VITAMIN D3 KÖHLER 2.000 I.E. / ВИТАМИН D3 KЬОЛЕР 2.000 IU 60 КАПСУЛИ

VITAMIN D3 KÖHLER 2.000 I.E. / ВИТАМИН D3 KЬОЛЕР 2.000 IU 60 КАПСУЛИ

19.89 лв.
ОНЛАЙН ЦЕНА
Производител:
Код на продукта: 2000031
Наличност: В наличност
Прегледан 2733 пъти
Обявените цени са валидни само при покупка онлайн
и може да се различават от цените във физическите ни обекти!

Описание на продукта

VITAMIN D3 KÖHLER 2.000 I.E. / ВИТАМИН D3 KЬОЛЕР 2.000 IU 60 КАПСУЛИ

KÖHLER PHARMA / KЬОЛЕР ФАРМА
Хранителна добавка

Капсули с витамин D3, разтворени в натурално ленено масло.

 

Витамин D допринася за нормалната функция на имунната система, както и за поддържане на нормалното състояние на костите, зъбите и мускулите.

1 капсула съдържа:

50 µg витамин D3, съответства на 2.000 международни единици (= IU), разтворени в 300 mg ленено масло.

Препоръка за консумация: По 1 капсула на всеки 2-ри ден с някое хранене, с малко вода.

Забележка: Мастноразтворимият витамин D3 е разтворен в натурално ленено масло, следователно, Витамин D3 Kьолер 2.000 IU  може да се приема и независимо от храненето.

Витамин D3 Кьолер 2000 IU е без глутен, без фруктоза, дрожди, лактоза, без оцветители и консерванти.

Опаковки: Витамин D3 Kьолер 2.000 IU  се предлага в опаковки от 60 капсули.

 

Значение на витамин D3

Витамин D3, наричан още холекалциферол, заема специално място сред витамините, тъй като тялото може да го произвежда само, когато кожата е изложена на слънчева светлина и да го съхранява в мускулната и мастната тъкан. Поради тази причина витамин D е известен още като „Слънчевият витамин“.

Витамин D допринася за нормалната функция на имунната система и за поддържането на нормалната функция на костите, зъбите и мускулите. През последните години бе установено  значението на адекватното снабдяване с витамин D за клетъчното делене, както и значението на витамин D3 за нормалните нива на калций в кръвта.

Начинът на живот, който включва малко излагане на слънце, може да доведе до недостиг на витамин D. Нещата се влошават и когато хора, които са на открито, използват слънцезащитни продукти от страх от слънчево изгаряне и бързо стареене на кожата. Това обаче води до намаляване собствения синтез на витамин D в кожата.

Храните, които съдържат витамин D, включват: риба с високо съдържание на мазнини, черен дроб и яйчен жълтък. Особено маслото от черен дроб на треска е важен източник на витамин D.

Редовната консумация на храни, богати на витамин D, обаче не винаги съответства на нормалните хранителни навици, така че приемът на витамин D чрез храната доставя само малка част витамин D на организма. В тези случаи ежедневната консумация на хранителна добавка, съдържаща витамин D3, може да бъде полезна.

Внимание: Продуктът е хранителна добавка. Да не се използва като заместител на разнообразното хранене. Да се съхранява на стайна температура( 15°С- 25°С) на място, недостъпно за малки деца. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.