JAMIESON / ДЖЕЙМИСЪН МАГНЕЗИЙ 250МГ Х 90 КАПСУЛИ

JAMIESON / ДЖЕЙМИСЪН МАГНЕЗИЙ 250МГ Х 90 КАПСУЛИ

19.75 лв.
ОНЛАЙН ЦЕНА
Производител:
Код на продукта: 76158
Наличност: В наличност
Прегледан 1231 пъти
Обявените цени са валидни само при покупка онлайн
и може да се различават от цените във физическите ни обекти!

Описание на продукта

JAMIESON / ДЖЕЙМИСЪН МАГНЕЗИЙ 250МГ Х 90 КАПСУЛИ

Предназначение:

  • Помага на организма за метаболизма на въглехидратите, протеините и мазнините;
  • Допринася за развитието и поддържането на костите и зъбите;
  • Влияе благоприятно за правилната мускулна функция и формирането на тъканите.

Обща информация:
Магнезият е един от основните минерали, необходими за добро здраве и оптимално функциониране на организма. Всяка клетка от тялото се нуждае от него. Приблизително половината от минерала се намира във вътрешността на клетките, тъканите и органите. Другата половина е в комбинация с калций и фосфор в костите ни. Това е основна хранителна съставка, за да бъдат те здрави и силни.

Магнезият е важен кофактор в стотици ензимни реакции, които водят до последващо освобождаване на енергия. Това е от съществено значение за синтеза и метаболизма на въглехидрати, липиди, нуклеинови киселини и протеини. Необходим е и за свързването на веществата на плазмената мембрана и за сигналната трансдукция. Магнезият играе важна роля за поддържане функциите на нервите и регулиране контрактилитета на мускулите. Той, също така, влияе благоприятно върху здравето на сърцето и сърдечно-съдовата система. Помага за разреждане на кръвта, отпуска кръвоносните съдове и умерено понижава кръвното налягане.

Дефицитът на магнезий може да доведе до загуба на контрол над свиването и отпускането на мускулите; калцификация на меките тъкани; намалена костна резорбция; хипокалциемия (ниски серумни нива на калций); нарушена обмяна на калций и калий.

Минералът се абсорбира главно в тънките черва, където се контролира и неговото количеството в организма. По-голямата част от магнезиевите депа са вътреклетъчни (в костите и мускулите, нервната система и органи с висока метаболитна активност, включително бъбреците, черния дроб и храносмилателния тракт). Бъбреците са отговорни за предотвратяване натрупването на магнезий в кръвта, като бързо отделят всяко по-голямо количество от тялото.

JAMIESON MAGNESIUM е произведен от естествени източници и фармацевтично изпитан, за да се гарантира пълна ефикасност и абсолютна клинична чистота.

Ползи:

  • Поддържа цялостното здраве и метаболизма на енергия.
  • Влияе благоприятно върху костите.
  • Поддържа функцията на сърцето.
  • Намалява високото кръвно налягане.
  • Поддържа производството на вътреклетъчни ензими, включително тези, необходими за: синтез на енергия; репликация на ДНК, образуване на хормони и правилен растеж.

Състав:

1 таблетка съдържа Елементарен магнезий 250 мг.
2 таблетки съдържат Елементарен магнезий 500 мг.

Помощни вещества: Целулоза, растителна стеаринова киселина, модифицирана целулозна смола, водоразтворима целулоза, титанов диоксид, силициев диоксид, хидроксипропил целулоза.

Не съдържа: захар, нишесте, глутен, лактоза, изкуствени аромати и консерванти.

Начин на употреба:

  • Възрастни: Приемайте по 1 таблетка два пъти дневно с храна.

 

Опаковка: 90 таблетки.

Производител: Jamieson Laboratories, Канада.