ABOCA / АБОКА МЕЛИЛАКС МИКРОКЛИЗМА ЗА ВЪЗРАСТНИ 10ГР. Х 6

ABOCA / АБОКА МЕЛИЛАКС МИКРОКЛИЗМА ЗА ВЪЗРАСТНИ 10ГР. Х 6

21.14 лв.
ОНЛАЙН ЦЕНА
Производител:
Код на продукта: 65756
Наличност: В наличност
Прегледан 2770 пъти
Обявените цени са валидни само при покупка онлайн
и може да се различават от цените във физическите ни обекти!

Описание на продукта

ABOCA / АБОКА МЕЛИЛАКС МИКРОКЛИЗМА ЗА ВЪЗРАСТНИ 10ГР. Х 6


Освобождава червата без раздразняване

  • Предпазва ректалната лигавица

Мелилакс е иновативна микроклизма на основата на мед, която обединява балансиращото очистително действие със защитното и успокоително действие по отношение на ректалната лигавица, полезно за контрастиране на неприятни усещания, раздразнението и възпалението, които се проявяват в случай на запек.
Двойното действие на Мелилакс се постига благодарение на PROMELAXIN, активен комплекс от различни видове нектарен мед и манов мед, специално селекционирани и обработени въз основа на тяхното съдържание на монозахариди, полизахариди и меланоидини, обогатен с полизахаридна фракция от алое и слез.

Как действа?

Мелилакс проявява очистително недразнещо действие и поради това поражда физиологичен и балансиран стимул за активиране на дефекацията. Освен това Мелилакс, благодарение на неговите мукуподобни свойства и вискозитета, защитава ректалната лигавица при преминаването на изпражненията, като наподобява лубрикантното действие на физиологичния мукус. Тези особени свойства, заедно с антиоксидантно действие, придават на продукта способността да защитава и успокоява лигавицата, чрез проявяване на непряко противовъзпалително действие, дължащо се на физическите характеристики на продукта.

Показания:
Мелилакс е подходящ за лечение на запек, също и при наличие на висцерална чувствителност /като например в случай на раздразнен колон/, рагади и хемороиди.
Продуктът е подходящ и за използване при бременност, кърмене и от кърмачето.

Състав:
Активни вещества 73,2%
Promelaxin - активен комплекс от различни видове мед и полизахариди от алое и слез.
Титър в: монозахариди ≥50%, полизахариди /Молекулно тегло > 20 000 Dalton/ ≥0,3%
Освен това съдържа: водно-глицеринова смес, лимонов сок, есенциално масло от лавандула.

Дозировка:
Възрастни и деца над 12 години: 1 микроклизма от 10 г при нужда. В случай на упорит запек, прилагайте 2 дози една след друга.

Деца от 3 до 12 години: 1 микроклизма от 5 г, при няжда. В случай на упорит запек, прилагайте 2 дози една след друга.

Деца от 1 до 3 години: 1 микроклизма от 5 г, при нужда.

Кърмачета от 0-1 година: половин микроклизма от 5 г, при нужда.

Начин на употреба: Нанесете няколко капки от продукта в перианалната зона и вкарайте деликатно наконечника в дебелото черво. Натиснете докрай микроклизмата и в края на апликацията я задръжте натисната до пълното изваждане на наконечника, за да се избегне реабсорбиране на продукта.

Предупреждения:
Да не се използва при установена свръхчувствителност или индивидуална алергия към една или повече съставки. В случай на продължителен запек е важно да се консултирате с лекар, за изключване на други заболявания. Микроклизмата е за еднократна употреба и поради това не трябва да се използва повторно, ако е използвана половин доза, като например в случай на кърмачета. Да се съхранява на хладно и сухо място, далеч от източници на топлина и защитено от светлина. да се съхранява на място, недостъпно за деца. Срокът на годност се отнася до цялостен и правилно съхраняван продукт.

Срок на годност:
Да се види срока на годност, посочен на опаковката .Да не се използва след посочения срок на годност.