Famille Mary/Бар мека нуга с мед, бадеми и ванилия/100 g

Famille Mary/Бар мека нуга с мед, бадеми и ванилия/100 g

13.00 лв.
ОНЛАЙН ЦЕНА
Производител:
Код на продукта: 2001100
Наличност: В наличност
Прегледан 578 пъти
Обявените цени са валидни само при покупка онлайн
и може да се различават от цените във физическите ни обекти!

Описание на продукта

Nougat tendre au miel, amandes et vanille/ Бар мека нуга с мед, бадеми и ванилия e продукт на френската медоносна къща Famille Mary. Съставът му включва мед, бадеми и ванилия. Това меко блокче нуга е сладко лакомство, което е не само вкусно, но и здравословно.

Nougat tendre au miel, amandes et vanille е продукт, приготвен по оригиналната рецепта на прочутата нуга от град Монтелимар. Сладкото лакомство, което е любимо на цели поколения французи, и днес се забърква в казан, както се е правело от векове. Основните съставки в рецептата са глюкозен сироп, мед, филирани бадеми, яйчен белтък и ванилия.

Действие на основните съставки:

      Мед

Пчелният мед има всепризнати здравословни ползи. Той притежава антибактериални, противовъзпалителни, антиоксидантни свойства. Медът е един от най-ценните природни продукти, познати на човечеството от Древността до ден днешен. Традиционно медът се използва за лечение на очни заболявания, бронхиална астма, инфекции на гърлото, умора, световъртеж, хемороиди, екземи и рани. Флавоноидите и полифенолите, които действат като антиоксиданти, са две основни биоактивни молекули, присъстващи в химичния състав на меда. Според съвременната научна литература, медът може да бъде полезен и да има защитни ефекти при различни заболявания, засягащи дихателната, стомашно-чревната, сърдечно-съдовата и нервната системи.

 

      Бадеми

Бадемите са едни от най-полезните ядки. Те съдържат много здравословни мазнини, фибри, протеини, магнезий и витамин Е. Ползите за здравето, които те носят, включват понижаване на нивата на кръвната захар, по-ниски стойности на артериалното кръвно налягане и по-ниски нива на холестерол. Те могат също да намалят глада и да насърчат намаляването на телесната маса.

Бадемите съдържат относително високи нива на витамин Е, а той от своя страна съдържа антиоксиданти, например токоферол. Антиоксидантите помагат за предотвратяване на окислително увреждане в тялото. Високите нива на свободни радикали могат да причинят оксидативен стрес, което води до развитие на хронични заболявания и възпалителни процеси в организма.

Бадемите съдържат калций, магнезий, манган, мед, витамин К, протеини и цинк - всички тези хранителни вещества допринасят за здравето на костите. Бадемите, заедно с други ядки и семена, могат да помогнат за подобряване на нивата на липидите в кръвта. Това може да е от полза за дейността на сърдечно-съдовата система. Този ефект се дължи на наличието на витамин Е, здравословни мазнини, фибри и флавоноиди в състава на бадемите.

 

      Ванилия

Ванилията е сред най-популярните подправки в света. Предпочитана е заради приятния си вкус и успокояващ аромат. Ванилията съдържа ванилин - фенолно растително съединение, намиращо се в екстракта от ванилия и бобовите зърна. Изследванията показват, че съединението има няколко полезни свойства, включително:

-       Мощни антиоксидантни свойства;

-       Противоракови свойства;

-       Противовъзпалителни свойства;

-       Невропротективен ефект, предпазващ нервната система от невродегенеративни заболявания.

 Съставки: Захар, глюкозен сироп, бадеми 15%, мед 2%, яйчен белтък , безквасен хляб (нишесте, растително масло, вода), натурална ванилия 0,1.

Не съдържа: оцветители и консерванти.                                     

Приложение: Вкусно лакомство. За дегустация или споделяне по всяко време на деня.

Съхранение: На сухо място, далеч от пряка слънчева светлина!

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: Famille Mary, Moulin de Beau Rivage 49450 Saint André de la Marche, Франция