HIV 1/2 КРЪВЕН ТЕСТ

HIV 1/2 КРЪВЕН ТЕСТ

50.00 лв.
ОНЛАЙН ЦЕНА
Производител:
Код на продукта: 2001865
Наличност: В наличност
Прегледан 76 пъти
Обявените цени са валидни само при покупка онлайн
и може да се различават от цените във физическите ни обекти!

Описание на продукта

HIV 1/2 КРЪВЕН ТЕСТ

Kръвният тест за ХИВ е средство за ранно откриване на вируса на човешкия имунодефицитен вирус (ХИВ), причинител на синдрома на придобитата имунна недостатъчност (СПИН).

Ранното откриване на ХИВ е от първостепенно значение поради прогресивния характер на вируса. Навременното откриване позволява ранна медицинска намеса, която дава възможност на хората да получат достъп до подходящо лечение, лекарства и услуги за подкрепа.

Тестът за ХИВ се препоръчва на лица, които се ангажират в полов акт без предпазни средства, споделят игли или спринцовки или са имали полови контакти с лица, чийто ХИВ статус е неизвестен. Той е от решаващо значение и за лица с анамнеза за полово предавани инфекции (ППИ) или такива, които може да са били изложени на ХИВ по друг начин.

Рутинното тестване е особено препоръчително, за да се осигури ранна диагностика и намеса.

Интерпретиране на резултат

Негативен

В пробата не са открити антитоксични антитела или тяхната концентрация е под граничната стойност. Ако се съмнявате, че сте били изложени на вируса през последните 3 месеца, е възможно антителата все още да не са произведени от тялото. В този случай се препоръчва тестът да се повтори 3 месеца след евентуална експозиция.

Положителен

ХИВ антитела са открити в пробата и следователно е възможно серопозитивно състояние. Препоръчително е да се консултирате с Вашия лекар.


Техническа спецификация

Тестът за ХИВ тип 1 и 2 представлява имунохроматографски анализ, способен да открие анти-HIV антитела в човешки кръвни проби.

 • Специфичност – 99.7%
 • Чувствителност – 99.3%
 • Точност – 99.6%
 • Специфичност Морфин – 95.3%

Съдържание

  1 бр. Тестова касета
  1 бр. Флакон с капкомер, съдържащ разредителя
  2 бр. Стерилни ланцети
  1 бр. Пипета за вземане на кръв
  1 бр. Почистваща марля Инструкции за употреба
 • 1 бр. Панел с тест ленти
 • Инструкции за употреба