NUTRICOST L-PROLINE / L- ПРОЛИН 180 КАПСУЛИ

NUTRICOST L-PROLINE / L- ПРОЛИН 180 КАПСУЛИ

48.00 лв.
ОНЛАЙН ЦЕНА
Производител:
Код на продукта: 2001375
Наличност: В наличност
Прегледан 576 пъти
Обявените цени са валидни само при покупка онлайн
и може да се различават от цените във физическите ни обекти!

Описание на продукта

L-Proline / L- Пролин,  180 капсули, e хранителна добавка на американската компания Nutricost. Формулата на продукта включва L-пролин в оптимална доза за една капсула. Не съдържа глутен и ГМО. Хранителната добавка допринася за нормалното състояние на опорно-двигателната система.

 

Пролинът е вид полуесенциална аминокиселина. Структурата му е уникална, защото това е единствената протеиногенна аминокиселина (видовете, които биосинтетично образуват протеини) с вторичен амин. Той не само помага при „изграждането“ на протеини, но също така играе ролята на катализатор в много органични реакции.

 

Функциите на пролина включват подпомагане образуването на колаген, регенериране на хрущялите, образуване на съединителна тъкан, възстановяване на кожни увреждания и рани, заздравяване на чревната лигавица и възстановяване на ставите. Една от причините пролинът да е толкова важен е, че заедно с аминокиселината глицин, той е основната аминокиселина, участваща в синтеза на колаген.

 

Здравословни ползи:

 

      Помага заздравяването на рани и възстановяването на кожата

Основна функция на пролина е подпомагане на възстановяването на увреждания на кожата като рани, порязвания и изгаряния. Пролинът подпомага синтеза на колаген, а той е съществена част от заздравяването на рани, защото поддържа структурата и здравината на кожата.

 

Пролинът също може да подпомогне естественото предотвратяване и лечение на целулит. Той може да спомогне за тонизиране, укрепване и стягане на кожата, а освен това действа и против стареене.

 

      Поддържа нормалното храносмилане

Колагеновият протеин е известен като една от най-добрите добавки за подобряване на здравето на стомашно-чревния тракт, лечение на синдрома на пропускливото черво и заедно с това поддържа цялостната функция на имунната система. Аминокиселините, открити в колагена, могат да спомогнат за укрепването на тъканите, които покриват стомашно-чревния тракт. Това е полезно за усвояването на хранителни вещества и предотвратяване развитието на автоимунни реакции. Пролинът и другите аминокиселини, открити в колагена, поддържат здравето на стомашно-чревния тракт, като подобряват имунната защита на организма и способността му да се предпазва от чужди антигени и патогени.

 

      Спомага за предотвратяване на болки в ставите

Една от причините, поради които стареенето често се свързва с нарастваща болка в ставите, е, че около средата на 30-те години организмът започва да произвежда по-малко колаген. Колагенът е необходим за цялостното физическо и психично здраве, тъй като той спомага за поддържане на здравината и гъвкавостта на съединителната тъкан. Аминокиселините могат да укрепят хрущяла чрез стимулиране на хондроцитите (хрущялните клетки). Пролинът подпомага растежа и ефективността на тъканите. Той също така има ефект върху много функции на имунната система и може да подобри антиоксидантния статус на организма.

 

      Поддържа сърдечно-съдовата система

Пролинът може да подпомогне защитата на сърцето и стените на артериите, тъй като предотвратява натрупването на липиди в кръвта и контролира стойностите на артериалното кръвно налягане. Аминокиселините са необходими за образуването на тъканта, която изгражда кръвоносните съдове/артериите.

 

      Допринася за здравословния метаболизъм и се бори с възпаленията

Пролинът играе важна роля в метаболитните функции и синтеза на други съединения. Той действа като сигнализираща молекула и сензор за клетъчния енергиен статус. Тази аминокиселина може да спомогне за засилването на метаболизма и натрупването на мускулна маса, да подпомогне поддържането на енергийния баланс по време на физическа активност, да подобри използването на антиоксиданти от тялото, да улесни процеса на изграждане на здрави клетки с помощта на ДНК и РНК-молекулите и да стимулира централната нервна система.

 

Американската компания Nutricost предлага висококачествени диетични и спортни хранителни добавки. Продуктите, дело на компанията, се произвеждат в съответствие с изискванията за добри производствени практики (GMP / Good Manufacturing Practices) и отговарят на строг контрол за качество и безопасност.

В продуктите се влагат само висококачествени суровини, а производствените практики подлежат на непрекъснат мониторинг. Nutricost предлага на пазара 100% натурални продукти, които отговарят на златните стандарти за качество.

 Съставки:                (в 1 капс.)           дн.доза

L- Пролин                    500 mg              1000 mg

Хипромелозна капсула, микрокристална целулоза, силициев диоксид.

Не съдържа: Глутен, ГМО. Подходящ за вегетарианци.

Приложение: Допринася за нормалното състояние на опорно- двигателната система.

Забележка: При бременност, кърмене или прием на медикаменти се консултирайте с лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни над 18 г.: По 2 капсули дневно, с поне 250 ml вода.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина.

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: Nutricost®USA