което изчезва спонтанно при продължаване на лечението. В такива случаи е препоръчително да се намали дозата на 1 таблетка два пъти дневно и постепенно да се увеличава до достигането на посочената доза.

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ
При пациенти, които имат проблеми с преглъщането, не се препоръчва директното поглъщане на таблетките, те трябва предварително да се разтворят.
Препоръчва се приемането на продукта най-малко два часа след приема на лекарства и витамини добавки, за да не се интерферира с усвояването им. Да не се приема по време на бременност и кърмене.

Не употребявайте при наличие на алергия при някоя от съставките.
Дръжте далеч от деца!
Срокът на годност се отнася за правилно съхранявана неотворена опаковка.