HIPP ORS 200 НАПИТКА ОТ МОРКОВИ И ОРИЗ 200 МЛ. 2300

HIPP ORS 200 НАПИТКА ОТ МОРКОВИ И ОРИЗ 200 МЛ. 2300

2.84 лв.
ОНЛАЙН ЦЕНА
Код на продукта: 35607
Наличност: В наличност
Прегледан 556 пъти
Обявените цени са валидни само при покупка онлайн
и може да се различават от цените във физическите ни обекти!

Описание на продукта

ХИП ОРС/HIPP ORS 200 НАПИТКА ОТ МОРКОВИ И ОРИЗ 200 МЛ. 2300

Hipp ORS 200 Диетична напитка на базата на моркови и ориз е готов за пиене разтвор за рехидратация, предназначен за деца над 4 месеца. Напитката е произведена от естествени съставки и дава възможност за лечение на диарията по естествен път. Hipp ORS 200 Диетична напитка на базата на моркови и ориз е със специално формулиран хранителен състав за регулация на нарушенията на водно- електролитния баланс, благодарение на обогатяване с минерални соли. Разтворът е подходящ за лечение в контекста само на лекарско предписание.

Състав:Вода, моркови 26%, ориз 2%, глюкозен сироп, йодирана сол, натриев цитрат, калиев цитрат, регулатор на киселинност: лимонена киселина.

Внимание:Без добавена захар. Без глутен. Без млечен протеинСъхранявайте на сухо и хладно място. Отворената бутилка да се съхранява в хладилник и да се използва рамките на 24 часа. Не използвайте след изтичане на крайния срок.

Начин на употреба: В случай, че лекуващия лекар не е препоръчал друго, през първите 3 до 4 часа да се приема изключително ORS200. В случаи на лека диария: 20 до 30 ml/kg телесно тегло (ТТ) (загуба на тегло до 3% ТТ). При лека до умерена диария: около 30 до 80 ml/kg ТТ (загуба на тегло до 3-8% ТТ). При тежка диария: Абсолютно необходимо е да се консултирате с Вашия лекар. След успешна рехидратация незабавно започнете отново да захранвате както следва: Кърмени деца: кърмят се паралелно с приемането на ORS 200, между кърменията ORS 200 се дава на малки индивидуални порции. Кърмачета на изкуствено хранене до половин година: продължават храненето си с обичайната си храна за кърмачета след рехидратационната фаза. Кърмачета, вече захранени с твърда храна: продължават храненето си с обичайната си храна за кърмачета и твърда храна в обичайно количество и концентрация след рехидратационната фаза. В тежки случаи храната може да се дава в малки, постепенно увеличаващи се количества. По-големи деца: първоначално се захранват с леки храни и чаени напитки. Сокове с високо съдържание на захар (захароза, фруктоза, сорбитол) трябва да се избягват. Диетата трябва да се върне към нормалната подходяща за възрастта след два до не повече от пет дни. Всички допълнителни загуби на течности, в резултат на повръщане и/или диария трябва да бъдат компенсирани допълнително с 50-100 ml ORS 200 след всяко течно изхождане / повръщане (препоръчително по лъжичка на кратки интервали, напр. на всеки 5-10 мин.). Противопоказания: Остра или хронична бъбречна недостатъчност, метаболитна алкалоза, неконтролируемо повръщане, замъглено съзнание/шок, нарушения в резорбцията на въглехидрати , чревна непроходимост. Да не се употребява в случаи на алергия или непоносимост към някоя от съставките, съдържащи се в продукта.

Опаковка:200 мл.