HIPP 2303 ОРС 200 НАПИТКА ОТ ЯБЪЛКА 200МЛ

HIPP 2303 ОРС 200 НАПИТКА ОТ ЯБЪЛКА 200МЛ

3.09 лв.
ОНЛАЙН ЦЕНА
Код на продукта: 65522
Наличност: В наличност
Прегледан 897 пъти
Обявените цени са валидни само при покупка онлайн
и може да се различават от цените във физическите ни обекти!

Описание на продукта

HIPP 2303 ОРС 200 НАПИТКА ОТ ЯБЪЛКА 200МЛ


От 4-ия месеца:

При диария готовo за употреба; без добавен млечен протеин; без добавена лактозабез глутен. За диетотерапия при кърмаческа диспепсия (диария). Важна забележка:  Да се използва само под медицинско наблюдение! Не е подходящo за употреба като единствен хранителенизточник! Предназначенo за деца на възраст от 4 месеца! 

Съставки: вода 83%, сок от ябълка 16%, малтодекстрин, йодирана сол, калиев цитрат, регулатор на киселинност: лимонена киселина.

Хранителна стойност на 100 ml / На 200 ml: 

Енергийна стойност  53 кJ/12ксаl / 106 кJ/25ксаl; 

Мазнини, от които: 0.06g / 0.12 g; 

наситени мастни киселини 0.0g / 0.0 g; 

Въглехидрати, от които: 3.0g / 6.0 g; 

Захари:  1.6g / 3.2g; 

Белтъци: 0.02g / 0.04 g; 

Сол: 0.35g / 0.7 g; 

Натрий 0.14g / 0.28 g; 

Калий 80mg / 160 m;

Осмоларитет: 240 mosmol/l. Готова за консумация рехидратираща напитка, произведена от естествени съставки, със специално формулиран хранителен състав за регулация на нарушенията на водноелектролитния баланс, благодарение на обогатяване с минерални соли.  Указания за употреба: В случай, че лекуващия лекар не е препоръчал друго, през първите 3 до 4 часа да се приема изключително ORS200. В случаи на лека диария: 20 до 30 ml/kg телесно тегло (ТТ) (загуба на тегло до 3% ТТ). При лека до умерена диария: около 30 до 80 ml/kg ТТ (загуба на тегло до 3-8% ТТ). При тежка диария: Абсолютно необходимо е да се консултирате с Вашия лекар. След успешна рехидратация незабавно започнете отново да захранвате както следва: Кърмени деца: кърмят се паралелно с приемането на ORS 200, между кърменията ORS 200 се дава на малки индивидуални порции. Кърмачета на изкуствено хранене до половин година: продължават храненето си с обичайната си храна за кърмачета след рехидратационната фаза. Кърмачета, вече захранени с твърда храна: продължават храненето си с обичайната си храна за кърмачета и твърда храна в обичайно количество и концентрация след рехидратационната фаза. В тежки случаи храната може да се дава в малки, постепенно увеличаващи се количества. По-големи деца:първоначално се захранват с леки храни и чаени напитки. Сокове с високо съдържание на захар (захароза, фруктоза, сорбитол) трябва да се избягват. Диетата трябва да се върне към нормалната подходяща за възрастта след два до не повече от пет дни. Всички допълнителни загуби на течности, в резултат на повръщане и/или диария трябва да бъдат компенсирани допълнително с 50-100 ml ORS 200 след всяко течно изхождане / повръщане (препоръчително по лъжичка на кратки интервали, напр. на всеки 5-10 мин.) 

Противопоказания: Остра или хронична бъбречна недостатъчност, метаболитна алкалоза, неконтролируемо повръщане, замъглено съзнание/шок, нарушения в резорбцията на въглехидрати , чревна непроходимост. Да не се употребява в случаи на алергия или непоносимост към някоя от съставките, съдържащи се в продукта. Условия на съхранение: При стайна температура. Разклатете добре преди употреба. Консумирайте охладено. След употреба затворете и съхранявайте в хладилник до 24 часа.Този продукт е напуснал нашия склад в перфектно състояние - моля уверете се, че стъклото не е нарушено преди употреба. Ако капачката хлътва при натиск, моля не употребявайте. Сигурно вакуумно затваряне, капачката изщраква при отваряне за пръв път.