FLEX AID 60 КАПСУЛИ, 30 ДОЗИ

FLEX AID 60 КАПСУЛИ, 30 ДОЗИ

26.95 лв.
ОНЛАЙН ЦЕНА
Производител:
Код на продукта: 2000129
Наличност: В наличност
Прегледан 1382 пъти
Обявените цени са валидни само при покупка онлайн
и може да се различават от цените във физическите ни обекти!

Описание на продукта

FLEX AID 60 КАПСУЛИ, 30 ДОЗИ

OstroVit Pharma / Flex Aid е висококачествена хранителна добавка, която съдържа комплекс от съставки, насочени към регенерация, защита и профилактика на правилното функциониране на нашата костна и ставна система.

В продукта има 10 активни съставки, като някои от тях са:

Хондроитин сулфатът е мукополизахарид, който се свързва с колагена и еластина при образуването на хрущялите. Също така е биологичен полимер, който произлиза от съединителната тъкан и подпомага производството на хрущялите. Тази връзка е много важна, защото помага да се премахне усещането за триене между ставните повърхности. В допълнение, хондроитинът естествено подпомага производството на синовиална течност, която е отговорна за правилното функциониране на ставите.

Глюкозаминът е амино-монозахарид и е градивният елемент на кератина и хиларионовата киселина. Това е често използвано вещество от активно спортуващите с цел превенция на артрит и при болки в ставите.

Витамин D3 (витаминът на слънцето) - увеличава минерализацията на костите и зъбите, помага за правилното функциониране на мускулите и имунната система.

МСМ (метилсулфонилметан) е биодостъпна форма на сяра, която се среща в тъканите на растенията, животните и хората. Участва в състава на хрущялната тъкан и притежава противовъзпалително действие. Освен това сярата също участва в синтеза на колаген и кератин. Тези вещества са необходими за поддържането на здрава и здрава коса, кожа и нокти.

Хидролизираният колаген е протеин, който образува съединителната тъкан в тялото. Представлява 30% от протеина в човешкия организъм. От него са изградени нашата кожа, коса, нокти и стави. Той е отговорен за производството на синовиална течност, както и еластичността и твърдостта на хрущяла, хидратацията на кожата и правилното обновяване на епидермиса.

Екстрактът от тамян олеорезин е получен от дървото тамян от териториите на Индия. Индийската смола се е използвала в Аюрведа преди хиляди години за лечение на артрит, остеоартрит, болки в ставите и като панацея с плейотропни противовъзпалителни свойства.

Екстрактът от корен на джинджифил е подправка, широко известна в целия свят, която съдържа няколко съставки с антивирусни свойства, поради което джинджифилът от години се използва като един от домашните методи за лечение на настинки и инфекции. Джинджифилът има и дезинфекциращи свойства.

Хиларионовата киселина подобрява еластичноста на кожата и предпазва от появата на стрии. Помага в регенерацията на кожата при наранявания и подпомага функциите на ставите ни. Обикновено хиларионовата киселина се складира в близост до органите на опорно-двигателния апарат.

Витамин C е силен антиоксидант, който главно отговаря за правилното функциониране на съединителната тъкан и костите. Благоприятства за понижаването на вредния холестерол и стимулира синтеза на колаген.

Мед (меден бис-глицинат) - химичен елемент, често срещан в много растителни и животински организми. Регенерира и стимулира изграждането на епидермиса, увеличавайки еластичността и стегнатостта на кожата.

Манган (манганов бисглицинат) - е химичен елемент, който се среща в тъканите на човешкото тяло (черен дроб, бъбреци и панкреас). Недостигът му може да доведе до костна деформация, развитие на остеопороза или инхибиране на растежа.


Ползите от OstroVit Pharma / Flex Aid биват:

• Помага за укрепване на ставите, сухожилията, хрущялите и връзките;
• Допринася за регенерацията след наранявания;
• Подходящ за възрастни хора и спортисти;
• Допринася за синтеза на колаген и съединителна тъкан;
• Подобрява функционирането на нашата костна система;
• Увеличава гъвкавостта на ставите;
• Облекчава болките в ставите;
• Благоприятства производството на синовиална течност;


Начин на употреба: приемайте по (1 доза = 2 капсули) от OstroVit Pharma / Flex Aid веднъж дневно, за предпочитане с храна.