HARTMANN / ХАРТМАН ЕЛЕКТРОНЕН ТЕРМОМЕТЪР ТЕРМОВАЛ СТАНДАРТ 925024

HARTMANN / ХАРТМАН ЕЛЕКТРОНЕН ТЕРМОМЕТЪР ТЕРМОВАЛ СТАНДАРТ 925024

10.06 лв.
ОНЛАЙН ЦЕНА
Производител:
Код на продукта: 65600
Наличност: В наличност
Прегледан 1146 пъти
Обявените цени са валидни само при покупка онлайн
и може да се различават от цените във физическите ни обекти!

Описание на продукта

HARTMANN / ХАРТМАН ЕЛЕКТРОНЕН ТЕРМОМЕТЪР ТЕРМОВАЛ СТАНДАРТ 925024

Електронен термометър с максимално показание и голям дисплей; звуков сигнал за започване и приключване на измерването; функция за запаметяване на последната измерена температура; автоматично изключване, водоустойчив. Този термометър е за домашна употреба.  

Указания
Натиснете бутона ON/OFF, за да включите термометъра като чувате кратък сигнал. Термометърът прави проверка на функциите си като всички цифрови сегменти се изписват последователно на дисплея. Буквата "L" и мигащ символ "С" се изписва (ако околната температура е по-ниска от 32° С). Термометърът е готов за работа. По време на измерване текущата температура се изписва и буквата "С" мига. Измерването приключва, когато повишаването на температурата в продължение на 16 секунди е по-малко от 0,1 ° С. Това се индикира чрез звуков сигнал и символът "С" престава да мига. Най-високата стойност на измерената температура се изписва на дисплея. Когато измерването приключи, моля изключете термометър чрез натискане на бутона ON/OFF. След като се изпише измерената температура или ако не използват термометъра след около 20 секунди чувате звуков сигнал, с който термометърът Ви напомня да го изключите. В противен случай той се самоизключва след около 10 минути.

Запаметяваща функция
След включване на термометъра последната измерена температурна стойност се изписва за около 3 секунди. Тази стойност се изтрива от паметта, след като термометърът премине в режим на измерване или след ново измерване на температура.

Методи за измерване на температура
Важно е да знаете, че стойността на телесната температура зависи от мястото на нейното измерване. Поради тази причина мястото на измерване следва винаги да бъде определено, за да сте сигурни, че температурата е измерена правилно.

В ректума
Това е най-точният метод от медицинска гледна точка. Върхът на термометъра се вкарва внимателно в ректума на дълбочина максимум 2 см. Времето за измерване е между 40 и 60 секунди.

Под мишницата
С поставянето на термометъра под мишницата се измерва повърхностна температура, която е приблизително с 0,5°С до 1,5°С по-ниска от тази, измерена в ректума при възрастните. Този метод на измерване, обаче, осигурява адекватни резултати при бебета и малки деца. Времето на измерване е между 60 и 90 секунди. Запомнете, че резултатът от измерването не е адекватен, ако например, мишниците са били изстудени поради някаква причина. В този случай ние препоръчваме да се увеличи времето на измерване до 5 минути.

В устата
Има различни топлинни зони в устата. Общото правило е, че оралната температура е от 0,3°С до 0,8°С по-ниска от ректалната температура. Поставете върхът на термометъра в един от двата "топлинни джоба", локализирани отляво или отдясно на основата на езика. Трябва да има непрекъснат контакт между сензора на термометъра и езика.

Дръжте устата си затворена и дишайте спокойно през носа по време на измерването.
Не яжте или не пийте непосредствено преди измерването.
Времето на измерване е около 60 секунди.

Ние препоръчваме ректалния метод като най-точен. Може да увеличите времето на измерване до 3 минути след като чуете звуковия сигнал.

Почистване и дезинфекция на термометъра
Най-добрият начин да почистите върха на термометъра е чрез използване на влажна кърпа, напоена с дезинфектант (напр. 70% етилов алкохол).

  • Не потапяйте термометъра в гореща вода.
  • Не го излагайте на пряка слънчева светлина и на високи температури.
  • Не го изпускайте.
  • Не го огъвайте или отваряйте (с изключение на отделението за батерии).
  • Не го почиствайте с разредители или бензол. Почиствайте го само с вода или дезинфектанти.

Смяна на батерията
Батерията трябва да се подмени с нова, когато символът "???" се появи на дисплея. Отстранете капака и сменете батерията. Знакът "+" на батерията трябва да е надолу. Преди да поставите обратно капака отстранете праха, който може да е полепнал по гумата на капака.
Спазвайте местните разпоредби за изхвърляне на вече употребявани батерии.

Техническа спецификация

  • Вид: термометър с максимално показание;
  • Обхват на измерването: от 32°С до 42,9°С;
  • Точност: +-0,1 °С между 35,5°С и 42°С при околна температура между 17°С и 28°С;
  • Дисплей: 3-цифров LCD дисплей;
  • Измерване: 60 сек. (ректално), 90 сек до 5 минути (под мишница);
  • Автоматично изключване след 7 минути;
  • Капацитет на батерията - 3 000 измервания;
  • Водоустойчив накрайник подлежащ на дезинфекция.
  • Памет за последната измерена стойност.
  • 3 години гаранция.

Съхранение/транспортиране: от -25°С до +55°С при относителна влажност от < 95%;
Околна температура по време на работа: от 10°С до 35°С при относителна влажност от < 80 %;
Батерия: Алкално-магнезиева батерия, Вид LR41, 1,55 V, Живот около 3,000 измервания;
Тегло: около 11 гр. с батерията;

Гаранция
Ние даваме 3-годишна гаранция от датата на покупка на този висококачествен продукт. Оплакванията следва да се правят в рамките на гаранционния срок придружени с документа, удостоверяващ покупката. Този продукт е произведен съгласно международните стандарти за качество. При проблеми, моля да изпратите този продукт, придружен с документа, удостоверяващ неговата покупка, на доставчика, от когото сте го закупили.                                                        
Гаранцията не се отнася до батерията. Гаранцията не включва и вреди в резултат на неправилно използване. Исковете са ограничени до размера на стойността на продукта. Компенсации за последваща вреда или наранявани не се покриват.

Производител: Paul Hartmann AG, 89522, Heidenheim, Germany.

Вносител: Софарма Трейдинг АД