ABOCA / АБОКА ФИТОНАЗАЛ СПРЕЙ КОНЦЕНТРАТ 30МЛ

ABOCA / АБОКА ФИТОНАЗАЛ СПРЕЙ КОНЦЕНТРАТ 30МЛ

22.46 лв.
ОНЛАЙН ЦЕНА
Производител:
Код на продукта: 87159
Наличност: В наличност
Прегледан 2212 пъти
Обявените цени са валидни само при покупка онлайн
и може да се различават от цените във физическите ни обекти!

Описание на продукта

ABOCA / АБОКА ФИТОНАЗАЛ  спрей концентрат 30мл

Fitonasal спрей е защитен деконгестант. Използва се при алергия, при всички случаи на настинка, при наличие на конгестия и възпаление на носните кухини, свързани както с остри или хронични проблеми. Формулата му е подсилена с TANNISAL-FL - натурален молекулен комплекс. Той е съставен от флавоноиди, танини и каменна сол, който в съчетание с растителния глицерин придава на продукта следните свойства:

 • Нефармакологично деконгестантно действие, дължащо се на:

  • локалното стягащ ефект, дължащ се на неспецифичното взаимодействие между продукта и протеините, сред които възпалителният протеин брадикинин, което позволява отстраняването на назалните течности;
  • балансираната и стандартизирана осмотичност (750 mOsm/kg), способстваща за намаляване на течностите от отеклата лигавица, втечнявайки мукуса и улеснявайки отстраняването му, включително чрез физическо въздействие - промиване на носната кухина, без сухота и дразнение.
 • Защитно действие, дължащо се на:

  • антиоксидантното и мукоадхезивно действие, подпомагащо поддържането на целостта на епителната бариера и процеса на регенерация на лигавицата.
Натуралните аромати на евкалипт и мента създават приятното усещане за свежест.
Fitonasal спрей концентрат е без съдържание на вазоконстрикторни деконгестанти. Благодарение на иновативния си нефармакологичен механизъм на действие, употребата му не води до привикване. Не дразни и не изсушава лигавицата, може да се използва често, дори за продължителни периоди от време.

Показания:

Fitonasal спрей концентрат може да се използва при всички случаи на конгестия и възпаление на носната кухина, вследствие се на настинка, свързана с грипни състояния, при алергии (хронични и сезонни). Ефективен е и когато тези състояния възникват при наличие на бактериални и вирусни риносинузити и ринити, причинени от механични обструкции (изкривявания на носната преграда).

Състав:

TANNISAL-FL: натурален стандартизиран молекулен комплекс, съставен от каменна сол (изкопаема сол, необработена химически),  растителен глицерин, танинова фракция и флавоноидна фракция (от хамамелис и мащерка), вода, натурален аромат на мента, натурален аромат на евкалипт.

Продуктът е 100% натурален и не съдържа консерванти, емулгатори и други синтетични вещества.

Инструкции за употреба:

 • Дозировка при възрастни и деца над 12 години:

Направете по две впръсквания във всяка ноздра, след това издухайте носа и направете още едно впръскване.

 • Дозировка при деца от 6 до 12 години:

Направете по едно впръскване във всяка ноздра, след това издухайте носа и направете още едно впръскване.

Изплаквайте дозатора в края на всяка употреба, поставяйки го под струя гореща вода.

Препоръчва се Fitonasal спрей да се прилага многократно през деня, дори на близки интервали и впръскването да се повтори преди лягане.

Внимание:

Продуктът е подходящ за употреба от деца над 6-годишна възраст.

Не използвайте при свръхчувствителност или алергия към някоя от съставките.

Използвайте единствено за назално приложение.

Избягвайте контакт с очите. Ако все пак има такъв, очите да се промият с вода. При продължителност на симптомите, потърсете консултация с лекар.

Не използвайте след срока на годност.

Препоръчително е да се използва в рамките на 6 месеца след отваряне.

Съхранение:

Съхранявайте при стайна температура, на прохладно и сухо място, далече от пряка слънчева светлина или други източници на топлина.

Дръжте на място, недостъпно за деца.

Срокът на годност се отнася за неотворена опаковка при правилно съхранение.

Странични ефекти:

Fitonasal спрей за нос обикновено се понася добре. Не са известни, и не са предвидени, странични ефекти причинени от продукта. Fitonasal съдържа само съставки с доказана безопасност, които същевременно позволяват продължителен прием.

Опаковка:

30 мл Стъклен флакон с пулверизатор - спрей